Spaghetti squash sau spaghete din dovleac

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Spaghetti squash sau spaghete din dovleac

Mesajde pupi » 23/10/2013 10:45

O mancare pe care acuma am facut-o prima data dar pe care , cu siguranta, am sa o mai pregatesc, a iesit tare buna.


1 dovleac ( spaghetti squash i se spune)
1 ceapa mare
6 catei de usturoi
1/2 de ardei gras rosu
anghinare de la borcan, dupa placere
masline dupa gust
2 linguri de suc in care au stat maslinele
2 linguri ulei de masline
parmesan ras dupa gust( in perioada postului se renunta la branza)
oregano, busuioc, cimbru , uscate dupa gust
sare si piper , tot dupa gust.




Se taie in doua un dovleac de tip" spaghetti" si se pune intr-o tava cu apa , cu taietura si semintele in jos. Se pune in cuptorul preancalzit la temperatura 190 C( 375 F).
Se coace circa jumatate de ora sau pana furculita patrunde foarte usor in pulpa.
In timp cat dovleacul se coace se pregatesc celelalte ingrediente.
Ceapa , usturoiul si ardeiul se curata , se spala si se toaca marunt respectiv se feliaza ( ardeiul) . Maslinele se toaca si ele marunt sau se taie in jumatate iar sparanghelul se scoate din borcan fara sa se spele si se taie in patratele mai mici. Se pregateste sarea si piperul, oregano, busuioc si cimbru dar se pot folosi si alte condimente daca astea nu va sant pe plac.
Se indeparteaza dovleacul din cuptor , se arunca apa in care a stat si se lasa sa se racoreasca putintel.
Trebuie sa avem grija sa nu ne ardem pa maini, deci lucrati cu o manusa de bucatarie.
Indepartam semintele din cele doua jumatati cand s-au racorit destul ca sa le manevram , dupa care, cu o furculita , prin miscari de inainte si inapoi, formam spaghetele.
Le lasam pe o farfurie sa se raceasca.
Intr-o tigaie punem uleiul de masline si prajim circa 2 minute ceapa tocata si usturoiul. Dupa scurgerea celor 2 minute adaugam feliutele de ardei si mai prajim 1 minut dupa care adaugam spaghetele de dovleac , maslinele si anghinarea. Lasam pe foc pana se incalzesc toate bine.
Se ia de pe foc, se adauga parmesan ras, sucul in care au stat maslinele si condimentele pregatite, se sareaza si se pipereaza dupa gust si se mai pune 1 minut la foc.
Se serveste cald langa o felie de paine prajita cu usturoi.

Reteta este de post dar eu am adaugat in ea parmesan. Daca o doriti de post sau mai putin calorica , renuntati la branza sau folositi branza vegetariana
Fişiere ataşate
041_jpg_spaghetti_squash_3832.jpg
041_jpg_spaghetti_squash_3832.jpg (61.43 KiB) Vizualizat de 5009 ori
019_jpg_speghetti_squash.jpg
019_jpg_speghetti_squash.jpg (41.5 KiB) Vizualizat de 5010 ori
021_jpg_speghetti_squash.jpg
021_jpg_speghetti_squash.jpg (41.11 KiB) Vizualizat de 5010 ori
022_jpg_speghetti_squash.jpg
022_jpg_speghetti_squash.jpg (51.68 KiB) Vizualizat de 5010 ori
023_jpg_speghetti_squash.jpg
023_jpg_speghetti_squash.jpg (41.07 KiB) Vizualizat de 5010 ori
024_jpg_speghetti_squash.jpg
024_jpg_speghetti_squash.jpg (54.05 KiB) Vizualizat de 5010 ori
025_jpg_speghetti_squash.jpg
025_jpg_speghetti_squash.jpg (53.07 KiB) Vizualizat de 5010 ori
026_jpg_speghetti_squash.jpg
026_jpg_speghetti_squash.jpg (68.46 KiB) Vizualizat de 5010 ori
027_jpg_speghetti_squash.jpg
027_jpg_speghetti_squash.jpg (51.81 KiB) Vizualizat de 5010 ori
028_jpg_speghetti_squash.jpg
028_jpg_speghetti_squash.jpg (84.92 KiB) Vizualizat de 5010 ori
029_jpg_speghetti_squash.jpg
029_jpg_speghetti_squash.jpg (63.02 KiB) Vizualizat de 5010 ori
030_jpg_spaghetti_squash.jpg
030_jpg_spaghetti_squash.jpg (65.37 KiB) Vizualizat de 5010 ori
031_jpg_spaghetti_squash.jpg
031_jpg_spaghetti_squash.jpg (100.07 KiB) Vizualizat de 5010 ori
037_jpg_sdpaghetti_squash.jpg
037_jpg_sdpaghetti_squash.jpg (58.97 KiB) Vizualizat de 5010 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 23/10/2013 11:13

Foarte interesant ... n.am mincat niciodata, de fapt nu am vazut pesonajul principal=dovleacul asta atzos niciodata pina acum ( doar in poze pe net dar nu se pune ) =))

Ce gust are ?

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 23/10/2013 12:04

Pupi, de ce eram eu sigura ca ai sa le faci? :)

Si noua ne plac, anul acesta insa nu am gasit dovleacul spaghetti, au doar butternut, potimarron si vezi.

Tare ma bucur ca ai postat reteta aceasta. :hug: :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 23/10/2013 02:22

Nu am vazut niciodata dovleacul asta dar dupa cum arata rezultatul final trebuie sa fie tare bun , succes la concurs PUPI =D> =D> :hug: :hug:
claudia

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 23/10/2013 08:11

Crista, stiam ca se gaseste i Europa dovleacul asta , dar poate nu peste tot??? :? :? .
Stiu ca sora mea il pregateste si ea locuieste in Ungaria....na, nu stiu ce sa spun.
Dovleacul are un gust neutru, aduce cu dovleacul dar nu asa de pronuntat. Se preteaza la multe combinatii si atrage gusturile celorlalte ingrediente, este versatil deci dar si foarte sanatos. Imi place ca se face repede.
Spaghetele facute acuma au un gust demential, nu se simte dovleacul, e o combinatie de gusturi intre anghinarea marinata, masline, ceapa, ardei si dovleac ....tare bun....usturoul doar da un "shut in fundulet " acestei mancari si o ridica mai sus pe scara preferintelor. Chiar imi place.
Oricum, daca ai sa gasesti cumva, sa nu ocolesti dovleacul asta. :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 23/10/2013 08:15

Elo, asa cum spui, e tare bun....spaghetele facute din dovleac sant un side dish bun si foarte putin caloric, se preteaza la o multime de combinatii si mereu are alt gust . Folosind spaghetele din dovleac in locul pastelor , cartofilor, orezului, etc, inlaturi o gramada de calorii de la o mancare mai satioasa.....sper sa gasesti si anul asta si sa incerci mancarica asta....it's a keeper for me....te pup draga mea :hug: :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Mesajde anisoara67 » 23/10/2013 08:28

Foarte interesant :o Nu am vazut si nici nu am auzit de dovleacul asta :o
Pare foarte buna reteta si cu siguranta merita incercata :buuun: .Poate o sa gasim si noi in supermarketuri,sau poate or fi dar nu am stiut ca exita un dovleac-spagheti :shock: :shock: O sa il caut cand ajung in Constanta,poate....cine stie?Felicitari pentru reteta ,arata super! =D> :flower:
anisoara

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 23/10/2013 09:01

Pupi,ce frumos ti-a iesit... =D> Asa cum am mai scris pe undeva,pina acum nu am mincat "mincare" cu dovleac,ci doar dulciuri... :blushing: Dupa cum arata,sint convinsa ca este delicioasa... :roll:

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 24/10/2013 06:54

Claudia, multumesc mult....da a fost bun, e un pranz rapid si destul de consistent chiar daca nu are carne in el.
POate ai sa gasesti totusi pe la supermarket unul :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 24/10/2013 07:01

Da Pupi si eu stiu ca e prin Europa , uite la Yafa e :x si am gasit retete nemtesti cu el poate o fi si pe aici in orasele mari ?!? sau prin piete din astea de alimente mai "sofisticate" . O sa ma uit dupa el ca-s foarte curioasa- Ma bucur ca ai pus reteta :hug: :hug:


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori