Tort aniversar RC-10 ani

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
gicuta69
Incepator
Mesaje: 158
Membru din: 19/05/2014 09:22
Localitate: BUCURESTI

Tort aniversar RC-10 ani

Mesajde gicuta69 » 18/10/2015 07:52

Blat:
350 g biscuiti digestivi
150 g unt
50 g ciocolata cu lapte

Crema de branza:
3 cutii cu mascarpone
400 g branza de vaci cremoasa
300 ml frisca lichida
200 g zahar pudra
250 g piure de caise(din200 g caise fara samburi si 3 linguri cu zahar)
3 pliculete zahar vanilat
25 g gelatina(2 pliculete si 1/2)
150 ml apa

Jeleu:
500 g caise
6 linguri zahar
15 g gelatina(1 pliculet si 1/2)
100 ml apa
<br/><br/> Blatul: Maruntim fin biscuitii, turnam peste ei untul si ciocolata topita si omogenizam. Amestecul il punem intr-o forma rotunda cu inel detasabil (diametrul de 25cm), nivelam si presam bine cu lingura. Dam tava la frigider pana pregatim piureul de caise si crema de branza.

Piure de caise: Punem pe foc intr-o craticioara, caisele cu zaharul si le fierbem cateva minute pana se inmoaie . Le pasam cu blenderul si le trecem printr-o sita.

Crema de branza: Punem gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute. Mixam branza de vaci cu mascarponele, zaharul pudra si zaharul vanilat .Adaugam piureul de caise racit si gelatina hidratata care a fost topita cateva secunde. In timpul topirii,gelatina nu trebuie sa fiarba, pentru ca isi pierde proprietatile de inchegare . La sfarsit incorporam frisca batuta. Turnam amestecul obtinut peste blatul de biscuiti, scuturam putin tava pentru a nivela masa cremoasa. O dam la rece.

Jeleu de caise: Hidratam gelatina in 100 ml apa rece. Caisele cu zaharul si apa, le fiebem cateva minute pana se inmoaie, le pasam si trecem totul printr-o sita. Le amestecam cu gelatina topita ,astfel obtinand jeleul.

Cand jeleul este rece, il adaugam peste crema intarita.Dam la frigider pentru minim 3 ore ,de preferat peste noapte. Indepartam inelul formei dezlipind marginile cu un cutit. Ca ornament am folosit o caisa feliata, si ciocolata alba topita.Taiem cheesecake-ul cu un cutit trecut prin apa fierbinte.


<br/><br/>
Fişiere ataşate
656x574_cheesecake-cu-jeleu-de-caise-390358.jpg
656x574_cheesecake-cu-jeleu-de-caise-390358.jpg (96.82 KiB) Vizualizat de 923 ori
656x572_cheesecake-cu-jeleu-de-caise-390364.jpg
656x572_cheesecake-cu-jeleu-de-caise-390364.jpg (61.14 KiB) Vizualizat de 923 ori
656x562_cheesecake-cu-jeleu-de-caise-390359.jpg
656x562_cheesecake-cu-jeleu-de-caise-390359.jpg (72.38 KiB) Vizualizat de 923 ori
656x543_cheesecake-cu-jeleu-de-caise-390368.jpg
656x543_cheesecake-cu-jeleu-de-caise-390368.jpg (60.43 KiB) Vizualizat de 923 ori
656x532_cheesecake-cu-jeleu-de-caise-390365.jpg
656x532_cheesecake-cu-jeleu-de-caise-390365.jpg (48.65 KiB) Vizualizat de 923 ori
656x522_cheesecake-cu-jeleu-de-caise-390362.jpg
656x522_cheesecake-cu-jeleu-de-caise-390362.jpg (45.59 KiB) Vizualizat de 923 ori
656x494_cheesecake-cu-jeleu-de-caise-390366.jpg
656x494_cheesecake-cu-jeleu-de-caise-390366.jpg (66.54 KiB) Vizualizat de 923 ori
656x492_cheesecake-cu-jeleu-de-caise-390363.jpg
656x492_cheesecake-cu-jeleu-de-caise-390363.jpg (77.77 KiB) Vizualizat de 923 ori
656x492_cheesecake-cu-jeleu-de-caise-390361.jpg
656x492_cheesecake-cu-jeleu-de-caise-390361.jpg (48.79 KiB) Vizualizat de 923 ori
656x492_cheesecake-cu-jeleu-de-caise-390360.jpg
656x492_cheesecake-cu-jeleu-de-caise-390360.jpg (43.45 KiB) Vizualizat de 923 ori
656x492_cheesecake-cu-jeleu-de-caise-390357.jpg
656x492_cheesecake-cu-jeleu-de-caise-390357.jpg (94.39 KiB) Vizualizat de 923 ori
656x492_cheesecake-cu-jeleu-de-caise-390356.jpg
656x492_cheesecake-cu-jeleu-de-caise-390356.jpg (50.43 KiB) Vizualizat de 923 ori
656x414_cheesecake-cu-jeleu-de-caise-390367.jpg
656x414_cheesecake-cu-jeleu-de-caise-390367.jpg (49.6 KiB) Vizualizat de 923 ori
Gicuta

Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori