Tort aniversar RC-10 ani

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
gicuta69
Incepator
Mesaje: 158
Membru din: 19/05/2014 09:22
Localitate: BUCURESTI

Tort aniversar RC-10 ani

Mesajde gicuta69 » 18/10/2015 08:00

Blat:
6 oua
200 g zahar
280 g faina
50 g cacao neagra
150 ml apa
120 ml ulei
o lingurita praf de copt
esenta de rom
un praf de sare
Crema de cacao:
200 g unt
150g zahar
50 g cacao neagra
125 ml apa
4 galbenusuri
esenta de rom
Crema de ciocolata neagra:
200 g ciocolata neagra
200 ml frisca lichida
250 g mascarpone
2 plicuri zahar vanilat
Crema de ciocolata alba:
200 g ciocolata alba
200 ml frisca lichida
250 g mascarpone
2 plicuri zahar vanilat
Sirop:
8 linguri zahar
500 ml apa
esenta de rom
<br/><br/> Blat:

Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare, apoi lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul treptat si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Peste galbenusuri adaugam in fir subtire uleiul,esenta de rom,praful de copt stins si la urma compozitia de cacao.

Adaugam galbenusurile peste bezea amestecand incet cu o spatula, si la urma incorporam faina.Turnam compozitia intr-o tava de 20-22cm diametrul (in cazul meu tava dreptunghiulara) si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 min. Facem testul cu scobitoarea.

Crema de cacao:

Peste cacao si cu zahar se toarna apa, apoi se pune la fiert la foc mic pana compozitia se ingroasa ca o smantana. Galbenusurile se bat cu mixerul si se toarna peste crema de cacao,amestecand continuu, si se fierbe la foc mic pana se ingroasa. Se lasa la racit. Untul il mixam pana devine pufos, apoi adaugam compozitia de galbenusuri racita. La sfarsit adaugam esenta de rom .

Crema de ciocolata neagra:

Frisca lichida o punem pe foc intr-o craticioara. Adaugam ciocolata rupta bucatele si aducem compozitia la punctul de fierbere. O dam deoparte, omogenizam, apoi o lasam cateva ore la frigider, de preferat peste noapte. Mixam crema pana se omogenizeaza apoi adaugam mascarpone si zaharul vanilat si mixam in continuare pana obtinem o crema ferma.

La fel procedam si cu crema de ciocolata alba.

Sirop: Punem pe foc zaharul pana se caramelizeaza, apoi stingem cu apa si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Lasam la racit, apoi adaugam esenta de rom.

Ansamblare: Taiem blatul in trei parti, insiropam fiecare parte, punem crema de ciocolata alba si pe cealalta parte crema de ciocolata neagra. Tortul il imbracam in crema de cacao si ornam dupa preferinta.
<br/><br/>
Fişiere ataşate
656x467_tort-aniversar-cu-trei-creme-376741.jpg
656x467_tort-aniversar-cu-trei-creme-376741.jpg (82 KiB) Vizualizat de 1179 ori
578x656_tort-aniversar-cu-trei-creme-376742.jpg
578x656_tort-aniversar-cu-trei-creme-376742.jpg (81.21 KiB) Vizualizat de 1179 ori
Gicuta

Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori