Tarta cu capsuni si caramel cu crema de whisky

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
admin
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 332
Membru din: 23/06/2005 02:13

Tarta cu capsuni si caramel cu crema de whisky

Mesajde admin » 08/06/2015 03:41

timp de pregatire 1 ora, timp de gatire 30 min, complexitate medie


Ingrediente:

Pentru aluat:
• Faina de cozonac – 200 g
• Unt la temperatura camerei – 100 g
• Ou – 1 buc
• Zahar – 2 linguri
• Sare – 1 varf de cutit

Pentru compozitie:
• Capsuni – 1 kg
• Gellfix – 1 pliculet
• Cardamon boabe – 3-4 buc
• Scortisoara – 2 batoane
• Anason – 2 stelute
• Zahar gelifiant – 2-3 linguri
• Cidru – 200 ml

Pentru caramel:
• Zahar – 150 g
• Scortisoara macinata – 1 lingurita
• Smantana de gatit – 200 ml
• Unt – 50 g
• Crema de whisky – 50 ml

Mod de preparare:
• Adaugati oul si untul la temperatura camerei in vasul de inox al aparatului Ankarsrum – setati atasamentul pentru plamadit la cca 2-3 cm fata de margine si porniti aparatul pe viteza mica;
• Adaugati zaharul, sarea si treptat, faina;
• Cresteti viteza si lasati la framantat pana obtineti un aluat pufos, compact;
• Infasurati-l in folie de plastic si lasati-l la frigider cca o ora;
• Taiati capsunile in 4;
• Adaugati cidrul intr-o craticioara, pe foc si lasati-l la redus (pana cand alcoolul se evapora si ramane doar aroma) – tot la inceput adaugati si stelutele de anason, batoanele de scortisoara si semintele de cardamon;
• Cand s-a redus cca 3 sferturi, adaugati si capsunile si micsorati focul;
• Adaugati zaharul gelifiant si plicul de Gellfix;
• Amestecati pana se dizolva bine si luati de pe foc – lasati sa se raceasca;
• Intindeti si modelati aluatul de tarta – tapetati o forma cu fund detasabil si adaugati-l in aceasta;
• Puneti o bucata de hartie de copt in tava de tarta (peste aluat) si peste aceasta puneti orez, linte sau fasole, pentru a-i preveni cresterea;
• Introduceti-o in cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru cca 10 min, pana cand devine rumen aurie – scoateti hartia de copt cu mare grija si pastrati boabele de orez, linte sau fasole intr-un castron, pentru eventuale folosiri viitoare;
• Gauriti blatul cu o furculita din loc in loc si lasati-l inca 2 minute in cuptor;
• Turnati compozitia de capsuni in acesta si lasati-l la frigider pana se incheaga;
• Adaugati zaharul, untul, smantana, scortisoara si crema de whisky intr-o tigaie si amestecati usor timp de cateva minute, pana se caramelizeaza zaharul, iar toate ingredientele se vor fi amestecat intr-un sos uniform;
• Lasati sosul sa se raceasca putin cat puteti sa-l luati pe o spatula si sa-l intindeti pe deasupra tartei;
• Lasati tarta inca o ora in frigider si serviti dupa;
Pofta buna !
Fişiere ataşate
capsuni_005.jpg
capsuni_005.jpg (281.94 KiB) Vizualizat de 1876 ori
capsuni_006.jpg
capsuni_006.jpg (191.72 KiB) Vizualizat de 1876 ori
capsuni_004.jpg
capsuni_004.jpg (197.83 KiB) Vizualizat de 1876 ori

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 09/06/2015 08:32

Arata minunat! :master: :master: =D> =D>
MIKI

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 10/06/2015 11:41

De revista =D> :master:
claudia

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 10/06/2015 11:55

chiar de revista !!
=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>


cred ca sosul ala de visichi trebuie sa fie o nebunie cu tarta :buuun: :buuun: :buuun:

si cred ca a fost super buna.

intrebare: ce e gelfixul in reteta asta ?
- pachet din ala care se pune cind faci dulceata fara sa o fierbi mult ?? dc da ala la mine se gaseste cu niste numere pe el 1:1 sau 2:1 etc ca sa imi spuna cit zahar si cite fructe care e proportia . E important in reteta de tarta ?
- sau, pachet din ala de gelatina cu aroma care se foloseste la uns fructele de pe tarte ?


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 10 vizitatori