Tort aniversar RC - 10 ani

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

elena_rm88
Incepator
Mesaje: 3
Membru din: 16/10/2015 10:05

Tort aniversar RC - 10 ani

Mesajde elena_rm88 » 16/10/2015 10:13

TORT CU CREMA GANACHE SI CRANTZ DE NUCI(cu etaj)
INGREDIENTE :
Blat:
-10 oua
14 linguri zahar
4 linguri de ulei
14 linguri de faina
50 g cacao
esenta de rom
-un plic praf de copt
Sirop:
300 ml apa
200 g zahar
o esenta de rom
Crema:
-1000 ml frisca lichida
-350 g ciocolata de menaj
1 lingurita de brandy
Crantz de nuci:
200 g zahar
200 g nuci maruntite
Adaosuri:visine din visinata,coacaze
PREPARARE:
Blatul:
Ouale se separa. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana rezulta o spuma tare. Se adauga galbenusurile frecate cu uleiul si esenta de rom.Apoi se incorporeaza cacao,faina , praful de copt si se imparte compozitia(un sfert se opreste pentru blatul mai mic),iar restul se varsa intr-o tava de tort cu diametrul de 26 cm tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina. Compozitia pentru blatul mai mic se pune si ea intr-o forma tapetata cu hartie de copt.Se coace la foc mediu facandu-ise testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit se taie blatul mai mare in trei parti egale, pe orizontala, se aseaza fiecare felie pe cate un platou rotund si se insiropeaza fiecare felie,iar cel mic in numai 2 bucati si se repeta procedeul. De preferat blaturile sa se coaca cu 1 zi inainte de a fi asamblat tortul, astfel taindu-se mai usor.
Crema:
Intr-o craticioara de inox punem frisca lichida si o incalzim la foc mediu. Cand este aproape sa fiarba (atentie sa nu fiarba!) o dam deoparte si adaugam ciocolata taiata bucatele. O lasam sa se odihneasca 2 minute si apoi amestecam bine cu un tel pana cand ciocolata s-a topit si s-a incorporat total in frisca.
O lasam sa se raceasca apoi,cu ajutorul unui mixer, o mixam cca 15 minute pana cand aceasta se dsechide la culoare si se intareste (va deveni pufoasa). O lasam la temperatura camerei pana insiropam blatul.La final se adauga in crema si lingurita de brandy.
Se prepara si siropul,se insiropeaza blaturile,dupa care se prepara krantz-ul:
Se pune zaharul la topit,pana se caramelizeaza(nu trebuie sa se arda),dupa care se adauga nucile si se amesteca bine.Se lasa la racit.Dupa ce s-a racit se zdrobeste cu batatorul de snitele,sau se poate macina.
ASAMBLARE:
Blaturile insiropate se umplu cu crema,pe fiecare blat presarandu-se visine din visinata fara samburi,pana la ultimul blat.Se preseaza usor blaturile pentru a adera crema.Cele doua blaturi se suprapun,tortul se imbraca in crema,si se tapeteaza cu crantz de nuci.Se decoreaza cu coacaze rosii.Pofta buna!!!!!
Fişiere ataşate
photo_0064_31.jpg
photo_0064_31.jpg (114.83 KiB) Vizualizat de 864 ori

Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 13 vizitatori