Supa de fasole Azuki cu dovleac

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Supa de fasole Azuki cu dovleac

Mesajde biaskitchen » 12/10/2013 09:09

M-am gandit ca o supa hranitoare care sa ne faca sa ne simtim sanatoasi este foarte indicata , asa ca va propun sa incercati supa de fasole azuki cu dovleac.


Supa de fasole Azuki este o reteta traditionala macrobiotica. Puteti gasi o versiune a acestei supe in aproape fiecare carte de retete macrobiotice. Dieta macrobiotica este un regim alimentar care presupune consumul de cereale ca aliment de baza, completat cu legume si evitarea utilizarii de produse rafinate sau foarte procesate.

Fasolea Azuki cunoscuta si sub numele de Adzuki sau Aduki, este o fasole de culoare rosie, cultivata in Japonia si China. Dupa soia ocupa locul 2 in topul legumelor consumate in Japonia. Aceasta fasole este bogata in carbohidrati si fibre dietetice, in proteine si multe vitamine si minerale. Valorile nutritive de baza ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau din sange, imbunatatesc circulatia sanguina, ajuta la detoxifierea organismului. 100 de grame de fasole gatita ofera 128 calorii, 0 grame grasime, 7,5 grame proteine, 25 grame de carbohidrati, 7,3 grame fibre dietetice si 0 colesterol. Este o sursa foarte buna de acid folic, potasiu, fosfor, magneziu, fier si zinc.

Miso este un condiment traditional japonez produs prin fermentarea de soia, orez, orz cu sare si ciuperca kojikin. Este sub forma de pasta groasa si se utilizeaza la supe si sosuri, fiind utilizat pe scara larga in Japonia, datorita calitatilor sale nutritive si gastronomice si-a castigat interes in intreaga lume.

Va prezint in continuare reteta japoneza de supa de fasole Azuki cu dovleac, adaptata la ingredientele pe care le-am gasit in Romania, in sensul ca am inlocuit in reteta dovleacul japonez Kabocha cu un dovleac bio de la mine din gradina.

Reteta este adaptata dupa The Blissful Chef

Ingrediente:

-500 grame fasole Azuki bio
-1 kg dovleac bio
-4 frunze de dafin bio
-2 litri supa de legume bio
-4 morcovi
-4 linguri pasta miso alba bio
-2 lingurite curry
-1/4 lingurita chilli
-2 legaturi patrunjel proaspat

Punem fasolea Azuki la inmuiat peste noapte sau cel putin 6-8 ore.
Dupa ce am inmuiat falosea o punem la fiert cu 2 litri de apa si cu frunzele de dafin.
Dupa primul clocot reducem temperatura, acoperim cu un capac si fierbem timp de 40 de minute.
Taiem dovleacul in bucati de 2 cm.
Adaugam supa de legume fierbinte si bucatile de dovleac si mai fierbem 20 de minute.
Taiem morcovii in cubulete mici.
Adaugam morcovii, chilli, curry si mai fierbem timp de Încă 5 -10 minute pana cand morcovii devin fragezi.
Dizolvam intr-un vas 4 linguri de pasta miso cu o cantitate mica de supa fierbinte si apoi o adaugam peste supa si mai fierbem la foc mic timp de 1 minut. Adaugam patrunjelul proaspat tocat si delicioasa supa sanatoasa este gata!

Va doresc pofta Buna!
Fişiere ataşate
dovleac_si_fasole_azuki2.jpg
dovleac_si_fasole_azuki2.jpg (177.54 KiB) Vizualizat de 1896 ori
taiem_dovleacuri_in_buc.jpg
taiem_dovleacuri_in_buc.jpg (54.18 KiB) Vizualizat de 1896 ori
punem_dovleacul_la_fiert.jpg
punem_dovleacul_la_fiert.jpg (57.44 KiB) Vizualizat de 1896 ori
taiem_morcovul_cubulete.jpg
taiem_morcovul_cubulete.jpg (117.63 KiB) Vizualizat de 1896 ori
supa_de_fasole_azuki_si_dovleac.jpg
supa_de_fasole_azuki_si_dovleac.jpg (134.25 KiB) Vizualizat de 1896 ori
Ultima oară modificat 20/12/2013 11:15 de către biaskitchen, modificat 1 dată în total.

cla
Bucatar
Mesaje: 859
Membru din: 28/06/2005 01:23

Mesajde cla » 13/10/2013 12:10

Ce combinatie interesanta! =D> =D> =D> Imi plac mult retetele astea la care eu nu m-as gandi in veci. :)

Nu-mi prea pot imagina gustul, da' poate asta ma va motiva sa o testez. :)

:flower: :flower: :flower:
Imagine

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 13/10/2013 03:09

E o supica perfecta pentru zilele astea care se anunta din ce in ce mai friguroase.

:hug: :pup: :hug:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 13/10/2013 08:03

cla scrie:Ce combinatie interesanta! =D> =D> =D> Imi plac mult retetele astea la care eu nu m-as gandi in veci. :)

Nu-mi prea pot imagina gustul, da' poate asta ma va motiva sa o testez. :)

:flower: :flower: :flower:


Cla , gustul este o combinatie puternica de dulce cu picant .
:flower: :love: :flower:

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 13/10/2013 08:04

yafa scrie:E o supica perfecta pentru zilele astea care se anunta din ce in ce mai friguroase.

:hug: :pup: :hug:


Elo , ai dreptate , este o supa sanatoasa si hranitoare , perfecta pentru a ne tine de cald in zilele reci.
:love: :hug: :love:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 13/10/2013 11:02

BIA frumos dovleac :wink: imi place si supica cred ca e un deliciu =D> =D>
claudia

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 14/10/2013 01:37

alejoe scrie:BIA frumos dovleac :wink: imi place si supica cred ca e un deliciu =D> =D>

Claudia,multumesc ! Chiar a fost un deliciu!
:hug: :love: :hug:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 17/10/2013 03:34

Este o reteta excelenta pentru acest sezon, imi place foarte mult preparatul final. Sunt sigura ca a fost delicioasa. :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 17/10/2013 07:53

...si eu cred ca este delicioasa supica =D> =D> =D> =D> =D> =D>
:hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 17/10/2013 11:59

Antonia ,Dana , va multumesc pt aprecieri!
:hug: :love: :hug:


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori