Spinach and ricotta souffle base roulade ( rulada cu branza

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Spinach and ricotta souffle base roulade ( rulada cu branza

Mesajde pupi » 21/01/2012 09:51

Am facut si eu rulada mea aperitiv, a iesit nemaipomenita :buuun: :buuun: :buuun: ....mai am doar 2 feliute si am facut-o azi dimineata :o :o ....blatul este sufleu iar umplutura una simpla.


Pentru sufleu marime 33 x 23 cm

5 oua
375 ml lapte de care doriti
55 gr unt
50 gr faina
sare
piper cayenne
50 gr parmesan proaspat ras.

Umplutura:

0,500 kg spanac
1 ceapa mare sau 2 mijlocii
220 gr ricotta
65 ml lapte sau mai putin
piper dupa gust
nucsoara dupa gust
lapte pentru uns



Se preancalzeste cuptorul la 400 F( 200 C). Se unge o tava de 33 cm x23 cm cu ulei si se tapeteaza apoi cu hartie de copt dupa care se pune deoparte.
Se separa galbenusele de albuse dupa care , galbenusele se bat putin de tot si sa pun deoparte. .
Intr-un vas se incalzeste laptele prevazut la reteta ( pentru suffleu) si in alt vas se pune la topit,untul. Se adauga faina peste unt si se amesteca bine de tot , pe foc, pentru 1-2 minute. Se ia de pe foc si se adauga laptele fierbinte , tot cate putin . De fiecare data se omogenizeaza bine . Dupa ce am terminat de combinat cele doua , punem inapoi la foc si mai dam un clocot, asezonam cu sare si piper cayenne.
Incet, se pune o parte din amestecul cald in galbenusele batute, se omogenizeaza si apoi se toarna galbenusele peste amestecul lapte/faina/unt. Se amesteca din nou pe foc pentru cateva secunde, se adauga o jumatate din parmesanul prevazut la reteta.
Apoi se bat foarte bine albusele cu un varf de lingurita de sare. Se ia un sfert din albusele batute si se adauga peste amestecul de galbenuse, se omogenizeaza dupa care se rastoarna peste restul de albuse.Cu grija sa nu spargem spuma de albusuri, amestecam, de sus in jos, pana obtinem o crema pufoasa.
Turnam in tava pregatita si punem in cuptorul preancalzit. Coacem 15 minute sau pana prinde blatul nostru o crusta aurie. Scoatem din cuptor, lasam sa se racoreasca, dupa care scoatem blatul din tava, intoarcem si indepartam hartia de copt.
Cat timp se raceste blatul, luam branza ricotta si o amestecam cu putin lapte sa o facem mai moale si sa putem lucra mai usor cu ea si asezonam cu sare, piper si nucsoara. Punem deoparte.
Spanacul il fierbem 3 minute in apa clocotita dupa care il strecuram si incercam sa scoatem cat mai multa apa din el. Se amesteca cu sare si piper ,se toaca si se lasa deoparte. Ceapa se curata se toaca si se prajeste in putin unt topit dupa care se amesteca cu spanacul.
Incalzim cuptorul din nou la temperatura de 400 F ( 200 C) .
Luam blatul , intindem peste el in strat uniform branza ricotta, apoi presaram parmesan ras ramas de la blat si deasupra presaram spanacul cu ceapa. Daca doriti mai puteti presara inca un strat de branza deasupra spanacului. Se ruleaza ( de la baza mica) si se pune in tava . Se unge cu putin lapte si se da iar la cuptor pentru 20 de minute. Se scoate, sa lasa la racit . Se consuma cu ketchup sau sos de rosii picant
Fişiere ataşate
067 rulada cu spanac.jpg
067 rulada cu spanac.jpg (70.43 KiB) Vizualizat de 2603 ori
065 rulada cu spanac.jpg
065 rulada cu spanac.jpg (68.98 KiB) Vizualizat de 2603 ori
063 rulada cu spanac.jpg
063 rulada cu spanac.jpg (60.8 KiB) Vizualizat de 2603 ori
053 rulada cu spanac.jpg
053 rulada cu spanac.jpg (79.12 KiB) Vizualizat de 2603 ori
046 rulada cu spanac.jpg
046 rulada cu spanac.jpg (60.84 KiB) Vizualizat de 2603 ori
042 rulada cu spanac.jpg
042 rulada cu spanac.jpg (101.72 KiB) Vizualizat de 2603 ori
039 rulada cu spanac.jpg
039 rulada cu spanac.jpg (74.51 KiB) Vizualizat de 2603 ori
038 rulada cu sp[anac.jpg
038 rulada cu sp[anac.jpg (53.92 KiB) Vizualizat de 2603 ori
037 rulada cu spanac.jpg
037 rulada cu spanac.jpg (56.65 KiB) Vizualizat de 2603 ori
035 rulada cu spanac.jpg
035 rulada cu spanac.jpg (59.87 KiB) Vizualizat de 2603 ori
034 rulada cu spanac.jpg
034 rulada cu spanac.jpg (55.05 KiB) Vizualizat de 2603 ori
033 rulada cu spanac.jpg
033 rulada cu spanac.jpg (52.76 KiB) Vizualizat de 2603 ori
032 rulada cu spanac.jpg
032 rulada cu spanac.jpg (58.17 KiB) Vizualizat de 2603 ori
023 rulada cu spanac.jpg
023 rulada cu spanac.jpg (56.47 KiB) Vizualizat de 2603 ori
022 rulada cu spanac.jpg
022 rulada cu spanac.jpg (59.59 KiB) Vizualizat de 2603 ori
017 rulada cu spanac.jpg
017 rulada cu spanac.jpg (60.49 KiB) Vizualizat de 2603 ori
012 rulada cu spanac.jpg
012 rulada cu spanac.jpg (87.41 KiB) Vizualizat de 2603 ori
067 rulada cu spanac.jpg
067 rulada cu spanac.jpg (70.43 KiB) Vizualizat de 2603 ori
Ultima oară modificat 23/01/2012 10:08 de către pupi, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 21/01/2012 05:12

Pupi ce rulada minunata ai facut! =D> :master: =D> Imi place mai mult aluatul tau din trei motive: aspectul este mai placut (decat cel din cartofi), este mai pufos iar textura lui permite ca umplutura sa fie asezata mai estetic (straturile de spanac si ricotta raman... ”separate”). In cazul aluatului pregatit din cartofi, unt si faina, umplutura devine ceva mai greu de asezat (aluatul fiind foarte moale se rupe usor). Branza ricotta pe care am folosit-o eu era foarte densa si a pus oarece probleme (nu s-a lasat modelata asa... cu una cu doua). Aluatul din cartofi (desi extrem de simplu de realizat) necesita mare atentie in timpul coptului (ajustarea temperaturii pe parcursul coacerii si riscul de aparitie a unor mici crapaturi prin care... ). In principiu, cu putina atentie, toate aceste mici neplaceri se pot evita. Ar fi interesanta si parerea Luciei care foloseste (din cate am inteles) pentru rulada un aluat cu unt si cartofi. Reiau ideea si spun din nou: imi place aluatul tau, am notat tot ceea ce trebuia sa notez si am sa pregatesc curand si varianta ta. Iti multumesc pentru postare, :flower:, o asteptam uite asa :hug: mai ales dupa ce am vazut ieri fotografia. Ai vazut de altfel probabil ca: :rugaciune: , am asteptat :hug:, ”am cantat” (asa cum pot si eu de aici) si am sperat :vis: sa postezi reteta. Imi place si aluatul si umplutura... Imi place si unitatea lor. Spui ca au ramas doua feliute??? Serios :?: Ma mir :!: Dar daca tot au ramas, ”ma inscriu”... :wink:

Iti multumesc inca o data pentru idee si pentru postare :master: :master: Felicitari pentru rulada! =D> =D> =D>

Te pup :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 22/01/2012 07:45

Antonia,am postat reteta special pentru tine, ca sa vezi cum fac eu rulada asta si ce fel de aluat folosesc in general la ea ( de altfel, la mai toate ruladele aperitiv , sufleul il folosesc baza) ....e un aluat foarte usor de pregatit, nu trebuie rulat pana pregatesti umplutura, se modeleaza foarte usor si rece fiind, este pufos si tare gustos ( poti taia fasii sau patrate/dreptunghiuri si la manaci cu un sos picant/fondue de branza).....este un aluat/baza versatil....
Branza ricota si la mine a fost foarte seaca si greu de modelat/intins de aia am amestecat cu putin lapte ( in mod normal se pune lapte de frisca nu cel normal) si devine pufoasa si usor de lucrat cu ea.....nu se pune mult lapte pentru ca nu il absoarbe , doar putin, poate 2 linguri , exact atat cat sa "dezlege"textura compacta a branzei.
Uneori , cand mai vin fetele la o sueta :D inainte si in timpul cafelutei , pe masa, in mijloul ei, troneaza vasul de fondue cu sosul de branza in el si platoul cu aluatul sufle taiat patratele, si sa te tiiiiiii....sosul e picant, sufleul este si el condimentat.....o bunatate......ai doua retete acuma, doar fetele sa le mai chemi la o cafeluta :wink: si ...enjoy!!! :buuun: :buuun: :buuun: ...... :hug: :hug: :hug: :hug: :pup: :pup:


Am uitat sa iti spun, la reteta asta straturile stau perfecte, se strang exact atat cat este nevoie , nu raman gauri intre straturi....uneori , cand am destul, pun mai multa branza rasa ( mozzarella sau o branza cu usturoi) peste branza ricota, apoi pun spanacul si iar un strat bunicel de branza rasa....se topeste si tine feliile de rulada mai compacte plus ii da un gust in plus... :hug: :hug: :hug: :hug:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 22/01/2012 10:40

Pupi :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master: tot ceea ce ai scris inseamna EXPERIENTA, informatie deosebit de pretioasa pentru mine (probabil ca nici dupa cateva incercari nu as afla ”pe pielea proprie” tot ceea ce mi-ai scris). Nu stiu cum sa iti multumesc :flower: :flower: :flower: pentru toate aceste postari in care imi dai informatia ”pe tava”. Atasez retetei tot ceea ce ai scris in comentariu.

Iti multumesc :hug: :pup: :hug:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 23/01/2012 06:55

Bun :!: Bun :!: Foarte bun :buuun: :buuun: :buuun:

:master: :master: :master:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 23/01/2012 07:47

Antonia, ma faci sa :blushing: :blushing: nu am cine stie ce experienta in bucatarie, am invatat si eu din carti , din dezastru in bucatarie, de nevoie etc...si ....sant genul care invata din experientele altora :wink: .... :hug: :hug: :hug: :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 23/01/2012 07:49

Lucia, mersi, mersi :hug: .....uite aici un copy de la o nedumerire a Antoniei....poate o lamuresti....."Ar fi interesanta si parerea Luciei care foloseste (din cate am inteles) pentru rulada un aluat cu unt si cartofi."..........pupici draga mea :hug: :hug: :hug:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori