Tort aniversar RC - 10 ani

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

adrianaszerepi
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 17/10/2015 07:45

Tort aniversar RC - 10 ani

Mesajde adrianaszerepi » 17/10/2015 08:23

blat: 8 oua, 400 g zahar, 8 lg ulei, 280 g faina, 3 lg cacao, 1 plic praf de copt
1 pachet mare de piscoturi de sampanie
crema ciocolata:3 table ciocolata amaruie de 100 g, 600 ml frisca, 100 g fulgi de ciocolata alba
crema iaurt cu fragute: 1 iaurt de 400 g iaurt cu capsuni, un borcan plin de 500 ml fragute, 3 lg zahar pudra, 2 plicuri gelatina granule, 300 ml frisca
sirop: sirop de fragute indulcit diluat cu putina apa
mod de preparare a blatului. se separa albusul de galbenus. albusurile se bat spuma tare se adauga treptat zaharul mixand pana se topeste si devine o bezea tare, se adauga pe rand galbenusurile, uleiul si la urma ingredientele uscate amestecate si cernute amestecand cu grija cu lingura sa nu se lase spuma. se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu pana trece testul scobitorii. dupa ce se raceste se taie in 2 felii egale
crema de ciocolata: ciocolata rupta bucatele se pune intr-o craticioara pe abur si se adauga 300 ml frisca lichida. se topeste. dupa racire se mixeaza cu mixerul si se mai adauga 300 ml frisca batuta. la urma se pun fulgii de ciocolata
crema de iaurt cu fragute. iaurtul se indulceste cu zaharul pudra. gelatina se hidrateaza in 5-6 lg apa rece apoi se topeste pe abur si se incorporeaza in iaurt cu grija. se adauga frisca batuta si fragutele spalate si scurse bine.
asamblare: 1 felie blat cu cacao insiropat, crema de ciocolata, piscoturi insiropate, strat crema de iaurt cu fragute si ultum strat blat insiropat.
decor 500 ml frisca batuta si floricele din pasta de zahar modelate manual de mine
Fişiere ataşate
dscn0057.jpg
dscn0057.jpg (67.72 KiB) Vizualizat de 506 ori
dscn0050.jpg
dscn0050.jpg (81.58 KiB) Vizualizat de 506 ori
dscn0051.jpg
dscn0051.jpg (82.8 KiB) Vizualizat de 506 ori
dscn0052.jpg
dscn0052.jpg (82.97 KiB) Vizualizat de 506 ori
dscn0053.jpg
dscn0053.jpg (72.57 KiB) Vizualizat de 506 ori

Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 10 vizitatori