Toba de pui

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Toba de pui

Mesajde lucia_bp » 02/09/2014 07:48

Este la fel de delicioasa ca Saltison-ul (http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... ison-8733/); putin mai colorata, un pic mai picanta si desigur, are un alt mod de pregatire.
Inlocuieste cu succes si in mod benefic mezelurile clasice; poate fi servita la micul dejun, ca o mancare ( gen piftie) combinata cu salata sau legume sotate… poate constitui gustarea de la serviciu.


Ingrediente ( 10-12 portii)

-800 g piept de pui* , dezosat si fara piele
-700 g pulpe de pui*, dezosate si fara piele
-3- 5 catei de usturoi / 1 lingurita usturoi granulat
-½ lingurita piper
-1 lingura boia de ardei dulce sau ½ lingura boia dulce + ½ lingura boia iute ( dupa gust)
-2 lingurite sare
-30 g gelatina, granule

* Carnea de pui se poate inlocui cu cea de curcan sau se pot folosi combinate.

Preparare

Taiati carnea in felii lungi si subtiri.
Adaugati restul ingredientelor si omogenizati totul foarte bine.
Puneti compozitia intr-o punga speciala pentru fripturi la cuptor ( marca Fino)

** NU intepati punga asa cum scrie la instructiunile de folosire.

Legati bine punga si puneti-o intr-o tava de chec.
Dati in partea cea mai de jos a cuptorului incins, pentru 45- 50 min, la 180- 200 grade.
Scoateti tava din cuptor si asezati deasupra pungii o alta tava de chec de aceeasi dimensiune cu cea folosita si in care puneti ceva greu.
Lasati la racit pana a doua zi.

** Acest lucru se face pentru a avea o toba perfecta in care carnea sa fie cuprinsa de jur imprejur cu zeama, care dupa racire va deveni gelatina.

Indepartati greutatile si dati tava cu punga cu tot la frigider, pentru cateva ore.
Indepartati punga.

Serviti toba feliata.

Pastrati la frigider, invelita in hartie de copt.


Sursa: http://stranamasterov.ru/
Fişiere ataşate
cimg6509.jpg
cimg6509.jpg (102.48 KiB) Vizualizat de 6899 ori
cimg6511.jpg
cimg6511.jpg (69.96 KiB) Vizualizat de 6899 ori
cimg6553.jpg
cimg6553.jpg (78.7 KiB) Vizualizat de 6899 ori
cimg6561.jpg
cimg6561.jpg (97.37 KiB) Vizualizat de 6899 ori
cimg6564.jpg
cimg6564.jpg (137.92 KiB) Vizualizat de 6899 ori
cimg6567.jpg
cimg6567.jpg (94.7 KiB) Vizualizat de 6899 ori
cimg6568.jpg
cimg6568.jpg (83.06 KiB) Vizualizat de 6899 ori
cimg6571.jpg
cimg6571.jpg (121.42 KiB) Vizualizat de 6899 ori
cimg6573.jpg
cimg6573.jpg (78.46 KiB) Vizualizat de 6899 ori
cimg6574.jpg
cimg6574.jpg (82.51 KiB) Vizualizat de 6899 ori
cimg6592.jpg
cimg6592.jpg (77.34 KiB) Vizualizat de 6899 ori
cim6593.jpg
cim6593.jpg (97.03 KiB) Vizualizat de 6899 ori
cim6594.jpg
cim6594.jpg (107.65 KiB) Vizualizat de 6899 ori
cim6595.jpg
cim6595.jpg (92.18 KiB) Vizualizat de 6899 ori
cim6596.jpg
cim6596.jpg (95.59 KiB) Vizualizat de 6899 ori
cim6597.jpg
cim6597.jpg (91.64 KiB) Vizualizat de 6899 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 04/09/2014 10:55

Toba...vai cat imi place !! :roll: In genul asta nu am mancat...doar cea clasica de porc. Asta este si putin picanta ...cred ca este o bunatate! :buuun: :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 04/09/2014 11:49

Lucia, gand la gand cu bucurie....am facut si eu recent( sa tot fie vreo 3 saptamani de atunci) ...uite poza....e o bunatate....noi am mancat cu salata si cartofi piure....mersi pentru postare, e foarte utila pentru cei carora le place puiul....de gust sa nu mai vorbesc dar si aspectul spune multe :hug: :hug: :pup: :pup:
Fişiere ataşate
005_rulada_2734.jpg
005_rulada_2734.jpg (61.83 KiB) Vizualizat de 6840 ori
004_rulada.jpg
004_rulada.jpg (66.2 KiB) Vizualizat de 6840 ori

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 05/09/2014 10:11

Felicitari arata minunat ...ambele :master: :master: :master:
:hug: :pup: :love: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 06/09/2014 09:44

Lucia, de mult imi doream sa incerc o reteta de toba de pui, acum nu mai am nici o scuza!

La mine nu se gaseste gelatina in granule, te rog tare mult sa-mi spui cam cat lichid crezi ca a lasat puiul.

Multumesc mult :hug: :flower: :pup:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 06/09/2014 10:20

Elo pana vine Lucia iti raspund eu...puiul se amesteca cu restul ingredientelor si nu lasa nici un pic de lichid in vas....lichidul se formeaza in punga la cuptor in timpul coacerii...doar lichidul care il lasa puiul ...eu m-am uitat la mine in tava si cum si cat am vazut lichidul a fost destul de putin, cateva lingurite....daca vrei iti pun eu la posta un plic cu cateva pliculete de gelatina...e destul de gteu sa apreciezi cantitatea de lichid pentru gelatina aia foite... te pup si trimite mesaj :hug: :hug: :pup: :pup:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 06/09/2014 10:26

pupi scrie:Elo pana vine Lucia iti raspund eu...puiul se amesteca cu restul ingredientelor si nu lasa nici un pic de lichid in vas....lichidul se formeaza in punga la cuptor in timpul coacerii...doar lichidul care il lasa puiul ...eu m-am uitat la mine in tava si cum si cat am vazut lichidul a fost destul de putin, cateva lingurite....daca vrei iti pun eu la posta un plic cu cateva pliculete de gelatina...e destul de gteu sa apreciezi cantitatea de lichid pentru gelatina aia foite... te pup si trimite mesaj :hug: :hug: :pup: :pup:


Scumpa, multumesc tare mult pentru raspuns, esti acasa maine? Te sun, pup
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 09/09/2014 08:05

nicoleta64 scrie:Toba...vai cat imi place !! :roll: In genul asta nu am mancat...doar cea clasica de porc. Asta este si putin picanta ...cred ca este o bunatate! :buuun: :hug:


Este grozava :buuun: chiar merita facuta :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 10/09/2014 03:23

pupi scrie:Lucia, gand la gand cu bucurie....am facut si eu recent( sa tot fie vreo 3 saptamani de atunci) ...uite poza....e o bunatate....noi am mancat cu salata si cartofi piure....mersi pentru postare, e foarte utila pentru cei carora le place puiul....de gust sa nu mai vorbesc dar si aspectul spune multe :hug: :hug: :pup: :pup:


...nici nu se putea sa nu fim pe aceeasi lungime de unda :D

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
tania_26
Incepator
Mesaje: 142
Membru din: 01/12/2009 06:49
Localitate: Timisoara

Mesajde tania_26 » 10/09/2014 10:22

Mmmm, papa bun! :o
Imagine


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 42 vizitatori