Sufleu cu mere si branza de vaci

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
beius47
Bucatar in devenire
Mesaje: 517
Membru din: 18/03/2006 07:46
Localitate: franta

Mesajde beius47 » 06/04/2006 06:01

merci cara! vad ca nu ai mare incredere in retetele mele.... :? daca cezar a spus ca e bun, atunci.......

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 06/04/2006 06:26

:? :P
eu am incredere in cezar ca avem aceleasi gusturi culinare :wink: =))

reteta e mai compatibila cu gusturile sotului meu. din nefericire eu trebuie sa fiu mai selectiva cu mancarurile/alimentele(nu e cazul sa explic aici cauzele)

Avatar utilizator
beius47
Bucatar in devenire
Mesaje: 517
Membru din: 18/03/2006 07:46
Localitate: franta

Mesajde beius47 » 06/04/2006 09:35

:D gusturile si culorile nu se discuta... :D

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 06/04/2006 10:50

beius ai pus-o cu mine...mai vreau retete de astea de sufleu ,tot assa bune si legere.....te rog fumos :buuun:
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 07/04/2006 12:32

angelique, tu cauti sufleuri dulci sau de oricare? eu stiu cateva pe care le fac pt. aperitive si le coc sau in forma de tarta sau in forme mici de muffins pt portii individuale.
Dar au branzeturi in ele, parmezan sau amestecuri de alte branzeturi italiene tari (asiago, ceva ce nu se intinde ca mozzarella).
si am acasa reteta pt. un sufleu de ciocolata, o sa ti-o trimit maine, daca vrei..

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 07/04/2006 01:35

Sufleu de ciocolata: Pt. 6 portii
300 gr. ciocolata, rupta in bucati
100 gr zahar
4 galbenusuri
1 lingurita esenta de rom
unt pt unsul formei + 30 gr unt pt sufle
6 albusuri

Incalzeste cuptorul la 200C. Ungi 6 forme individuale de sufleu cu untul si le tapetezi cu zahar.
Topeste ciocolata la bain-marie, amestecand pana cand e omogena. Lasa sa se raceasca un pic si cand e numai putin calduta amesteca galbenusurile unul cate unul. Apoi amesteci untul (30gr) si esenta de rom.
Separat, bate albusurile spuma cu un varf de cutit de sare si cu zaharul adaugat treptat pana stau bat. Amesteca 1/4 din albusuri cu ciocolata si apoi incorporeaza amestecul acesta cu resturi de albusurie amestecand usor de sus in jos. Pune compozitia in forme si coace-le in mijlocul cuptorului 10-20 minute pana se umfla. Trebuie sa ramana mai moi in mijloc.
poti sa le servesti cu sirop de zmeura sau de caramel sau faci spuma de capsuni daca le place la ai tai.

cred ca mi s-a facut pofta si le fac diseara. Si poate fac si placinta cu branza ca sa va trimit poze.
Ultima oară modificat 07/04/2006 07:47 de către roxanavmv, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 07/04/2006 07:45

:master: multam ,roxana,eu vvreau cam orice tip de sufleu,preferabil dulci sau cu fructe 8ca atunci le mancam in mai multi) dar si cu verdeturi,dupa cum vezi sant in Italia si nu imi lipseste nici asiago nici parmegiano asa ca scrie.....
PS ca is de mari formele aslea individuale de sufleu de care ziceai la sufleul de ciocolata?
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 07/04/2006 07:58

neata, angelique, eu am ajuns acasa si m-am tinut de promisiune. uite pozele de la cel de ciocolata, vezi ca uitasem cate ceva si am modificat un pic reteta. si apoi e prajitura cu foi de placinta rupte, numai ca nu am reusit sa fac poza la o felie ca mi se reflecta lumina si nu stiu cum sa umblu cu camera asta.. uh!! revin peste cateva minute la cele cu branzeturi. asa aratau inainte de a le baga in cuptor...
formele mele sunt de 120 ml(4 oz.) fiecare, si au diametru de 10 cm si inaltimea de 4 cm.
Fişiere ataşate
soufle de ciocolata.jpg
soufle de ciocolata.jpg (23.42 KiB) Vizualizat de 6517 ori

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 07/04/2006 08:00

si asa cand a fost gata
Fişiere ataşate
soufle de ciocolata 2.jpg
soufle de ciocolata 2.jpg (18.56 KiB) Vizualizat de 6515 ori

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 07/04/2006 08:05

iar asta este budinca de branza de vaci cu stafide si foi de placinta rupte. eu am micsorat portia ca sa folosesc forma rotunda si am pus numai 5 oua, o jumatate cescuta de lapte, 450 gr branzica de vaci, 100 gr zahar si 12 foi placinta. Pachetul pe care l-am pus ieri are 450 gr, dar cu reteta initiala, ajunge pt doua budinci.
Fişiere ataşate
budinca necoapta.jpg
budinca necoapta.jpg (29.1 KiB) Vizualizat de 6514 ori
Ultima oară modificat 07/04/2006 08:30 de către roxanavmv, modificat 1 dată în total.


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 25 vizitatori