Tort aniversar RC 10 ani !

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
monya
Incepator
Mesaje: 192
Membru din: 31/01/2013 03:42
Localitate: Iasi
Contact:

Tort aniversar RC 10 ani !

Mesajde monya » 21/10/2015 04:12

Ingrediente:

Blat alb:
12 oua mari
400 gr unt
200 gr zahar
500 gr faina
2 lingurite praf de copt
1/3 lingurita sare
120 ml iaurt
150 ml lapte
1 lingurita extract de vanilie

Blat cacao:
12 oua mari
400 gr unt
200 gr zahar
500 gr faina
2 lingurite praf de copt
1/3 lingurita sare
120 ml iaurt
150 ml lapte
1 lingurita extract de vanilie
6 linguri cacao neagra

Mousse de afine
500 gr afine
4 linguri zahar
4 linguri apa
300 ml frisca lichida
500 gr crema de branza
3 linguri zahar pudra
3 foi gelatina

Sirop:
1 esenta rom,
4 linguri zahar

Decor:
1 pachet bombonele m&m
250 ml frisca lichida,
colorant roz




Preparare:

Pentru blaturi am folosit tava dreptunghiulara de friptura.

Operatiunea este aceeasi pentru ambele blaturi.

Am mixat untul moale la temperatura camerei cu zaharul pana cand a devenit cremos si aerat, apoi am adaugat ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare ou.

Separat, intr-un vas,am amestecat faina cu praful de copt si sarea. Pentru blatul maro am adaugat si cacaoa.

In alt vas am amestecat iaurtul cu laptele si vanilia.

Am adaugat cele doua compozitii alternativ cate o lingura din fiecare, in crema de unt si am mixat.

Am turnat compozitia in tava, am nivelat si am dat la cuptorul incins in prealabil timp de 20-25 de minute
Am scos blatul si l-am lasat la racit.

Am pus afinele cu zaharul si doua linguri de apa la foc si le-am fiert cam 10 minute. Le-am pasat si le-am lasat la racit.

Am dizolvat gelatina dupa instructiunile de pe pachet, in 10 ml apa, apoi am adaugat-o in piureul de afine.

Am mixat branza cu zaharul apoi am adaugat-o in pireul de afine racit si am amestecat. Am dat crema la rece pentru o ora.

Am mixat frusca, am adaugat-o in crema de branza si am dat din nou la rece.

Acum vine momentul asamblarii tortului. Cel mai dificil pentru mine.

Pe o bucata de hartie de copt (de marimea blatului) am desenat o aripa de fluture si am decupat-o . Am asezat-o pe fiecare blat, si cu un cutit subtire si foarte bine ascutit am decupat blaturile.

Am taiat fiecare blat in doua.

Am facut un sirop din zahar, esenta de rom si 250 ml apa, cu care am insiropat blaturile.

Blatul maro l-am asezat primul. Peste el am pus un strat generos de crema de branza si afine apoi blatul alb.

Am decorat tortul cu frisca si bombonele , dupa imaginatie, astfel incat sa fie cat mai colorat si vesel.

Antenele le-am facut din doua paie de suc, intrucat cele din ciocolata, din cauza caniculei, se topisera si erau cam pleostite.
Fişiere ataşate
11806498_1108474022500841_2105299883_o.jpg
11806498_1108474022500841_2105299883_o.jpg (86.81 KiB) Vizualizat de 1604 ori
img_0580.jpg
img_0580.jpg (64.92 KiB) Vizualizat de 1604 ori
img_0583.jpg
img_0583.jpg (39.43 KiB) Vizualizat de 1604 ori
http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/

Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori