Tarta cu rosii

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Tarta cu rosii

Mesajde crista » 10/10/2011 08:08

ingrediente :


1 foaie de aluat frantuzesc

8 rosii

4 lingurite de pesto de busuioc ( sau cit aveti nevoie ca sa ungeti bine aluatul)

200 gr brinza de vaca Quartirolo lombardo ( seamana cu telemea de vaca )
1 lingura de parmezan/grana/pecorino
1 lingura de ulei
maghiran /origan / cimbru



Se incinge cuptorul a 200 °C
Spalam rosiile si le crestam usotr cu cutitul apoi le oparim citeva secunde si le curatam pielita. Oparite si curatate de pielita le taiem in jumatati , taiem cu un cutit partea cu floricica verde unde crestea codita si cu o lingurita scoatem simburii si miezul rosiilor. Asezam jumatatile de rosii cu taietura in jos si trecem la pregatirea umpluturii .

Strivim brinza cu o furculita sau o radem, adaugam parmezanul, uleiul si putin maghiran /origan / cimbru uscat .
Umplem jumatatile de rosii cu amestecul de brinza .

Scoatem aluatul din frigider si il asezam in tava cuptorului pe hirtia de copt in care era invelit.

Ungem cu pesto partea centrala a aluatului lasind o bordura de 2 cm de jur imprejur neunsa .

Asezam jumatatile de rosii cu taietura si deci umplutura catre aluat si pesto si numai pe bucata de aluat care a fost unsa cu pesto .

Ridicam marginile aluatului si le ducem spre centrul tavii acoperind in acest fel putin din rosiile aflate pe margine . Se va forma o bordura


nota 1:
numarul rosiile este in functie de dimensiunea lor . Ideal este sa folositi rosii rotunde ( de tip Roma ) care sa nu aiba o dimensiune prea mare ceva intre o mingie de golf si una de tenis de cimp. Important este sa fie rosii foarte bine coapte dar sa nu fie moi sau lovite. Se pot folosi si rosi lunguiete.

nota 2
Daca folositi o brinza mai grasa puteti sa nu adaugti nici parmezan si nici ulei . Sau mai puteti sa le inlocuiti cu o lingura de brinza feta sfarimata .


nota 3
Daca va hotariti sa faceti aluat frantuzesc in casa atunci tot asa il tineti in frigider pina in momentul in care aveti toate ingredientele gata si mai ales cuptorul deja incins . Il intindeti pe o hirtie de copt si il asezati in tava cu hirtie cu tot.
Fişiere ataşate
Immagine 408.jpg
Immagine 408.jpg (94.38 KiB) Vizualizat de 2500 ori
Immagine 443.jpg
Immagine 443.jpg (87.24 KiB) Vizualizat de 2506 ori
Immagine 434.jpg
in tava
Immagine 434.jpg (92.76 KiB) Vizualizat de 2507 ori
Immagine 410.jpg
Immagine 410.jpg (90.87 KiB) Vizualizat de 2507 ori

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 10/10/2011 09:56

wauu ce bine arata,e si sanatos si usor de facut :hug:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 10/10/2011 11:46

Si rapida si tare buna ... noi am mincat-o toata ieri, in 2 desi asta e portie de 6-8 persoane :lol:

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 10/10/2011 02:47

superba =D> =D> =D> =D> :master: :master: :master:
http://cartederetete.ro

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 10/10/2011 02:54

Crista, arata intr-un mare fel tarta ta =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> Mi-ai adus aminte de focaccia aia simpla - dar tarta ta este mult mai simpla si de efect.

SuperFelicitari :flower: :flower: :flower:

(tare-mi place cand faci poze si din timpul prepararii - sunt mai apetisante mancarurile expuse asa, fara rusine... :P )

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 10/10/2011 03:01

ultima suflare a verii =))

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 10/10/2011 06:34

Tare imi place cum arata, cred ca o pun curand in aplicare...vin cu proba.
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 10/10/2011 08:08

Asta e pe gustul meu....o pregatesc sambata cand vin prietenele la o cafeluta...ceva de gustat inainte :wink: ... :master: =D> =D> mersi de idee :hug: :hug:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 10/10/2011 09:05

Am trecut-o si eu pe lista... :wink:

=D> :hug: :pup:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 11/10/2011 07:50

Fetelor ma bucur ca va va place :hug:


Pupi sa imi zici si mie ce fel de brinza alegi tu sa folossesti dintre cele de la voi ca sa scriu pe blog ( la reteta in engleza , Quartirolo asta nici macar la mine care sunt la
2 pasi de Milano si nu il gasesc mereu)


Iulia ai mare dreptate cu mai multe poze e mai frumos, o sa ma mobilizez. Insa de cele mai multe ori nu apuc, sunt murdara pe miini sau chiar faca poze dar sunt miscate sau nu e lumina buna si nu le pot pune nici maar aici unde suntem mai intre noi, pe blog nici vorba .. si asa am acolo niste oribilitati de acum 6-7 ani


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 26 vizitatori