Tort aniversar RC - 10 ani

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

vdaiana
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 02/04/2013 05:27

Tort aniversar RC - 10 ani

Mesajde vdaiana » 18/10/2015 06:39

Ingrediente:

Crema ganache de ciocolata
* 800 g ciocolata neagra de diferite concentratii (intre 40% si 85%)
(cele din poza + diverse ramasite de ciocolata neagra + 100 g ciocolata cu lapte)
* 1.000 g (1 litru) = 5 cutii frisca lichida Pilos
* 2 Lg zahar pudra Castello
* 1 Lg cafea granulata
+ 1 borcan de 800g cu visine pentru prajitura (fara samburi, mai putin dulce decat un compot obisnuit)

Blat
* 2 blaturi de tort (vanilie, cacao) = 2 x 400 g, de la Lidl

Pentru insiropat
* sirop de visine, diluat cu apa, aromatizat cu esenta de vanilie si rom Castello

Mod de preparare:

Indicatii pentru prepararea cremei conform retetei de ganache de la Savori urbane.
Fiind multa ciocolata, imi era teama ca se va topi foarte lent, asa ca am asezat vasul cu ciocolata peste baie de aburi, ca sa ajut topirea.
Cand totul a fost omogenizat, am gustat si pentru ca era prea amara crema, am adauga zahar pudra si putina cafea granulata (pentru un plus de aroma).
Dupa ce s-a racit, am pus crema la frigider pana a doua zi
(n-am avut timp sa astept 3-4 ore si sa montez tortul in aceeasi zi).

A doua zi am scos pe masa crema intarita, am lasat-o sa se "dezmorteasca" putin, apoi am batut-o cu mixerul pana a devenit cremoasa si maleabila.
M-a chinuit talentul :P am decupat mijlocul blaturilor si am alternat culorile, astfel incat sa iasa un model tabla de sah, la taiere (ceea ce nu prea a iesit pentru ca blaturile sint prea subtiri).
Blaturile le-am insiropat foarte putin (sint subtiri si se destrama usor).
Am asezat alternativ culorile, am intins un strat de crema cam de un deget, am imprastiat visine si tot asa, sase blaturi, sase straturi.
Am incercat sa impart crema in asa fel incat la final sa-mi ramana ceva mai mult ca sa pot imbraca tot tortul in crema.
Imparteala n-a fost prea buna; ar fi fost bine sa-mi ramana mai multa crema, sa pot imbraca tortul mai bine. M-am descurcat cu ce am avut.
Modelul l-am facut cu furculita.

Aspectul final n-a fost de revista, dar gustul... mm-mm-mm!!!!
Fişiere ataşate
img_0281.jpg
img_0281.jpg (110.11 KiB) Vizualizat de 983 ori
img_0282.jpg
img_0282.jpg (160.82 KiB) Vizualizat de 983 ori
img_0284.jpg
img_0284.jpg (69.44 KiB) Vizualizat de 983 ori
img_0286.jpg
img_0286.jpg (63.46 KiB) Vizualizat de 983 ori
img_0286a.jpg
img_0286a.jpg (50.54 KiB) Vizualizat de 983 ori
img_0295.jpg
img_0295.jpg (69.11 KiB) Vizualizat de 983 ori
img_0299.jpg
img_0299.jpg (97.76 KiB) Vizualizat de 983 ori
img_0300.jpg
img_0300.jpg (105.53 KiB) Vizualizat de 983 ori
img_0302.jpg
img_0302.jpg (109.33 KiB) Vizualizat de 983 ori
img_0303.jpg
img_0303.jpg (103.62 KiB) Vizualizat de 983 ori
img_0306.jpg
img_0306.jpg (143.6 KiB) Vizualizat de 983 ori
img_0327.jpg
img_0327.jpg (96.97 KiB) Vizualizat de 983 ori
img_0329.jpg
img_0329.jpg (128.3 KiB) Vizualizat de 983 ori

Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori