Tort aniversar RC - 10 ani

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
biochimist_la_cratita
Incepator
Mesaje: 71
Membru din: 22/10/2014 08:56
Localitate: Piatra Neamt
Contact:

Tort aniversar RC - 10 ani

Mesajde biochimist_la_cratita » 17/10/2015 11:56

Blat 1:

7 oua medii (de la gaini de tara)
180 g zahar
130 g faina de grau
35g cacao
5g praf de copt (optional)
30 ml ulei
un praf sare

Blat 2:

4 oua medii (de tara)
110 g zahar
80 g faina de grau
20 g cacao
1 lg ulei
un praf sare

Gem de zmeura:

500 g zmeura
250 g zahar

Crema blat 1:

500 g smantana lichida (30%grasime, Pilos)
250g gem zmeura
10 g gelatina granule (Dr. Oetker)

Crema pentru blatul 2:

400 g smantana lichida (30%grasime, Pilos)
170g gem zmeura
10 g gelatina granule (Dr. Oetker)

Crema mascarpone:

750 g mascarpone
700 g smantana lichida (30%grasime, Pilos)
80 g zahar


Pt insiropat:

100 ml sirop concentrat de zmeura + 100 ml apa plata


Cum procedezi:
Blat 1:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Separa albusurile de galbenusuri.
3. Mixeaza galbenusurile cu 60 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare. Adauga uleiul si mixeaza un minut.
4. Separat mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul (120 g) si mixeaza pana cand spuma formata este densa si lucioasa, iar zaharul este complet dizolvat.
5. Amesteca galbenusurile cu albusurile spuma prin 2-3 miscari circulare.
6. Amesteca faina cu cacaoa si praful de copt, si cerne mixul in compozitie. Inglobeaza-l usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos. Ai grija sa nu se formeze cocse.
7. Toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 30-35 minute, sau pana trece testul scobitorii.
8. Scoate din cuptor si lasa sa se raceasca complet apoi taie blatul in 3 felii pe orizontala.
Procedezi aproape la fel si pentru blatul 2, diferentele fiind gramajul cu care mixezi albusurile (55 g zahar) si galbenusurile (55g), lipsa uleiului si a prafului de copt din ingrediente si dimensiunea tavii folosite - 17 cm. Nu uita sa tapetezi tava cu hartie de copt.
Gem de zmeura:
Pune zmeura impreuna cu zaharul intr-o cratita cu fund dublu, invarte din cand in cand si lasa pe foc potrivit pana cand lichidul format se ingroasa. Cand s-a ingrosat suficient opreste focul si lasa gemul la racit (grabeste procesul punand cratita intr-o alta cratita in care ai pus apa rece).

ATENTIE!! Aceste creme le pregatesti in momentul in care montezi tortul.
Crema blat 1:
1. Hidratezi gelatina in 100 g smantana lichida 10 min si o dizolvi pe baie de aburi.
2. Mixezi restul de smantana lichida rece (400 g) pana cand creste in volum si devine pufoasa.
3. Inglobezi gelatina dizolvata si gemul de zmeura in frisca cu ajutorul mixerului.

La crema blatului 2 procedezi la fel ca la cea de la blatul 1.
Asamblare si crema de mascarpone:
1. Pune o felie de blat pe un platou, intr-un inel pentru torturi o insiropezi, pui 1/2 din crema pt blat 1, a doua felie + insiropat + restul de crema pt blat 1, ultima felie + insiropat. Bagi tortul in frigider minimum 4 ore.
2. Separat montezi blatul mai mic respectand aceeiasi pasi ca la primul blat.
3. Prepari crema de masacarpone mixand smantana lichida rece cu zaharul pana cand capata volum si devine aerata. Incorporezi apoi mascarponele cu ajutorul mixerului in frisca.
4. Pui 2-3 linguri de crema de mascarpone deasupra blatului mai mare, pui apoi blatul mic deasupra si le imbraci crema de mascarpone . Introduci in frigider pentru cateva ore (minumum 4 ore).
Il ornezi dupa preferinta(eu am folosit flori de trandafir de curte bine spalate si curatate).
Nota: Daca folosesti flori comestibile ai grija sa nu fie stropite cu pesticide.
Fişiere ataşate
1_tort_zmeura.jpg
1_tort_zmeura.jpg (150.77 KiB) Vizualizat de 733 ori
4prep_tort_etajat.jpg
4prep_tort_etajat.jpg (57.48 KiB) Vizualizat de 733 ori
5prep_tort_etajat.jpg
5prep_tort_etajat.jpg (120.21 KiB) Vizualizat de 733 ori
5tort_zmeura.jpg
5tort_zmeura.jpg (152.89 KiB) Vizualizat de 733 ori
6prep_tort_etajat.jpg
6prep_tort_etajat.jpg (63.75 KiB) Vizualizat de 733 ori
8_tort_zmeura.jpg
8_tort_zmeura.jpg (87.91 KiB) Vizualizat de 733 ori
8prep_tort_etajat.jpg
8prep_tort_etajat.jpg (49.28 KiB) Vizualizat de 733 ori
Alina
....................................................................
http://bucatarealalaplesneala.blogspot.ro/

Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: MSN [Bot] și 7 vizitatori