Sufleu de vanilie

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

gatesteusorro
Incepator
Mesaje: 33
Membru din: 12/08/2014 09:13
Localitate: Bucuresti
Contact:

Sufleu de vanilie

Mesajde gatesteusorro » 18/02/2015 01:03

Hei! Dupa ce am stat si m-am sucit, invartit si documentat de 100 de ori despre delicatul sufleu mi-am facut in sfarsit curaj sa ma apuc sa fac minunatia. Si ce sa credeti, mi-a iesit din prima, a crescut frumos si a fost si gustos. Asa ca m-am gandit sa impartasesc si cu voi reteta asta simpla de Sufleu de vanilie.

Pentru compozitie :
2 oua
120 ml de lapte cald
30 gr de zahar
14 gr de unt
10 gr de faina
Un praf de sare
2 sticlute de esenta de vanilie

Pentru tapetat formele :
30 de gr de unt
30 de gr de zahar

Pentru servire :
Zahar pudra

Modalitate de preparare:

Se ung vasele de ceramica cu unt si se imbraca cu zahar.
Se incinge untul intr-o oala cu fundul gros. Se adauga faina si se omogenizeaza.
Se da de pe foc si se adauga treptat laptele cald, subtiind compozitia din oala.
Se pune din nou pe foc si se lasa sa dea in clocot. Compozitia trebuie sa se ingroase.
Se da de pe foc si se adauga sarea si esenta de vanilie.
Se separa ouale si se adauga cate un galbenus treptat in compozitia pentru sufleu. Se mixeaza foarte bine.
Se muta compozitia intr-un bol.
Separat se bat albusurile spuma si apoi se adauga zaharul. Se mixeaza pana se omogenizeaza.
Albusurile batute se adauga treptat in compozitia pentru sufleu. Se omogenizeaza si este gata.
Compozitia se toarna in vasele ceramice.
Se coace in cuptorul incins la 200 de grade intre 12-15 minute pana cand sufleul este bine crescut si rumen deasupra. La mine a durat 13 minute.
Se serveste cald, imediat dupa ce l-ati scos din cuptor, in vasele ramekin, cu zahar pudra deasupra.

Reteta video: https://www.youtube.com/watch?v=49lPCIDgau4
Fişiere ataşate
sufleu_de_vanilie_1.jpg
sufleu_de_vanilie_1.jpg (52.32 KiB) Vizualizat de 5719 ori
sufleu_de_vanilie_2.jpg
sufleu_de_vanilie_2.jpg (50.23 KiB) Vizualizat de 5719 ori
sufleu_de_vanilie_3.jpg
sufleu_de_vanilie_3.jpg (47.47 KiB) Vizualizat de 5719 ori
sufleu_de_vanilie_4.jpg
sufleu_de_vanilie_4.jpg (53.68 KiB) Vizualizat de 5719 ori
sufleu_de_vanilie_5.jpg
sufleu_de_vanilie_5.jpg (57.99 KiB) Vizualizat de 5719 ori
sufleu_de_vanilie_6.jpg
sufleu_de_vanilie_6.jpg (54.44 KiB) Vizualizat de 5719 ori
sufleu_de_vanilie_7.jpg
sufleu_de_vanilie_7.jpg (61.4 KiB) Vizualizat de 5719 ori
sufleu_de_vanilie_8.jpg
sufleu_de_vanilie_8.jpg (50.05 KiB) Vizualizat de 5719 ori
sufleu_de_vanilie_9.jpg
sufleu_de_vanilie_9.jpg (62.09 KiB) Vizualizat de 5719 ori
sufleu_de_vanilie_10.jpg
sufleu_de_vanilie_10.jpg (71.78 KiB) Vizualizat de 5719 ori
sufleu_de_vanilie_11.jpg
sufleu_de_vanilie_11.jpg (52.76 KiB) Vizualizat de 5719 ori
sufleu_de_vanilie_12.jpg
sufleu_de_vanilie_12.jpg (52.44 KiB) Vizualizat de 5719 ori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 18/02/2015 07:17

Ce sufleu delicios! Felicitari pentru reteta... :flower:

gatesteusorro
Incepator
Mesaje: 33
Membru din: 12/08/2014 09:13
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde gatesteusorro » 18/02/2015 08:32

Danieluta scrie:Ce sufleu delicios! Felicitari pentru reteta... :flower:


Multumesc! :pup:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 19/02/2015 07:53

A iesit de nota 10 felicitari =D> =D>
claudia

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 19/02/2015 08:21

Hop si eu :D Sufleul este unul din dulciurile preferate de mine :peace: Tare frumos ti-a iesit =D> =D> =D> Meriti toate felicitarile :master: :master: :master: Nu este usor sa pregatesti un sufleu reusit :flower: :flower: :flower:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 19/02/2015 11:01

Preparat pentru prima data ti-a iesit foarte, foarte bine. Stiu ca retetele de sufleu sunt o proba de foc si pentru cei mai vestiti bucatari, asa ca ai toata aprecierea mea pentru reusita!
=D> =D> =D>
MIKI

gatesteusorro
Incepator
Mesaje: 33
Membru din: 12/08/2014 09:13
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde gatesteusorro » 19/02/2015 11:24

alejoe scrie:A iesit de nota 10 felicitari =D> =D>


Multumesc :master:

gatesteusorro
Incepator
Mesaje: 33
Membru din: 12/08/2014 09:13
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde gatesteusorro » 19/02/2015 11:25

mikirafaela scrie:Preparat pentru prima data ti-a iesit foarte, foarte bine. Stiu ca retetele de sufleu sunt o proba de foc si pentru cei mai vestiti bucatari, asa ca ai toata aprecierea mea pentru reusita!
=D> =D> =D>


Multumesc . Daca respecti reteta nu e asa de greu.
A fost un pic problematic la pozat si filmat pentru ca trebuit sa ma misc super repede sa nu se lase. :pup:

gatesteusorro
Incepator
Mesaje: 33
Membru din: 12/08/2014 09:13
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde gatesteusorro » 19/02/2015 11:27

lucia_bp scrie:Hop si eu :D Sufleul este unul din dulciurile preferate de mine :peace: Tare frumos ti-a iesit =D> =D> =D> Meriti toate felicitarile :master: :master: :master: Nu este usor sa pregatesti un sufleu reusit :flower: :flower: :flower:

:hug: :hug: :hug:


Multumesc :master: Data viitoare fac si de ciocolata.

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 21/02/2015 10:50

Imi place foarte mult... Este de nerefuzat pentru mine (la orice ora din zi). :) Felicitari! Arata minunat! :hug: :flower: :flower: :flower:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 25 vizitatori