Tort aniversar RC-10 ani

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
gicuta69
Incepator
Mesaje: 158
Membru din: 19/05/2014 09:22
Localitate: BUCURESTI

Tort aniversar RC-10 ani

Mesajde gicuta69 » 18/10/2015 07:33

Blat:
100 g faina de migdale
150 g zahar pudra
30 g cacao
7 albusuri
o lingurita esenta de rom
un praf de sare
Mousse de ciocolata alba:
400 ml frisca lichida
400 g ciocolata alba
1 plic gelatina
75 ml apa
Mousse de ciocolata neagra:
400 ml frisca lichida
400 g ciocolata cu 75% cacao
1 plic gelatina
75 ml apa
Mousse de ciocolata cu lapte:
400 ml frisca lichida
400 g ciocolata cu lapte
1 plic gelatina
75 ml apa
Mousse roz:
400 ml frisca lichida
400 g ciocolata alba
1 plic tort gelee rosu
1 plic gelatina
75 ml apa
Mousse cu sirop de menta:
400 ml frisca lichida
400 g ciocolata alba
4 linguri sirop de menta
un strop de colorant alimentar verde
1 plic de gelatina
50 ml apa
Pentru decor:
600 ml frisca lichida
o ciocolata alba
un plic tort gelee rosu
o vafa imprimata + gelatina boboane decor
<br/><br/> Mod de preparare blat:

Amestecam migdalele cu 70 g zahar pudra si cacao. Separat batem albusurile bine cu praful sare, apoi adaugam treptat cele 80 g zahar pudra ramase. Turnam amestecul de migdale peste albusurile batute si amestecam usor cu spatula , adaugam si esenta de rom. Punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem 15-20 minute la 200 grade.

Mod de preparare mousse-uri de ciocolata alba, neagra si cu lapte:

Se pune gelatina la hidratat in apa rece pentru 10-15 minute.Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu 100 ml frisca lichida , se pune pe foc si se lasa sa se topeasca, amestecand continuu.Gelatina hidratata se topeste la foc mic cateva secunde fara sa fiarba, apoi se adauga in ciocolata topita si se amesteca bine. Cand se raceste se amesteca cu 300 ml frisca bine batuta.

Mod de preparare mouuse de menta:

Se pune gelatina la hidratat in apa rece pentru 10-15 minute.Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu 100 ml frisca lichida , se pune pe foc si se lasa sa se topeasca, amestecand continuu.Se ia de pe foc si se aduga siropul de menta si colorantul verde . Gelatina hidratata se topeste la foc mic cateva secunde, fara sa fiarba, apoi se adauga in ciocolata topita si se amesteca bine. . Cand se raceste se amesteca cu 300 ml frisca bine batuta.

Mod de preparare mousse roz:

Se pune gelatina la hidratat in apa rece pentru 10-15 minute.Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu 100 ml frisca lichida , se pune pe foc si se lasa sa se topeasca, amestecand continuu.Gelatina hidratata se topeste la foc mic cateva secunde, fara sa fiarba, apoi se adauga in ciocolata topita si se amesteca bine. Cand se raceste se amesteca cu 300 ml frisca bine batuta impreuna cu tort gelee-ul rosu.

Mod de preparare frisca decor:

Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu 3 linguri de frisca , se pune pe foc si se lasa doar cat sa se topeasca ciocolata. Dupa ce se raceste se amesteca cu restul de frisca care a fost batuta cu tort gelee-ul rosu.

Asamblare tort:

Pentru ca nu am avut o tava atat de inalta in care sa asamblez tortul , am imbracat o cutie tare de carton in folie alimentara si hartie de copt.Am pus primul strat de mousse cu sirop de menta am nivelat bine si am dat la frigider pentru o ora. La fel procedam si cu celelalte straturi de mousse. Imediat ce turnam ultimul strat , asezam blatul racit, apasam bine, si-l insiropam cu un sirop preparat din 4 linguri de zahar ars si 200 ml apa . Dam tortul la frigider pana a doua zi dupa care il rasturnam pe un platou si indepartam folia alimentara.Deasupra ungem cu jumatate din gelatina, nivelam bine, asezam cu grija vafa de napolitana, presam usor, iar peste ea turnam cealalata jumatate de gelatina si nivelam. Ornam tortul cu frisca si bomboane decor.
<br/><br/> Pentru ca a fost ziua nepotelei mele Andreea, i-am facut cadou acest tort. A iesit un tort destul de mare (peste 5 kg), necesita ceva timp de preparare, dar rezultatul a fost spectaculos.
Fişiere ataşate
12168398_943977282307910_2009136355_o.jpg
12168398_943977282307910_2009136355_o.jpg (93.7 KiB) Vizualizat de 1688 ori
656x526_tort-pentru-andreea-388917.jpg
656x526_tort-pentru-andreea-388917.jpg (50.93 KiB) Vizualizat de 1688 ori
656x492_tort-pentru-andreea-388936.jpg
656x492_tort-pentru-andreea-388936.jpg (73.49 KiB) Vizualizat de 1688 ori
656x492_tort-pentru-andreea-388934.jpg
656x492_tort-pentru-andreea-388934.jpg (75.06 KiB) Vizualizat de 1688 ori
656x492_tort-pentru-andreea-388934.jpg
656x492_tort-pentru-andreea-388934.jpg (75.06 KiB) Vizualizat de 1688 ori
656x492_tort-pentru-andreea-388932.jpg
656x492_tort-pentru-andreea-388932.jpg (67.33 KiB) Vizualizat de 1688 ori
656x492_tort-pentru-andreea-388928.jpg
656x492_tort-pentru-andreea-388928.jpg (57.13 KiB) Vizualizat de 1688 ori
656x492_tort-pentru-andreea-388925.jpg
656x492_tort-pentru-andreea-388925.jpg (49.17 KiB) Vizualizat de 1688 ori
656x492_tort-pentru-andreea-388923.jpg
656x492_tort-pentru-andreea-388923.jpg (77.42 KiB) Vizualizat de 1688 ori
656x492_tort-pentru-andreea-388920.jpg
656x492_tort-pentru-andreea-388920.jpg (53.14 KiB) Vizualizat de 1688 ori
656x492_tort-pentru-andreea-388919.jpg
656x492_tort-pentru-andreea-388919.jpg (73.38 KiB) Vizualizat de 1688 ori
656x492_tort-pentru-andreea-388918.jpg
656x492_tort-pentru-andreea-388918.jpg (75.96 KiB) Vizualizat de 1688 ori
656x441_tort-pentru-andreea-388935.jpg
656x441_tort-pentru-andreea-388935.jpg (72.77 KiB) Vizualizat de 1688 ori
Gicuta

Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori