Supa de ananas cu mango si sorbet de mere verzi

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Supa de ananas cu mango si sorbet de mere verzi

Mesajde antoniah » 22/01/2012 12:59

Ma bucur ca reusesc la finalul acestei zile sa postez desertul pe care l-am pregatit astazi. :)

Reteta am gasit-o in volumul 4 al colectiei ”Delicii in bucatarie - Dulciuri”. Este un desert delicios si foarte sanatos mai ales in aceasta perioada rece (avand in vedere continutul bogat in vitamine).

INGREDIENTE (pentru 4 persoane):

Pentru supa:

* 1 ananas mic

Pentru mango:

* 200 g mango
* 100 ml apa
* 100 g zahar

Pentru sorbet:

* 3 - 4 mere verzi (reteta originala mentioneaza 5 mere verzi insa mie mi s-a parut o cantitate prea mare)
* 500 ml apa
* 250 g zahar
* zeama a 1/2 lamaie

MOD DE PREPARARE:

* Se curata ananasul de coaja si de miezul lemnos. Se pastreaza patru felii subtiri pentru decor. Se paseaza restul pulpei in blender. Se pastreaza la frigider.
* Se curata mango, se pastreaza patru felii pentru decor iar restul fructului se taie cubulete.
* Se pun intr-un vas 100 ml apa si 100 g zahar. Amestecul de apa si zahar se fierbe la foc mic, amestecand continuu, pana la obtinerea unui sirop. Se ia vasul de pe foc si se adauga pulpa de mango taiata cubulete, amestecand bine. Se lasa amestecul sa se raceasca.
* Se spala merele, se scot cotoarele fara insa a decoji fructele. Se pastreaza patru felii subtiri pentru decor. Restul merelor se taie cubulete si se paseaza apoi in blender, alaturi de 500 ml de apa, 250 g zahar si zeama de lamaie. Amestecul rezultat se pune in sorbetiera (se respecta instructiunile fiecarui aparat in parte).
* Feliile de mango, ananas si mar pastrate pentru decor, se aseaza intr-o tava (eu le-am asezat pe hartie pentru copt) si se presara cu zahar pudra. Se caramelizeaza astfel fructele in cuptor.
* Se amesteca ananasul pasat foarte rece si compotul de mango.
* Se serveste in farfurii adanci, asezand in mijloc 1-2 linguri de sorbet de mere. Se decoreaza dupa preferinta cu fructe caramelizate.
Fişiere ataşate
DSCN1451.JPG
DSCN1451.JPG (64.91 KiB) Vizualizat de 2699 ori
DSCN1446.JPG
DSCN1446.JPG (82.95 KiB) Vizualizat de 2699 ori
DSCN1430.JPG
DSCN1430.JPG (97.86 KiB) Vizualizat de 2699 ori
DSCN1423.JPG
DSCN1423.JPG (83.18 KiB) Vizualizat de 2699 ori

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 22/01/2012 05:10

chiar imi era dor de ceva traznit si interesant, bravo!!!!
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 22/01/2012 05:45

alinaraluca2000 scrie:chiar imi era dor de ceva traznit si interesant, bravo!!!!


He, he, ce mult ma bucur ca iti place. :hug:

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 22/01/2012 06:49

:o :o :o - astea pentru desert.

:shock: :shock: :shock: - astea pentru 'sorbetiera'

Vreau si eu sa aflu sorbetiera, precum si manualul de intrebuintare - ca nu stiu de asa ceva...Daca asta e un alt aparat cu care tre sa ma aleg in bucataria si asa neincapatoare, am pus-o :x

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 22/01/2012 07:26

Imi lace desertul asta tare mult.....are in el numai fructe care , personal, imi plac foarte mult....intrebare.....la fel ca si Iulia, intreb si eu ce este aia sorbetiera??? e cumva un aparat ca de inghetata???......sigur am sa pregatesc si eu desertul asta....prea imi face cu ochiul ca sa trec nepasatoare pe langa el :D ....Antonia, mersi de reteta si =D> =D> =D> pentru ea, nota 10 pentru poze :) ... :hug: :hug: :hug:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 22/01/2012 11:37

iuliajewel scrie::o :o :o - astea pentru desert.

:shock: :shock: :shock: - astea pentru 'sorbetiera'

Vreau si eu sa aflu sorbetiera, precum si manualul de intrebuintare - ca nu stiu de asa ceva...Daca asta e un alt aparat cu care tre sa ma aleg in bucataria si asa neincapatoare, am pus-o :x


Aparat pentru inghetata / sorbetiera. Sunt necesare aproximativ 15 - 30 de minute pentru preparare.

Daca folosesti fructe, acestea trebuie pasate separat inainte de a fi introduse in vas. Daca ai nevoie de galbenusuri de ou in compozitie, ele trebuie mixate in prealabil si eventual tinute putin in bain - marie. Paleta aparatului omogenizeaza de fapt toate ingredientele din vas, amestecandu-le continuu. In plus, raceste amestecul dandu-i consistenta unei inghetate.

Ma bucur mult ca ti-a placut desertul. :hug: :pup: :hug: Banuiesti tu cu siguranta ca aici la noi ai oricand o portie pusa de o parte. Spune doar cuvintele magice ”vin la voi”! :hug: :hug: :hug:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 22/01/2012 11:44

pupi scrie:Imi lace desertul asta tare mult.....are in el numai fructe care , personal, imi plac foarte mult....intrebare.....la fel ca si Iulia, intreb si eu ce este aia sorbetiera??? e cumva un aparat ca de inghetata???......sigur am sa pregatesc si eu desertul asta....prea imi face cu ochiul ca sa trec nepasatoare pe langa el :D ....Antonia, mersi de reteta si =D> =D> =D> pentru ea, nota 10 pentru poze :) ... :hug: :hug: :hug:


Da. Aparatul pentru inghetata. Ma bucur mult sa stiu ca iti place reteta. Prinde bine o portie de vitamine in vremuri reci. Totusi, daca vrei sa pregatesti desertul pentru copii si doresti sa eviti deserturile reci, trebuie sa marturisesc ca eu am incercat si varianta ”la temperatura camerei” (farfuria din fotografie am pregatit-o pentru sotul meu) si a fost la fel de gustos.

Iti multumesc :hug: :pup: :hug:

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 23/01/2012 10:27

antoniah scrie:
pupi scrie:Imi lace desertul asta tare mult.....are in el numai fructe care , personal, imi plac foarte mult....intrebare.....la fel ca si Iulia, intreb si eu ce este aia sorbetiera??? e cumva un aparat ca de inghetata???......sigur am sa pregatesc si eu desertul asta....prea imi face cu ochiul ca sa trec nepasatoare pe langa el :D ....Antonia, mersi de reteta si =D> =D> =D> pentru ea, nota 10 pentru poze :) ... :hug: :hug: :hug:


Da. Aparatul pentru inghetata. Ma bucur mult sa stiu ca iti place reteta. Prinde bine o portie de vitamine in vremuri reci. Totusi, daca vrei sa pregatesti desertul pentru copii si doresti sa eviti deserturile reci, trebuie sa marturisesc ca eu am incercat si varianta ”la temperatura camerei” (farfuria din fotografie am pregatit-o pentru sotul meu) si a fost la fel de gustos.

Iti multumesc :hug: :pup: :hug:


asa da surpriza facuta sotului,cred ca a fost foarte incantat,mie personal mi-ar place mult sa mi se faca o astfel de surpriza,imi place mult ideea,o portie de vitamine nu strica niciodata,ba..face chiar foarte bine,te pup :hug:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 23/01/2012 02:07

Yaya iti multumesc :hug: :pup: :hug:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 13 vizitatori