Supa de mare

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

unqzz
Bucatar in devenire
Mesaje: 601
Membru din: 07/04/2011 10:08

Supa de mare

Mesajde unqzz » 14/04/2011 04:55

Ingrediente:

fructe de mare - 100 g
supa de peste - 200 ml
usturoi - 3 g
vin - 50 ml
ceapa - 5 g
telina - 5 g
ulei de masline
sare
piper
scoici negre - 3 buc
scoici - 3 buc
busuioc


Preparare :

fructele de mare se decongeleaza, se calesc cu ceapa, sare piper, usturoi, cimbru si busuioc. Se stinge cu vin alb. Supa de peste se prepara din calcan, sare piper, si citeva legume pentru gust ( morcov, telina, lamiie, lemon grass, ghimbir proaspat). Dupa ce a fiert la foc mic, se strecoara. Supa obtinuta se adauga peste ceapa si telina tocata si sos de rosii. Se adauga fructele de mare impreuna cu scoicile proaspete peste supa. Se serveste calda in vas de pamint.

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 14/04/2011 08:25

Arata bestial supa asta :master: :master: ...cred ca se face destul de usor...despre gust nu ma pot pronunta, nu am mancat fructe de mare niciodata si cred ca nici in viitorul apropiat sau indepartat nu am sa mananc :( ...oricum nota 10 pentru reteta si aspect, prezentare...gustul , las la aprecierea altora :wink: :hug:

superstar
Incepator
Mesaje: 22
Membru din: 30/11/2010 08:41

Mesajde superstar » 08/05/2011 10:22

deja as vrea sa savurez o portie

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 09/05/2011 09:31

eu as manca fructe de mare si la desert. chiar ca super bine arata!
http://cartederetete.ro

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 09/05/2011 10:31

Ma dau si eu viteaza acuma :) ....nu am mancat niciodata fructe de mare, am spus ca nu am sa mananc( nu imi place aspectul lor :( )....am vorbit zilele trecute cu o prietena si ne-am propus sa facem supa asta impreuna sa vedem si noi , macar odata, ce iese de aici....am niste nedumeriri in legatura cu modul de preparare si am de gand sa te intreb....astept rabdatoare raspunsul , timp am ptr ca numai sambata o sa o pregatim :D ...deci, pentru inceput ai de lucru cu un novice in ale prepararii supei de fructe de mare...
1) mi-ar placea sa vad ceva poze din timpul prepararii (daca ai) sa imi fac o idee putin mai clara
2) supa ( stock) de peste se face din calcan (numai?) sau din orice fel de peste ( capul si coada...calcanul stiu eu ca e un peste ceva mai select, fin si se preteaza mai degraba la mancaruri mai fine decat un stock....daca gresesc :rugaciune: corecteaza-ma...repet sant in afara total de domeniul asta)...plus, nu stiu daca gasesc calcan pe aici :?
3) ce as mai vrea sa stiu, timpul de fierbere si modul in care se pun pe foc toate componentele supei( pe rand, odata, au acelasi timp[ de fierbere, trebuie facut ceva inainte si apoi adaugat pe rand cate ceva etc, etc)
4) ai scris de sos de rosii, la ingrediente nu apare si nu am idee cum si cat se pune( sos sau pasta??) se poate pune rosii decojite si fara seminte sau doar sos de rosii??
5) scoicile proaspete la fierbi sau le pui crude?? :?

Poate iti suna ridicol ce am scris dar sant total in afara de domeniul asta...citind mai atent reteta , mi-am dat seama ca am o gramada de nedumeriri daca ma apuc sa o fac....prietena mea este si mai in afara de domeniu decat sant eu :P :P ...ne-am gasit doua " experte" :wink: sa incercam ceva nou....mersi si astept cand ai timp , un raspuns(nu e graba mare)

unqzz
Bucatar in devenire
Mesaje: 601
Membru din: 07/04/2011 10:08

Mesajde unqzz » 09/05/2011 10:57

, deci, fructele de mare asa cum am scris, poti folosi un mix de fructe de mare, insa ideal este sa faci supa cu scoici comune si vongole, proaspete tinute in prealabil in apa cu sare ca sa nu moara....daca ele sint deschise imediat inaintea folosirii, inseamna ca sint moarte si le poti arunca....supa stock de peste, din cite stiu si am vazut se face din calcan, dorada , branzino,...ceea ce a ramas dupa ce au fost "filetati" adica, asa cum ai zis si tu, cap , coada ....trebuie negresit sa folosesti lemon grass, ghimbir (nu foarte mult) telina, morcov - pentru stock. Sosul de rosii, il poti prepara din rosii decojite pe care le blendezi cu busuioc proaspat , sare, piper....si il adaugi dupa ce ai sotat scoicile cu usturoiul , ai adaugat vinul....scoicile, dupa ce le sotezi cu usturoiul, o sa stii ca e timpul sa adaugi ce am spus, in momentul in care ele in timpul sotarii se deschid....dupa ce toate fierb si esti multumita de consistenta, adaugi citeva rosii taiate cubulete ( mici si mai lasi vreo 2-3 minute pe foc...apoi pui in vas de pamint......eu cam asa stiu sa o mesteresc...
Happy cooking!
(gateala placuta!)

unqzz
Bucatar in devenire
Mesaje: 601
Membru din: 07/04/2011 10:08

Mesajde unqzz » 10/05/2011 02:25

...chiar astazi am facut un stock, in final am adaugat in el , fierbinte fiind, un sos :scazut" de rosii cu telina, morcov, si ceapa...
Fişiere ataşate
DSC_0347-w480-h640.jpg
DSC_0347-w480-h640.jpg (49.63 KiB) Vizualizat de 3111 ori
DSC_0348-w480-h640.jpg
DSC_0348-w480-h640.jpg (46.74 KiB) Vizualizat de 3111 ori
DSC_0349-w480-h640.jpg
DSC_0349-w480-h640.jpg (27.2 KiB) Vizualizat de 3111 ori
Happy cooking!

(gateala placuta!)

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 10/05/2011 03:15

Unqzz, pozele sunt de la tine de la serviciu?ca arata a cantitati de restaurant...si mama lucreaza intr-unul.
Interesanta supa, mie-mi plac fructele de mare si de cate ori isim in oras sa mancam, fructe de mare mananc pt ca nu le fac acasa, leo nu e fan.sau in pauza la servici imi iau uneori singapore noodles, cu pui si creveti :buuun: .

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 10/05/2011 05:45

Unqzz, mersi, am sa tin cont de sfaturi

unqzz
Bucatar in devenire
Mesaje: 601
Membru din: 07/04/2011 10:08

Mesajde unqzz » 10/05/2011 08:20

black_sweet, as vrea eu sa fe de la locul meu de munca....pentru moment sint in tratative cu ei....dar, ai ghicit sint facute acolo unde fac eu practica pentru a deveni bucatar...intr-un mare hotel bucurestean...lesne de ghicit....
Happy cooking!

(gateala placuta!)


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori