Sufleu cu mere si branza de vaci

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 06/04/2006 08:00

deci eu am facut asa
4 mere curatate si taiate
420 g branza vaci
o lingura iaurt
2 1/2 linguri gris
suc si coaja lamaie
7 linguri zahar
4 oua
procedeul e asa cum l-a descris beius ,iar asta ii rezultatul
Fişiere ataşate
PICT0467.JPG
asta-i ultima felie
PICT0467.JPG (90.55 KiB) Vizualizat de 3483 ori
PICT0466.JPG
nici nu am asteptat sa se raceasca prea bine
PICT0466.JPG (61.07 KiB) Vizualizat de 3483 ori
PICT0465.JPG
mama ,ce bine miroase
PICT0465.JPG (95.68 KiB) Vizualizat de 3483 ori
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 06/04/2006 08:29

cara ,merita sa o faci..al meu sot nu se mai oprea din mancat ...e drept el nu-i prea cu carnea si derivatele e mai mult cu fructele,branza lapte,verdeturi
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 06/04/2006 08:57

eu am invatat de curand sa fac o placinta (un fel de sufleu) numai cu branza de vaci si stafide si foi de placinta din acelea f. subtiri din comert. Ingrediente:
o cutie de 450 gr de branza de vaci (astea sunt masurile de aici),
250 gr zahar,
8-9 oua (depinde cat de mari sunt)
15 foi subtiri de placinta rupte cu mana marunt (max de 2x2cm, dupa ochi)
1 cescuta de lapte (1/2 cup)
coaja de lamaie
vanilie
stafide
se amesteca branza cu laptele, cu ouale si cu mir0deniile si apoi se incorporeaza treptat bucatelele de foi. se pune intr-o forma dreptunghiulara 30 cmX 2o cm unsa si tapetata cu gris si se coace cam 40 minute, sau pana e galben-aurie. Noua ne place mult si am vazut patru copilasi batundu-se pe placinta asta si nu-mi venea sa cred. Cand o mai fac va trimit si poze. acum incerc sa fiu brava cu postul si sa nu ma ispitesc prea mult.

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 06/04/2006 09:14

roxana,dar niste poze cu foile astea de placinta ne pui?ca sant curioasa cum arata...
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 06/04/2006 09:35

uite ca incerc acuma.
Fişiere ataşate
foi placinta.jpg
foi placinta.jpg (32.35 KiB) Vizualizat de 3472 ori

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 06/04/2006 10:12

pana sa plec eu de acasa erau doua feluri de foi: de foietaj (gras) cu care faci pateurile si cremsnitul si cele de placinta ca cele facute de dobrogeni, subtiri, bune de baclavale si spanakopita. eu le folosesc pe ultimele de obicei la pateuri umplute cu branza si marar, carne tocata (mie imi place mult ficatelul de pui), ciuperci, dar daca imi aduc aminte copiilor tai nu le plac ciupercile. iar pe primele la pateuri cu mere si cirese de la conserva pt umplutura de placinta americana.

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 06/04/2006 10:18

roxana pune te rog cand ai timp o retetea cu foi de placinta(cele subtiri) si poze cu fiecare pas ca mie imi ies casante si in acelasi timp grase....asta suna cam ciudat dar asa sunt :?

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 06/04/2006 10:25

sa stii ca si ale mele ies putin casante, dar nu mai sunt asaa de grase. O prietena m-a invatat sa pun cate doua foi, usor stropite cu ulei, apoi inca doua foi stropite cu frisca lichida sau half & half (nu stiu cum sa spun in romana, e ceva intre lapte si frisca). repeti apoi cu 2 foi cu ulei si pui umplutura. Eu le tai in fasii late de un lat de palma si pun o lingura de umplutura si le impaturesc un triunghiuri si le coc in tava neunsa pana sunt aurii. sper sa-ti iasa bune, si nu asa de grase.

Avatar utilizator
beius47
Bucatar in devenire
Mesaje: 517
Membru din: 18/03/2006 07:46
Localitate: franta

Mesajde beius47 » 06/04/2006 01:10

angelique, ma bucur ca reteta a avut mult succes, ce e bun e ... bun :P

Avatar utilizator
zuli
Incepator
Mesaje: 228
Membru din: 09/03/2006 07:55
Localitate: Bucuresti

Mesajde zuli » 06/04/2006 05:39

arata bine =D>
o sa o trec la retete de facut !
Zuli
inteleptul nu spune ce stie ,iar prostul nu stie ce spune


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori