Tort aniversar RC - 10 ani

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

diaconta
Incepator
Mesaje: 11
Membru din: 15/10/2015 10:02

Tort aniversar RC - 10 ani

Mesajde diaconta » 17/10/2015 11:35

Blat 1(tava cu diametrul de 28 cm):

5 oua
150 g zahar
150 g faina
Sare
vanilie
3 linguri bilute de ciocolata

Blat 2(tava cu diametrul de 28 cm):
5 oua
150 g zahar
120 g faina
30 g cacao
sare

Sirop:
3 linguri zahar
Zeama de la jumatate de lamâie
200 ml apa

Crema de iaurt cu caise:
400 g iaurt cu bucati de caise
200 ml frisca lichida
5 foi gelatina sau 15 g gelatina granulata

Crema de iaurt cu fructe de padure:
400 g iaurt cu fructe de padure
200 ml frisca lichida
5 foi de gelatina sau 15 g gelatina granulata
Zmeura si coacaze rosii congelate

Crema de lamâie si mascarpone:
400 g lemon curd(gasiti reteta aici : )
250 g mascarpone
100 ml frisca lichida

Crema de ciocolata si mascarpone:
100 g ciocolata 74% cacao
200 g ciocolata 55% cacao
450 ml frisca lichida
1 lingura visinata

Modul de preparare pentru blaturi este foarte simplu.
Imi place sa folosesc aceasta reteta pentru blaturile de tort,se comporta foarte bine.
Pentru primul blat,am mixat ouale Întregi Împreuna cu zaharul pâna si-au triplat volumul si paletele mixerului au lasat urme ca si Într-o crema.
Am Încorporat usor faina amestecata cu un praf de sare ajutându-ma de un tel.
La final am pus bilutele de ciocolata.
Am pus compozitia În tava tapetata cu hârtie de copt si am pus la cuptor pentru 30 de minute.
Primele 15 minute am lasat la 200 de grade,apoi am redus temperatura la 180 de grade.
Am lasat sa se raceasca ĂŽn cuptor.

La fel am procedat si cu blatul cu cacao.

Cele doua creme cu iaurt se prepara în acelaşi mod,doar la cea cu fructe de padure,am mai adaugat fructe congelate.
Foile de gelatina le-am pus la hidratat cu apa rece.
Am mixat frisca.
Iaurtul l-am ĂŽncalzit puĹŁin,ca sa fie la aceeasi temperatura cu gelatina.
Am ĂŽncalzit gelatina scursa de apa la microunde.Mare ATENTIE,sa nu o fierbeti!!!
Am amestecat gelatina cu iaurtul si am lasat sa se raceasca,dupa care am Încorporat si frisca si am lasat la frigider 20-30 de minute sau pâna Începe sa se Întareasca.

Pentru sirop am fiert ingredientele si l-am lasat sa se raceasca.

Am taiat cele doua blaturi,obtinând astfel 4 blaturi pe care le-am intercalat.
Am pus inelul formei ĂŽn care am copt blatul de tort,pe un platou si am ansamblat tortul.
Am ĂŽnsiropat foarte bine blaturile.
Blat cu cacao,crema de fructe de padure,blat alb,crema de caise,blat cu cacao,crema de caise si fructe de padure,blat alb.
Am pus la frigider vreo 2 ore.
Intre timp am pregatit crema de lamâie si cea de ciocolata,cu care am ornat tortul.

Asa cum am scris,lemon curdul l-am pregatit dupa reteta de aici.
Am mixat crema mascarpone,apoi am adaugat lemon curdul si frisca batuta.
Am lasat la frigider sa se ĂŽntareasca.

Pentru crema de ciocolata,am pus ciocolata cu frisca pe baie de aburi pâna ce ciocolata s-a topit.
Am pus apoi la frigider pâna ce s-a Întarit atât cât sa se poata mixa.
Am mixat pâna am obtinut o crema,apoi am adaugat crema mascarpone si la final visinata.

Cu crema de ciocolata am ornat marginile tortului iar deasupra am pus crema de lamâie.


Pofta buna!!!!
Fişiere ataşate
dscf8032.jpg
dscf8032.jpg (109.03 KiB) Vizualizat de 874 ori
dscf8010.jpg
dscf8010.jpg (79.07 KiB) Vizualizat de 874 ori
dscf8020.jpg
dscf8020.jpg (91.37 KiB) Vizualizat de 874 ori
dscf8035.jpg
dscf8035.jpg (120.16 KiB) Vizualizat de 874 ori
dscf8039.jpg
dscf8039.jpg (108.67 KiB) Vizualizat de 874 ori
dscf8040.jpg
dscf8040.jpg (135.39 KiB) Vizualizat de 874 ori
dscf8043.jpg
dscf8043.jpg (119.29 KiB) Vizualizat de 874 ori
dscn6122_2316.jpg
dscn6122_2316.jpg (32.4 KiB) Vizualizat de 874 ori
dscn6125.jpg
dscn6125.jpg (42.66 KiB) Vizualizat de 874 ori
dscn5800.jpg
dscn5800.jpg (23.74 KiB) Vizualizat de 874 ori
dscn6119.jpg
dscn6119.jpg (30.18 KiB) Vizualizat de 874 ori
dscn6131.jpg
dscn6131.jpg (46.01 KiB) Vizualizat de 874 ori
dscn6122.jpg
dscn6122.jpg (32.4 KiB) Vizualizat de 874 ori

Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori