Tort aniversare RC - 10 ani

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

laura_n
Incepator
Mesaje: 12
Membru din: 17/10/2015 10:55

Tort aniversare RC - 10 ani

Mesajde laura_n » 17/10/2015 11:26

Ingrediente:
pt blat:
eu am copt doua blaturi in doua forme de copt cu acelasi diametru: 24 cm. Puteti coace un sigur blat pe care il taiati in doua straturi.
6 oua
10 linguri zahar
10 linguri faina
2 linguri cacao neagra
1 praf sare
1 cutie piscoturi

pt crema 1:
-1 cutie mascarpone 250 gr
1 pachet piure castane 250 gr
3-4 linguri lapte dulce
daca doriti mai dulce, adaugati 2 linguri zahar pudra.
pt crema 2:
1 cutie mascarpone 250 gr
1 tableta ciocolata neagra 200 gr
3-4 linguri lapte dulce
2 linguri zahar pudra
30 ml rom
pt ganache:
400 gr ciocolata neagra
400 ml smantana lichida
pt sirop:
500 ml apa
4 linguri zahar brut
20 ml rom
pt ornat:
o cana miez nuca
5-6 bucatele turta dulce uscata
bombonele colorate

Mod de preparare:
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul brut, lingura cu lingura, dupa care mixam bine. Cand am obtinut o bezea tare, adaugam galbenusurile si le incoporam in albusuri. Adaugam faina si cacaoa si amestecam cu o paleta sau cu o lingura.
Turnam compozitia intr-o forma de copt, prevazuta cu hartie de copt si o dam la copt, in cuptorul preincins, cam 40 minute la foc mediu. Puteti coace direct doua blaturi, cum am facut eu.
Intre timp, punem la fiert apa pt sirop, cand incepe sa fiarba, adaugam zaharul si lasam un pic la fiert, pana capata un pic de consistenta. Dam deoparte, adaugam romul si lasam la racit.
Pentru crema de castane, luam un castron si punem branza mascarpone. Adaugam cateva linguri de lapte si mixam cat sa desfacem branza. Adaugam piureul de castane (care este indulcit) si mixam pana obtinem o crema omogena. Repet: daca doriti mai dulce, adaugati 2 linguri zahar pudra in mascarpone cand il mixati. Dam deoparte la rece.
Pentru crema de ciocolata, topim ciocolata, pe baie de aburi. Adaugam romul, amestecam si lasam pe cratita cu aburi. Separat, intr-un castron, punem mascarpone cu cateva linguri de lapte si doua linguri de zahar pudra si mixam. Adaugam apoi ciocolata topita, si amestecam. Dam deoparte, dar nu la rece. Pentru ganache, topim ciocolata cu smantana lichida, cat sa se topeasca ciocolata. Amestecam mereu ca sa omogenizam compozitia. Dam deoparte sa se raceasca, apoi dam crema la rece pentru cel putin cateva ore. Luam forma in care am copt blatul, asezam o hartie de copt si asezam primul blat. Insiropam bine si asezam crema de castane. Asezam un strat de piscoturi astfel incat sa fie oarecum compact stratul. Insiropam, piscoturile absorb repede siropul, apoi asezam si intindem crema de ciocolata. Asezam al doilea blat, insiropam cu restul de sirop. Dam totul la rece sa se aseze.
Lasam cateva ore sau peste noapte. Ganache-ul il mixam cat sa capete o consistenta pufoasa. Atentie, nu mixati prea mult, pentru ca se taie. Eu am scapat crema un pic. Scoatem tortul din frigider indepartam inelul de la forma de copt. Imbracam tortul in crema si ornam cu poche-ul diverse ornamente pe tort. Macinam nuca si turta dulce grosier si borduram tortul.
Dam la rece pana la servire!
Fişiere ataşate
tort_crema_de_castane.jpg
tort_crema_de_castane.jpg (81.99 KiB) Vizualizat de 613 ori

Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori