Tort acoperit cu fondant

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Tort acoperit cu fondant

Mesajde roxanavmv » 18/09/2006 09:53

Uite de ce nu am prajit eu nici un peste inca, desi, nu scap nici concursul asta.
Am fost Sambata la un botez al prietenei mele si m-a rugat sa-i fac un tort pt. fetita ca nu a putut sa-si mai comande unul. Asa ca dupa 4-5 zile de citit ca disperata pe alt site-uri ( imi cer scuze pt. tradare dar trebuie sa intelegeti urgenta), am purces la copt si decorat.
Sunt la lucru acum si nu pot scrie reteta, dar o s-o afisez diseara si toti pasii pana la final, dar acum pot sa pun pozele cu produsul final si cateva cu "ajutorul" meu, care si-a fact si ea un tortulet.
Nu a iesit tortul meu ca al unor profesionisti, dar tinand cont ca mi-a luat vreo 11 ore (fara studiul premergator), sunt fericita ca a iesit asa de bine. Si a fost tare gustos: blatul de ciocolata, crema de philadelphia cu unt si ness, iar fondantul e din bezele topite cu zahar praf si colorant.
Fişiere ataşate
24.jpg
24.jpg (11.58 KiB) Vizualizat de 30385 ori
23.jpg
23.jpg (12.83 KiB) Vizualizat de 30385 ori
22.jpg
22.jpg (15.2 KiB) Vizualizat de 30385 ori
21.jpg
21.jpg (16.48 KiB) Vizualizat de 30385 ori

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 18/09/2006 10:00

:o e foarte reusit! felicitari, roxana! numai ca eu as gusta mai intai din tortuletul ajutorului tau :wink: :lol: !
inca o data : felicitari! :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 18/09/2006 10:10

ma duc sa-mi dau demisia!
tortul e splendid si imi pare bine ca nu-i obisnuitul pandispan neinsiropat cu putina crema ..si sa-ti traiasca si ajutoarea ca-i tare priceputa si Frumoasa foc! :hug:
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 18/09/2006 10:55

In primul rand vreau sa felicit ajutorul de cofetar pentru realizarea sa! :!: =D> Frumos foc.... ajutorul :love: si tortuletul realizat! :wink:


Iar cofetaresei sefe ii zic... BRAVO! Te-ai intrecut pe tine! Si mai lasa modestia deoparte ca nu e cazul! Super arata tortul ... iar dupa cum ai spus ca e reteta sigur si foarte bun l agust a fost! :buuun:

:flower: =D>
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe

www.retete-apetisante.ro

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 19/09/2006 12:42

Stiam eu ca bucatarul mic o a va pice cu tronc :lol:, trebuia sa o fi vazut cu ce grija si-a decorat tortuletul ei cu albastru neaparat ( ca suntem in faza albastra) ca apoi sa mearga la ea in camera si sa linga toata frisca si apoi sa manance blatul. A fost taaaare incantata. Ca sa nu mai spun ce mult m-a ajutat :wink:.

Si acum reteta si pozele, iar daca am uitat ceva, ma trageti de maneca:
Tort de ciocolata
100 gr ciocolata amaruie (70%cacao)
300 ml cafea fierbinte neindulcita
300 gr cacao
700 gr faina
750 gr zahar tos
1 lingurita de praf de copt
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
1 lingurita sare
3 oua
175 ml ulei de floarea soearelui sau unt topit (3/4 de pachet)
350 ml lapte batut/acru
1 lingurita esenta vanilie
1 lingurita esenta rom

Se incinge cuptorul la 150 C (300 F). Se ung tavile (2 de 9"=22.5 cm) si se tapeteaza.
Se toaca ciocolata f. marunt si se pune intr-un bol impreuna ca cuafea f. fierbinte si cacao. Se amesteca usor pana s-a topit ciocolata.
Intr-un castron se amesteca zaharul, faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Intr-un alt castron se bat ouale cu mixerul cam un min., pana s-au mai ingrosat si au culoarea galben mai deschis. Se adauga incet uleiul/untul, laptele acru, vanilia si romul, apoi amestecul de ciocolata pana se omogenizeaza. Se toarna acest amestec lichid peste ingredientele solide (zaharul+faina) si se amesteca pana se combina bine. Se imparte coca in cele doua forme si se da la cuptor cam 45 min, cu gratarul pus la mijloc incat sa nu se arda partea de jos prea repede. Se incearca cu scobitoarea sa vada daca e copt destul si daca scobitoarea e curata, se scot imediat de la cuptor. Se lasa sa se raceasca complet in formele lor, si cand s-au racit se taie in doua.
Eu le-am insiropat cu sirop de zahar+esenta de rom+coaja de lamaie.

Crema:
Intr-un castron se bat 5 albuse pana stau batz, in care se toarna sirop fierbinte facut din 350 gr zahar si 50 ml apa si se mixeaza la vitez mica, turnand siropul incetisor, in fir continuu.
In alt castron se amesteca pana se omogenizeaza un pachet crema Philadelphia frecat spuma cu 1/2 pachet de unt (110 gr), esenta de vanilie si 2 lingurite de ness frecate cu o lingura zahar pudra si o lingura de apa.
Se amesteca apoi bezeaua cu crema de ness si se da la rece.

Se pune crema de ness intre feliile insiropate si se asambleaza tortul, apoi se unge torul cu un strat subtire de crema se se da la frigider macar o ora ca sa se inatreasca si sa se lucreze mai usor. Se poate imbraca in frisca sau in ganache de ciocolata ( 450 gr ciocolata se amesteca cu 150 ml smantana lichida fierbinte, 25 gr unt si esenta de rom) sau cu orice alta crema vreti voi. Eu l-am imbracat in fondant de bezea.

Fondant de bezea:
450 Marshmallow (bezea) topita (la microunde sau pe baie de aburi)- eu am gasit deja crema la borcan
1 kg zahar pudra ( dn cel cumparat pt. ca e amestecat cu amidon, nu din cel facut la rasnita acasa)
2 linguri de margarina
colorant alimentar (optional)

Intr-un castron se amesteca bezeaua topita cu zaharul pudra, se adauga cate o cana treptat-treptat pana este incorporat si se framanta precum cozonacul. Daca vreti sa colorati fondantul, amestecati culoarea la inceput ca sa fie uniforma. Se framanta pe masa pudrata cu zahar praf sa nu se lipeasca.
Se adauga zahar si margarina pana se obtine un amestec tare, dar destul de maleabil, precum plastilina. Se pastreaza la temperatura camerei intr-o punga de plastic, altfel se usuca si are crapaturi.
Se intinde cu sucitorul pana are 2-3 mm grosime si se acopera tortul cu fondant. Tortul se unge de preferat cu gem de fructe incalzit pana arata ca un sirop gros ( eu de lene am folosit crema fara ness, dar mi-a fost tare frica ca o sa se moaie fondantul si nu o sa stea pe tort). Din fondant se pot face diferite decoratii si se poate scrie pe el cu ciocolata topita, gel alimentar sau zahar praf frecat cu zeama de lamaie.
Fişiere ataşate
20.jpg
20.jpg (16.41 KiB) Vizualizat de 30362 ori
18.jpg
18.jpg (10.31 KiB) Vizualizat de 30362 ori
17.jpg
17.jpg (8.68 KiB) Vizualizat de 30362 ori
16.jpg
16.jpg (12.3 KiB) Vizualizat de 30362 ori
15.jpg
15.jpg (12.02 KiB) Vizualizat de 30362 ori
14.jpg
14.jpg (11.69 KiB) Vizualizat de 30362 ori
13.jpg
13.jpg (13.79 KiB) Vizualizat de 30362 ori
12.jpg
12.jpg (13.83 KiB) Vizualizat de 30362 ori
11.jpg
11.jpg (17 KiB) Vizualizat de 30362 ori
10.jpg
10.jpg (15.72 KiB) Vizualizat de 30362 ori
9.jpg
9.jpg (13.58 KiB) Vizualizat de 30362 ori
8.jpg
8.jpg (14.47 KiB) Vizualizat de 30362 ori
7.jpg
7.jpg (12.8 KiB) Vizualizat de 30362 ori
6.jpg
6.jpg (16.68 KiB) Vizualizat de 30362 ori
5.jpg
5.jpg (16.49 KiB) Vizualizat de 30362 ori
4.jpg
4.jpg (14.38 KiB) Vizualizat de 30362 ori
3.jpg
3.jpg (13.88 KiB) Vizualizat de 30362 ori
2.jpg
2.jpg (19.52 KiB) Vizualizat de 30362 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 19/09/2006 08:26

Roxana tortul e absolut demential. Poti sa juri ca e de cofetarie. BRAVO!!! =D>
Se vede ca ai muncit mult la el, dar si ac esti tare priceputa ... pai eu n.as fii reusit nici macar sa il acoper fara sa ii fac macar o cuta , iar de floricele nici poveste ...

Insa ajutoarea ta a pus capacul.. sa va traiasca si sa va aduca numai bucurii . E tare frumusica !! Iar tortuletul ei ornat cu mult gust . :flower:

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 19/09/2006 08:13

Hai mai Crista ca o sa mi se urce la cap, dar ma bucur ca v-a placut. Cat despre bucatarul junior, si-a ales bombonelele cu o grija.... si tare incantata a fost cand a auzit ca i-am pus pozele pe net si ca toata lumea o felicita.
Daca am fi mai aproape, v-as face si voua cate unul in fiecare luna, ca mai des, imi pica mainile din umar de oboseala.

Avatar utilizator
beius47
Bucatar in devenire
Mesaje: 517
Membru din: 18/03/2006 07:46
Localitate: franta

Mesajde beius47 » 19/09/2006 09:32

roxana felicitari :flower: esti o specialista... =D>


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 13 vizitatori