Forum Index  -  Retete ilustrate - Mancaruri

Tochitura Moldoveneasca

Du-te la pagina 1, , ,  
Pagina 1 din 4 

Postat la data: 25/02/2008 02:48 Tochitura Moldoveneasca

Bucătăria din Moldova se caracterizează prin mâncăruri fine, rafinate şi gustoase. La prepararea mâncărurilor se foloseşte în special carnea de pasăre şi peştele, dar şi carnea de porc, vacă, vânatul, precum şi legumele, laptele, ouăle şi brânzeturile. Ciorbele se acresc cu borş, se îmbunătăţesc cu smântână şi ouă. Mâncărurile sunt mai dietetice, se realizează fără rântaşuri prăjite, cu ceapă înăbuşită şi făină dizolvată în apă. Sosurile sunt albe, dar şi colorate cu pastă de bulion şi boia de ardei.
Bucătăria moldovenească nu este foarte aglomerată în condimente, se foloseşte mărarul, cimbrul, chipăruşul, usturoiul, hasmaţuchi, leuşteanul, etc. Renumitele sarmale moldoveneşti sunt fine şi delicate, ele se obţin din carne tocată, sunt sarmale mici, câte 8-10 bucăţi înfăşurate toate într-o foaie de varză. În Moldova se mănâncă mult dulciurile de bucătărie realizate din aluaturi cu diferite umpluturi din legume, fructe şi brânzeturi. Nu putem vorbi despre bucătăria moldovenească dacă nu amintim de preparate cum ar fi: cighir moldovenesc, chişcă moldovenească, pui la ceaun cu mujdei de usturoi şi mămăliguţă, „taci şi înghite”, răcituri de pasăre, piftie de porc, ciorbă de potroace, borşul moldovenesc, saramură de peşte, sarmale cu mămăliguţă, pârjoale moldoveneşti, tochitură moldovenească, cozonac moldovenesc, pască moldovenească, poale-n brâu, plăcintă cu dovleac, cu brânză, cu mere, cu varză, alivenci, etc.




TOCHITURA MOLDOVENEASCA

Ingrediente:

500gr. carne proaspata de porc, taiata bucatele mici
4 carnati afumati
150 ml. vin alb
3-4 catei de usturoi zdrobiti
150gr. branza sarata de oaie
3 oua
ulei,cimbru, sare , piper

mamaliga : malai, apa, sare

Preparare:

Intai de toate facem mamaliga care trebuie sa fiarba la foc mic, acoperita 35-40min. . timp in care noi ne ocupam de tochitura.


Intr-o tigaie punem carnea sa se prajeasca/rumeneasca , acoperim cu un capac si lasam pe foc mic 3-4min.
Cand s-a rumenit , adugam vinul, sare, piper, cimbru si usturoiul pisat.Lasam inca 20-25min.

Intre timp, taiem carnati bucati potrivite , ii adugam si pe ei in tigaie. Mai lasam pe foc pana se fac si carnati.
Pastram preparatul la cald.

In alta tigaie facem ouale ochi.

Mamaliga intre timp s-a facut , tochitura-i gata Rolling Eyes ...acum la masa !!!...ahhh, eram sa uit ...se serveste cu gogosari sau castrveti acri...si cu .. ceva vin Wink , ca fara el nu se poate Cool , musa-i sa fie pe masa , ca dupa o asemenea mancare ase de bine se duce...si sincer acum ,ajuta si la digestie !!

Mod de servire: - punem mamaliga in centrul unei farfuri (platou), deasupra ei punem ouale ochii, iar carnea si carnatii de jur imprejur. Radem branza, mai punem si putin piper...si cred ca acum ne putem aseza la masa...Pofta buna !!



ingrediente 805.jpg
 Descriere: aceasta imagine nu are o descriere.
 Marime fisier:  104.92 kb
 Vizualizat:  de 130941 ori

ingrediente 805.jpg


carnea la prajit 199.jpg
 Descriere: aceasta imagine nu are o descriere.
 Marime fisier:  103.04 kb
 Vizualizat:  de 130939 ori

carnea la prajit 199.jpg


carnea prajita cu vinul... am pus si carnatii usturoiul cimbru 135.jpg
 Descriere: aceasta imagine nu are o descriere.
 Marime fisier:  102.66 kb
 Vizualizat:  de 130939 ori

carnea prajita cu vinul... am pus si carnatii usturoiul cimbru 135.jpg


este gata .. 134.jpg
 Descriere: aceasta imagine nu are o descriere.
 Marime fisier:  104.97 kb
 Vizualizat:  de 130939 ori

este gata .. 134.jpg


ouale ochi 515.jpg
 Descriere: aceasta imagine nu are o descriere.
 Marime fisier:  78.21 kb
 Vizualizat:  de 130939 ori

ouale ochi 515.jpg


poftiti la masa 292.jpg
 Descriere: aceasta imagine nu are o descriere.
 Marime fisier:  100.34 kb
 Vizualizat:  de 130939 ori

poftiti la masa 292.jpg


tochitura moldoveneasca 672.jpg
 Descriere: aceasta imagine nu are o descriere.
 Marime fisier:  112.17 kb
 Vizualizat:  de 130939 ori

tochitura moldoveneasca 672.jpg


   
LORY Bucatar de elita Bucatarul Lunii 3xBucatar de elita

Postat la data: 25/02/2008 02:56

applause applause applause imi place ochiul tau zambitor Very Happy de tochitura nu mai zic Mmmmmm Mmmmmm Mmmmmm mi-ai facut o pofta.....dar ramanc cu privitul si amintirea gustului....
Floare Imbratisare Love

   

Postat la data: 25/02/2008 02:59 :)

Buna Mona!Mereu mi-am dorit o vacanta rustica asa in care sa merg la o ferma si sa fie mancare in genul asta:)
Pana atunci inghit in sec la a ta:) Mmmmmm

   

Postat la data: 25/02/2008 03:07

LORY a scris:
applause applause applause imi place ochiul tau zambitor Very Happy de tochitura nu mai zic Mmmmmm Mmmmmm Mmmmmm mi-ai facut o pofta.....dar ramanc cu privitul si amintirea gustului....
Floare Imbratisare Love


Lory, multumesc Love Imbratisare ...macar ochiul zambitor pot sa ti-l ofer Question ???...sau nici acesta Confused ??

   
Leila campion la gatit campion la gatitBucatarul Lunii 5xExpert in arta culinara

Postat la data: 25/02/2008 03:21

Rolling Eyes Rolling Eyes Mona Imbratisare eu le primesc pe amandoua cu cea mai mare placere Mmmmmm Mmmmmm

Floare Floare

   
crista campion la gatit campion  la  gatitBucatarul Lunii 1xExpert in arta culinara

Postat la data: 25/02/2008 03:25

Ce frumos ochisor ai facut... applause applause applause

Eu m-am asezat deja la masa Mmmmmm ca m-ai invitat Laughing

   

Postat la data: 25/02/2008 03:27 Re: :)

albinuzza a scris:
Buna Mona!Mereu mi-am dorit o vacanta rustica asa in care sa merg la o ferma si sa fie mancare in genul asta:)
Pana atunci inghit in sec la a ta:) Mmmmmm


Mada, si ce te impiedica sa-ti petreci o parte a vacantei la o pensiune care are mancare traditionala...iti indeplinesti si o dorinta si mananci si bine Wink ... Imbratisare

   

Postat la data: 25/02/2008 03:30

Leila a scris:
Rolling Eyes Rolling Eyes Mona Imbratisare eu le primesc pe amandoua cu cea mai mare placere Mmmmmm Mmmmmm

Floare Floare



Lia Love Imbratisare , stai pe-aproape ca acum sosesc !!!!...tu trebuie numai sa le incalzesti ...ca sigur le va trage "curentul" de care spunea cris Razz Razz

   

Postat la data: 25/02/2008 03:34

crista a scris:
Ce frumos ochisor ai facut... applause applause applause

Eu m-am asezat deja la masa Mmmmmm ca m-ai invitat Laughing



mai , mai, mai ce-aveti cu ochisorul Mad ...ca este "zambarici"...de la Grasa de Cotnari i se trage Cool Razz Razz

ps. am ous deja un tacam in plus la masa...te asteptam Love Imbratisare

   
crista campion la gatit campion  la  gatitBucatarul Lunii 1xExpert in arta culinara

Postat la data: 25/02/2008 03:36

tu ai baut Grasa si eu am nasul rsou .. parca sunt un betivan Razz Razz ...

pune si un pahar in plus Party Party

   
Du-te la pagina 1, , ,  
Pagina 1 din 4