Terina de fructe

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Terina de fructe

Mesajde LORY » 27/06/2011 10:50

Dulciurile cu fructe sunt printre preferatele mele asa ca va propun si eu o reteta usoara si foarte apreciata de copii :)

Ingrediente
Stratul 1

400 gr cirese negre fara samburi
7 lg zahar
4 lg smantana 12% grasime
150 ml apa
1 plic gelatina
1 lgt zahar vanilat bourbon

Stratul 2
400 gr caise fara samburi
7 lg zahar
4 lg smantana 12% grasime
150 ml apa
1 plic gelatina
1 lgt zahar vanilat bourbon

Stratul 3
400 gr capsuni
7 lg zahar
4 lg smantana 12% grasime
150 ml apa
1 plic gelatina
1 lgt zahar vanilat bourbon

Decor
sos de fructe

Mod de preparare
Stratul 1

Ciresele se amesteca cu zaharul si se pune la foc pana ce da in 2-3 clocote.Se da deoparte si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit se mixeaza in blender dupa care se trece prin sita deasa.Gelatina se hidrateaza in 150 ml apa rece dupa care se tine pe foc pana se dizolva dar fara sa dea in fiert.
Pasta de cirese se amesteca cu gelatina dizolvata,smantana si zaharul vanilat .Se distribuie egal in forme individuale si se introduce la frigider.Cat timp sta la frigider pentru a se inchega pregatim stratul 2.
Stratul 2
Caisele se dau in 2-3 clocote impreuna cu zaharul ,se lasa la racit dupa care se mixeaza cu blenderul ,si se trece prin sita pentru a obtine o pasta fina.Se adauga gelatina hidratata si dizolvata in 150 ml apa ,smantana si zaharul vanilat .Se toarna cu grija peste stratul de cirese care intre timp s-a inchegat si se da din nou la rece.
Stratul 3
Capsunii si zaharul se fierb in 2-3 clocote ,se racesc apoi se mixeaza in blender si se trec prin sita pentru a indeparta semintele.Se amesteca cu gelatina hidratata si dizolvata pe foc in 150 ml apa ,smantana si zaharul bourbon.Se toarna si acest strat peste cel de caise care s-a inchegat si se da la rece timp de 5-6 ore sau de pe o zi pe alta .
Terina se scoate din forme introducandu-le scurt in apa fierbinte.
Se servesc ca atare sau insotite de un sos de fructe.

Daca nu aveti forme individuale o puteti monta intr-o forma de chec tapetata cu folie alimentara.
Se poate inlocui cu succes zaharul cu mierea sau alti indulcitori naturali.
Fişiere ataşate
h.JPG
h.JPG (90.6 KiB) Vizualizat de 3988 ori
f.JPG
f.JPG (85.33 KiB) Vizualizat de 3988 ori
d.JPG
d.JPG (50.83 KiB) Vizualizat de 3988 ori
c.JPG
c.JPG (43.38 KiB) Vizualizat de 3988 ori
b.JPG
b.JPG (59.06 KiB) Vizualizat de 3988 ori
a.JPG
a.JPG (65.55 KiB) Vizualizat de 3988 ori
i.JPG
i.JPG (88.15 KiB) Vizualizat de 3988 ori
Ultima oară modificat 03/07/2011 03:34 de către LORY, modificat 1 dată în total.
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 28/06/2011 12:37

Superb!!!... =D> =D> =D> :master: :master: :master:
:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 28/06/2011 06:29

Ce simfonie de arome si culori :!: :buuun: :buuun: :buuun:

Lory :master: :master: :master:

=D> =D> =D>
:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 28/06/2011 07:36

Lory draga , foarte frumos arata terina asta a ta....o imbinare de culori si arome foarte placute....exact pe gustul meu :D ....mersi de tratatie :wink: :hug: :pup: :pup: :hug:

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 28/06/2011 08:33

minunat!
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 28/06/2011 11:15

O reteta :master: :master: :master: ... foarte buna pentru concursul lunii :hug: :pup: :pup:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
dubi_07
Bucatar in devenire
Mesaje: 468
Membru din: 10/02/2011 09:59
Localitate: Germania

Mesajde dubi_07 » 28/06/2011 11:28

ce bine arata :buuun:
si atatea fructe.. trebuie sa fie delicios
=D> =D>
În viață nu contează unde te afli, ci pe cine ai alături
Imagine

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 28/06/2011 03:27

Danieluta ,Lucia ma bucur ca va place :hug: :pup: Multumesc :flower:
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."





Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 28/06/2011 03:30

Pupi imi plac mult fructele din perioada asta :roll: asa ca profit la maxim :D incerc sa-i rasfat pe mofturosii mei :lol:
Multumesc :pup:
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."





Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 28/06/2011 03:33

Dana o inscriu si la concurs :lol: :hug: :pup:
Alina :hug:
dubi_07 e tare buna combinatia :roll:
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."





Bucataresele Vesele


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori