Three sisters soup ( supa "trei surori")

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Three sisters soup ( supa "trei surori")

Mesajde pupi » 22/04/2013 04:15

"Three sisters" este o supa care se pregateste in nenumarate feluri DAR ce ramane mereu neschimbat la ea si este considerat " de baza" sant cele trei " surori" ( three sisters in engleza) adica porumbul, fasolea si dovleacul.
De-a lungul anilor supa s-a raspandit in multe locuri si acuma fiecare sustine ca ar avea reteta originala.
Aceasta supa se pare ca are radacini adanci in Canada.
Porumbul, fasolea si dovleacul s-au plantat de cand lumea si pamantul impreuna. Poporul aboriginal( bastinasii canadieni) si in special femeile se ocupau cu semanatul plantatul, cresterea legumelor.
Cu precadere semanau si cresteau porumb, fasole si dovleac.
Porumbul sustinea fasolea care se catara pe el si crestea libera spre cer iar frunzele mari ale dovleacului tineu umbra radacinilor porumbului si ii asigurau umezeala necesara.
Multe legende inconjoara istoria acestei supe...
Triburile care traiau in partea estica a Canadei au ajuns chiar sa considere cele "trei surori" entitati spirituale si sustinatori ai vietii.


3 cans supa de pui( 750 ml )
2 cans boabe de porumb
1 can fasole verde
1 1/2 cup dovleac ( squash)
2 frunze de dafin
ardei uscat/ fulgi, patrunjel, busuioc, oregano dupa preferinta
sare si piper dupa gust


De aici se poate merge mai departe imbogatind supa de baza fiecare dupa cum prefera DAR baza trebuie sa ramana. b
Baza, asa cum am scris mai sus, sant cele trei surori, adica, porumbul fasolea si dovleacul.
Supa se poate lasa cu legumele " la vedere" sau se poate pasa si se va transforma in supa crema. Eu am preferat sa o fac crema pentru ca am vrut sa o servesc cu painea bannock in locul lingurii :D .

Se prergatesc toate iongredientele necesare pregatirii supei, se spala, se curata dupa cum se cere., adica fasolea se taie in bucati mai mici iar dovleacul in patrate de marimea celor care se folosesc la pireuri .
Supa de pui( apa) se pune intr-un vas si se pune pe foc. O aduci pana la punctul de fierbere si introduci porumbul, fasolea si dovleacul precum si frunzele de dafin.
Fierbi la foc mic pana sant gata legumele, indepartezi frunzele de dafin si adaugi aromele( ierburile care preferi sa le folosesti), mai fierbi 2 minute si inchizi.
Servesti calda langa paine Bannock.
Supa se poate pasa, se va face crema si se va servi cu paine bannock pe post de lingura
Fişiere ataşate
026.jpg supa three sisters.jpg
026.jpg supa three sisters.jpg (44.28 KiB) Vizualizat de 2564 ori
024.jpg supa three sisters.jpg
024.jpg supa three sisters.jpg (44.84 KiB) Vizualizat de 2564 ori
022.jpg supa three sisters.jpg
022.jpg supa three sisters.jpg (47.52 KiB) Vizualizat de 2564 ori
020.jpg supa three sisters.jpg
020.jpg supa three sisters.jpg (59.61 KiB) Vizualizat de 2564 ori
019.jpg supa three sisters.jpg
019.jpg supa three sisters.jpg (70.65 KiB) Vizualizat de 2564 ori
012.jpg supa three sisters.jpg
012.jpg supa three sisters.jpg (30.47 KiB) Vizualizat de 2564 ori
024.jpg supa three sisters.jpg
024.jpg supa three sisters.jpg (44.84 KiB) Vizualizat de 2564 ori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 22/04/2013 04:25

Pupi,tare mult imi place supica asta si este f. usoara de pregatit! =D>

Succes la concurs... :hug: :pup: :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 22/04/2013 04:30

Ii si buna, daca ii si gasesti combinatia de ierburi ideala iese o nebunie. Mie nu imi place oregano si nu am folosit( am pus doar la decor daca tot il am in gradina) dar am pus alte, ierburi si a fost tare buna. S-a papat rapid.... :P ...mersi :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 22/04/2013 07:22

Pupi "bune rau" surioarele astea =D> =D> =D> =D> :lol:

n.am dovleac ca o faceam si eu, am ramas cu gindul la ea ...

mie sigur mi-ar placea cu salvie ( doar atita fara altceva)

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 22/04/2013 09:17

Sigur e buna! :buuun:
Succes la concurs!
:hug: :flower:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 22/04/2013 01:34

claudia

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 22/04/2013 05:33


Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 22/04/2013 08:33

Intr-adevar ”surioarele” acestea se completeaza una pe alta pentru un gust minunat! =D> =D> =D> Am sa pregatesc si eu cu siguranta reteta aceasta, sunt sigura ca supica a fost delicioasa!

Mult succes la concurs! :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 25/04/2013 04:45

"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 22/05/2013 09:23



Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori