Tort aperitiv

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Tort aperitiv

Mesajde alina_i » 14/02/2011 09:59

Ziua sotului.
Semicentenar.
Eveniment ce trebuia marcat intr-un mare fel :D
... si am inceput cu un tort sarat :wink:

Ingrediente pentru un tort cu diametrul de 24cm si inalt de vreo 12 :clipocit:
paine feliata (una alba, una graham),
100 gr. masline negre,
200 gr. cascaval ras,
2 cutii branza tip Philadelphia,
200 gr. branza topita cu smantana,
200 gr spanac (scazut si bine pasat),
4 oua (fierte),
maioneză (2 galbenusuri+2 lingurite mustar+un cartof mic fiert si pasat si 150 ml ulei),
sare, piper macinat - dupa gust,
un pachet unt.
:!: Va rog sa nu luati in considerare ardeiul din poza de grup a ingedientelor :blushing:
Initial am vrut sa-l folosesc - numai ca pe parcurs m-am razgandit :D

Crema nr.1
Amestecam o cutie branza cu 100 gr branza topita, cascavalul ras si maslinele tocate marunt.
Potriviti de sare (eu n-am mai pus deoarece este sarata si crema de branza si branza topita).

Crema nr.2
Curatati ouale de coaja si dati-le prin razatoare cu ochiuri mari. Amestecati cu maioneza si potriviti de sare si piper.

Crema nr.3
Amestecati o cutie branza cu 100 gr. branza topita si cu piure-ul de spanac. Potriviti de sare si piper.

Taiati coaja feliilor de paine si apoi taiati fiecare felie in alte trei parti aprox. egale.

Imbracati o forma rotunda cu folie alimentara si puneti felii de paine pe peretii acesteia (alternati feliile albe cu cele graham).
Puneti un rand de paine si pe fundul formei.
Turnati crema nr.1 si nivelati.
Acoperiti cu un strat de paine feliata si turnati crema nr.2.
Acoperiti-o si pe aceasta cu un strat de paine si puneti crema nr.3.
Pe care bineinteles ca o acoperiti cu felii de paine.
Infasurati totul in folia alimentara si dati la rece peste noapte.
A doua zi, rasturnati pe o farfurie rotunda, indepartati folia alimentara si decorati cu unt amestecat cu piure de spanac.

Ce mai pot sa zic?
Surpriza va fi maxima cand veti veni la aperitiv ... cu tortul :P

Pofta buna!
Fişiere ataşate
P1130364a.jpg
P1130364a.jpg (50.24 KiB) Vizualizat de 5673 ori
P1130360a.jpg
P1130360a.jpg (44.29 KiB) Vizualizat de 5673 ori
tort aperitiv.jpg
tort aperitiv.jpg (58.89 KiB) Vizualizat de 5673 ori
P1130287a.jpg
P1130287a.jpg (37.01 KiB) Vizualizat de 5673 ori
P1130280a.jpg
P1130280a.jpg (40.38 KiB) Vizualizat de 5673 ori
P1130271a.jpg
P1130271a.jpg (39.23 KiB) Vizualizat de 5673 ori
Raul este un bine prost inteles.

www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 14/02/2011 10:41

Nemaipoment ...arata super !! =D> :buuun: :flower:

Avatar utilizator
aquarius
Bucatar in devenire
Mesaje: 380
Membru din: 20/04/2009 08:17

Mesajde aquarius » 14/02/2011 11:30

Mucles :!: :!: :!: :o :o :o fara cuvinte!
da' sotu' ce-a zis????
Arata supertare! :master: :master: :master:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 15/02/2011 08:14

La multi ani, sotiorului !!!

" Tortul " acesta m-a lasat cu gura cascata :o :o :o cred ca si invitatii au fost surprinsi...placut !!! :? :? :?

Felicitari, Alina_i :!: :!: :!:

=D> =D> =D>
:master: :master: :master:
:flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 15/02/2011 09:27

Nico :hug: :pup: :flower:

Aquarius, crezi ca are curaj sa sufle? Tace si inghite :P
:hug: :pup:

Lucia, initial au facut ochii mari :o
Or fi zis bietii: "asta e razna cu capu' ... o sa mancam numai dulciuri" ...
Cand l-am pus pe masa, deja au vazut ca este ceva in neregula :P
:hug: :pup:
Raul este un bine prost inteles.



www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 15/02/2011 04:57

La multi ani sotului tau, draga Alina!!!
Ceea ce ai pregatit e demn de o artista ca tine =D> =D> =D> =D> =D> !!!
L-am notat :wink:

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 15/02/2011 05:44

arata foarte bun bun bun buuuunnnn :buuun: :buuun:
pot sa intreb ceva?eu cand ii fac sandvis lui leo la servici se inmoaie painea,chiar daca o dau cu unt,la tort cum s-a pastrat?

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 15/02/2011 10:02

Alina, eu cand am facut prima data "tortul" asta (l-am invatat de la Anna Olson) - am facut senzatie :o , probabil asa cum ai facut si tu!

L-am postat pe fostul site, unde am activat cateva luni inainte de-a va descoperi pe voi - adaptat d.p.d.v. creme, si a avut succesul scontat; chiar am specificat, acolo, sa nu super-orneze tortul, ca sa se vada minunata alternanta de culori ale painii si cremelor.

Asa ca vazand pozele tale (eu pe vremea aceea nu aveam aparat foto) m-am bucurat f. mult: ai ornat EXACT cat trebuia, si pentru a se vedea contrastul dintre feliile de paine, dar si pentru a fi bibilit la ultima centima de bun gust: mai mult chiar nu mai incapea!!! Ai ornat f.f.f. de bun gust si chibzuiala: BRAVO :!:

:flower: :flower: :flower: =D> =D> =D>

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 16/02/2011 06:52

adry scrie:La multi ani sotului tau, draga Alina!!!
Ceea ce ai pregatit e demn de o artista ca tine =D> =D> =D> =D> =D> !!!
L-am notat :wink:


Multumesc Adry :hug: :hug: :hug:
Daca-l faci astept sa-mi spui cum v-a placut :wink:
:hug: :pup:
Raul este un bine prost inteles.



www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 16/02/2011 07:00

black_sweet_crush scrie:arata foarte bun bun bun buuuunnnn :buuun: :buuun:
pot sa intreb ceva?eu cand ii fac sandvis lui leo la servici se inmoaie painea,chiar daca o dau cu unt,la tort cum s-a pastrat?


Painea se imnoaie ca are destula umezeala - mai ales crema verde care are spanac pasat.
Dar aici n-a fost bai! Consistenta a devenit aproximativ egala - adica asa ca la tort.
Painea alba s-a inmuiat mai mult decat cea graham.
Data viitoare am sa pun randul de paine ori alba ori graham si am sa alternez painea doar la exterior.

Cand faci sandvis cu paine chiar e o problema... Se va inmuia oricat unt i-ai pune...
Ai incercat sa folosesti paine prajita?
Nu cred ca va ramane crocanta dar macar nu se va mai inmuia prea tare :!:
Raul este un bine prost inteles.



www.pasiunilealinei.blogspot.com


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori