Supa cu altfel de galuste

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
albinuzza
Bucatar
Mesaje: 780
Membru din: 13/02/2007 09:04
Localitate: ZĂźrich , ElveĹŁia
Contact:

D

Mesajde albinuzza » 22/02/2008 02:06

Da,Adry!Se umfla putin si sunt parca mai gustoase ca celelalte.

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 22/02/2008 02:14

ce idee minunata, Mada =D> =D> ...chiar imi place mult :roll: ...este super =D> :hug: :flower: ....am notat-o si cred ca am sa "te copii" cat de curand :pup:

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 22/02/2008 02:36

super idee cu astfel de galusti

:buuun: :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 22/02/2008 11:46

Bravo ,Madalina. =D> Este buna tipul asta de supa, eu am mancat. Adica am cumparat de la magazin-supermercato, cubuletele deja facute, am facut o supa de carne si le-am fiert inauntru ,am servit cu parmezan deasupra. :roll: Mi-a spus de fapt cum se fac ,soacra. :wink: Se numeste, zuppa reale..adica chiar pe confectie scrie asa. Cubuletele de omleta, se simt putin sponjoase la gust dar nu sunt rele deloc.. Se fac in schimb cu faina si putina nucusoara sau parmezan. Dar omleta se poate face si la cuptor daca vrei.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 23/02/2008 12:54

Mada am facut ieri putina, aveam un rest de ou ( ala cu care am uns piinea :P ) si cum nimic nu se arunca totul s etransforma l-am facut galusti omletoase .... ff bun ... n-am poza dar le-am taiat cu rotita ondulata in romburi ...

Eu o sa mai fac mai ales ca poti face cuburile cu o zi inainte si sa le arunci in supa cind pui la masa ...


AAAA si eu am aruncat romburile in supa care clocotea, am stins flacra si pus capacul ... am lasat asa sa se raceasca si in timp ce se racea se umflau ... super ... fara nici un fel de efort !! ...

data viitoare le fac la cuptor ... Nico zici ca se fac si cu faina ? d'aia de semola di garni duro?

galateea
Bucatar in devenire
Mesaje: 307
Membru din: 17/12/2007 07:51
Localitate: Constanta,Romania
Contact:

Mesajde galateea » 23/02/2008 01:52

crista scrie:Galateea :hug: ... cu bicarbonat nu stiam .. eu le fac normale/ traditionale si stiu sas le fac sa pun apa rece si sa le "sperii" .. adica imi ies dar evident exista si zile cind nu merg toate cum vrei... asa a fost ultiam oara cind am fcut galuste si erau gloante ... le-am mincat eu singurica ( m-am sacrificat) puteam sa ii dau si "consortului" ca tot nu stie el cum tb sa fie galustele si mereu vrea sa le manince cu furculita =)) =))
Am confectionat si eu candva "neste"galuscute d*astea care Doamne fereste sa iti fi cazut in cap sau pe picioare =)) =)) Erau mici taaaaaaaari si la mijloc grisul nefiert. O minune! :P :P Nu pot sa iti spun cum au sunat criticile....De aceea unui bucatar batran si foarte cumsecade i s-a facut mila de mine si mi-a zis ce-ti spusei si tie si mi-a mai zis ca ai mei ar trebui sa nu afle niciodata de cest mic truc. Sa stii ca functioneaza perfect , bicarbonatul nu schimba cu nimic gustul, doar creste galustele si ...competenta bucataresei . :pup: :pup: Sigur ca si mie imi ieseau dar mai erau si cazuri....nefericite .tot bucatarul mi-a explicat ca de vina ar fi doar calitatea grisului si cum nu ai de unde sa stii e bine sa te asiguri :hug: :hug:
galateea

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 23/02/2008 07:31

crista scrie: Nico zici ca se fac si cu faina ? d'aia de semola di garni duro?


Eu nu am facut in casa niciodata dar pe net am gasit retete, spune de faina alba ...dar nu in toate retetele, spune ce faina se foloseste...
Pun cateva linkuri, unde sunt retetele...
http://www.puntocr.it/index.php?module= ... 23&lid=589
http://www.varese.net/ricetta71-9.html

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 23/02/2008 07:49

deci sa inteleg ca Albinutza s-a dat cu 'talienii ( mai excat cu Lega Nord :P ..)

:hug: Nico

Avatar utilizator
albinuzza
Bucatar
Mesaje: 780
Membru din: 13/02/2007 09:04
Localitate: ZĂźrich , ElveĹŁia
Contact:

:)

Mesajde albinuzza » 24/02/2008 04:51

Crista,daca as fi in Italia ar fi jale ca eu sunt pofticioasa dar dincolo de asta as trai bine cu paste si pizza 9 vieti:)precum pisica.

Nico,eu mai mananc supa cu taietei cu branza (cubulete puse in supa fierbinte) asa ca un pic de parmezan ar fi o varianat super.

Galateea,am facut si eu cu bicarbonat din curiozitate si nu au iesit rele dar o singura data.Cand vor sa fie bune imi ies si fara bicarbonat.

Melianda,chiar au fost bune,a disparut supa ca si cum nu ar fi fost:)


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori