Tarta cu rubarba si cirese

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
admin
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 332
Membru din: 23/06/2005 02:13

Tarta cu rubarba si cirese

Mesajde admin » 17/06/2015 04:31

Complexitate: medie
Portii: 8
Preparare: 30 min
Coacere: 20 min


Ingrediente:
Blat:
• faina- 200 g
• unt moale- 100 g
• lapte- 3 linguri
• oua- 1 buc.
• zahar- 1 lingura
• un praf de sare

Umplutura:
• rubarba- 600 g
• cirese fara samburi- 500 g
• zahar gelifiant- 150 g
• gelatina granulata- o lingura
• scortisoara- 1 lingurita
• unt- 50 g

Mod de preparare:
• Mixati in vasul de la robot ingredientele pentru blat pana obtineti un aluat nelipicios si moale
• Inveliti aluatul in folie de plasctic si lasati-l la frigider 15 minute
• Presarati faina pe blatul de lucru si intindeti aluatul, apoi transferati-l intr-o tava de tarta cu fund detasabil, pe care ati unso-o inainte cu unt si ati tapetat-o cu faina
• Taiati marginile de aluat care depasec tava, puneti deasupra o hartie de copt si umpleti tarta cu boabe de fasole sau linte
• Coaceti blatul la 180 de grade pentru 10 minute, iar cand incepe sa se rumeneasca usor pe margini indepartati hartia de copt cu boabele de fasole, intepati aluatul cu furculita si mai coaceti inca 10 minute
• Intre timp, spalati rubarba si taiati capetele, apoi taiati-o in felii de 2 cm
• Puneti rubarba intr-o tigaie incapatoare, adaugati zaharul si lasati pe foc pana se caramelizeaza usor, amestecand din cand in cand
• Adaugati untul si lasati sa fiarba la foc mic pana se inmoaie
• La final adaugati ciresele si mai lasati sa fiarba 5 minute
• Opriti focul si lasati sa se raceasca putin
• Adaugati gelatina hidratata in apa rece si amestecati usor pana se dizolva
• La final, amestecati in fructe si scortisoara si turnati compozitia peste blatul de tarta
• Lasati tarta la frigider cel putin 2 ore
• Puteti orna cu frisca si frunzulite de menta

Pofta buna!
Fişiere ataşate
tarta_cu_rubarba_si_cirese_1.jpg
tarta_cu_rubarba_si_cirese_1.jpg (314.86 KiB) Vizualizat de 1122 ori
tarta_cu_rubarba_si_cirese_3.jpg
tarta_cu_rubarba_si_cirese_3.jpg (244.7 KiB) Vizualizat de 1122 ori

Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 12 vizitatori