Tarta sarata cu ricotta si mazare

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Tarta sarata cu ricotta si mazare

Mesajde crista » 13/06/2013 05:51

Aluat :

100 gr faina alba (de griu normal , ca cea de prajituri)
100 gr faina de griu dur *
1 lingurita cu virf de curcuma /turcmeric
1 lingura ulei
un praf de sare
cca 100-150 ml apa la temperatura camerei sau cit este nevoie ca sa framintati un aluat moale, elastic.


* puteti folosi pentru toata cantitatea ( 200 gr) doar faina alba


umplutura :

250 gr ricotta scursa de zeama
1 ou
partea alba de la o ceapa verde
1 lingura cu ulei
1 conserva mica cu mazare
50 gr pancetta afumata cuburi sau orice alt mezel preferati
cit o nuca brinza sarata stil telemea sarata ( optional)

putin pesmet si putin ulei pentru uns hirtia


Framintam aluatul pe care il facem o bila, il invelim in folie transparenta si il lasam sa se odihneasca

Punem ricotta la scurs si tocam ceapa.

Punem intr-o tigaie ceapa la inabusit impreuna cu un praf de sare si uleiul, cind ceapa este moale si aurie adaugam pancetta /mezelul ales de voi si apoi mazarea plus 50 ml apa , punem capacul si lasam sa fiarba pina cind se evapora apa amestecind din cind in cind si spre sfirsit coacem fara capac.

Lasam sa se raceasca bine mazarea si apoi amestecm cu poul batut, ricotta si putina brinza sarata daca vreti.

Intr-o forma de tarta punem o bucata de hirtie de copt pe care mai intii o udam la jet de apa si o stringem bine in pumn ca sa se scurga . O intindem in forma si o ungem cu ulei.

Intindem aluatul intr-o foaie subtire mai mare ca diametru decit forma de tarta folosita si il asezam in forma. Varsam umplutura si adcem marginile aluatului spre centru acoperind ca o boordura umplutura. Cind asezam aluatul il lasam usor drapat, in falduri.

In mijloc am pus putin pesmet dar puteti sa puneti si putin parmezan ras sau chir curcuma .

Coacem in cuptorul gata incalzit la 180-190° C cca 30 minute sau depinde cit este nevoie aluatul trebuie sa rezulte uscat, usor crocant
Fişiere ataşate
Immagine 930.1.jpg
Immagine 930.1.jpg (78.69 KiB) Vizualizat de 1487 ori
Immagine 929.1.jpg
Immagine 929.1.jpg (122.83 KiB) Vizualizat de 1487 ori
Immagine 928.1.jpg
Immagine 928.1.jpg (71.77 KiB) Vizualizat de 1487 ori
Immagine 927.1.jpg
Immagine 927.1.jpg (71.54 KiB) Vizualizat de 1487 ori
Immagine 926.1.jpg
Immagine 926.1.jpg (53.72 KiB) Vizualizat de 1487 ori
Immagine 925.1.jpg
Immagine 925.1.jpg (92.38 KiB) Vizualizat de 1487 ori
Immagine 923.1.jpg
Immagine 923.1.jpg (70.37 KiB) Vizualizat de 1487 ori
Immagine 922.1.jpg
Immagine 922.1.jpg (61.73 KiB) Vizualizat de 1487 ori
Immagine 921.1.jpg
Immagine 921.1.jpg (46.56 KiB) Vizualizat de 1487 ori
Immagine 920.1.jpg
Immagine 920.1.jpg (55.74 KiB) Vizualizat de 1487 ori
Immagine 917.1.jpg
Immagine 917.1.jpg (67.88 KiB) Vizualizat de 1487 ori
Immagine 916.1.jpg
Immagine 916.1.jpg (87.77 KiB) Vizualizat de 1487 ori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 13/06/2013 06:02

Cred ca-i tare buna dupa ingrediente si dupa cum arata!... :buuun:

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 13/06/2013 06:05

i-am cam stricat fata cu pesmetul ala :roll: dar merge ..


din cauza fainii de griu dur + culoarea de la curcuma F credea ca e cu malai :lol:

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 13/06/2013 09:19

Imi place umplutura, dar daca ii scot curcuma din aluat se intampla ceva? Nu prea ma impac cu mirodenia asta :(
In rest o reteta de milioane!!! =D> =D> =D> :master: :master: :flower:
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 13/06/2013 10:42

Spun =D> =D> =D> pentru reteta, pentru preparat si pentru fotografii (lumina este excelenta iar modul de aranjare al ingredientelor da fotografiilor o naturalete aparte - imi place prima fotografie foarte mult). :master: :master: :master:

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 14/06/2013 07:22

Roxi sigur ca o poti scoate, cum sa nu .. :hug: :hug: :hug: poti sa nu pui nimic sau daca vrei si evident iti place sa pui chiar altceva : de exemplu poti pune ceapa verde tocata marunt si amestecata cu faina, sau iarba ciorii sau alte plante aromatice : patrunjel sau menta sau marar toate puse la alegere merg cu mazarea plus ca dau niste puncte verzulii in aluat, il fac simpatic :-)
Daca vrei aluatul rosu poti pune 1/2 lingurita de concentrat de rosii ( ala care se vinde la tub ca pasta de dinti =)) ) sau sa il faci verde cu spanac sau ruccola sau frunze de sfecla ..
sau aceeasi culoare cu niste piure de morcovi in aluat insa atentie la faina si apa , va trebui sa schimbi cantitatile

toate astea se potrivesc cu mazarea si ricotta ca altfel ar mai fi si alte variante

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 14/06/2013 07:25

Antonia multumesc :flower: ... e meritul luminii de afara care inca e ok ... dar daca vine vara cu arsita o sa cam pun aparatul in cui ca lumina va fii mult prea puternica, in mod normal voi fi obligata sa tin jaluzeaua de lemn inchisa ca altfel se incinge geamul si se incalzeste in casa fara limita deci lumina ciu ciu =))

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 14/06/2013 09:50

CRISTA trebuie sa fie buna imi place cum a iesit , o trec pe lista :wink: =D> :master: :hug:
claudia

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 14/06/2013 10:20

:hug:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 18/06/2013 11:45

Arata bine !!! :roll: Ricotta cu mazare trebuie sa incerc...nu am facut pana acum ...pun alte branzeturi ..mozzarella ..altele gen cascaval... :hug:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori