Socca cu Dovlecel si Chorizo

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Socca cu Dovlecel si Chorizo

Mesajde beccas » 26/04/2013 08:54

Aceasta este printre preferatele mele retete cu faina de naut. Traditional socca, de origine Genovesa, este subtire sub forma unei clatite sau pizza si se serveste simplu. Curand am sa postez si reteta traditionala dar astazi va prezint cu aceasta combinatie care este delicioasa. Puteti adauga sau inlocui cu alte ingrediente deasupra dupa plac.

Pentru aluat (2 portii sau 4 aperitive)
200 g faina de naut
sare si piper negru proaspat macinat
1/4 lingurita oregano, cimbru sau busuioc (dupa plac)
2 catei de usturoi mijlocii rasi fin
250 ml apa calda
2 linguri de ulei extra virgin

2 linguri ulei de masline (acesta se pune in vas)

Pentru topping:
2 cepe taiate pestisori fin
30 g unt (80-82%)
un praf de sare grunjoasa
1/2 dovlecel taiat felii
100 g chorizo proaspat prajit dupa plac (sau alti carnati)
piper negru proaspat macinat
Parmigiano Reggiano ras fin (merge foarte bine si cu Manchego)
1 lingura patrunjel taiat dupa plac

Mod de preparare:
Caliti ceapa in unt aproximativ 15-20 de minute. Prajiti chorizo sau carnatii alesi dupa plac. Puneti un vas termorezistent dreptunghiular sau oval in cuptor si preincalziti acesta la 200 C (gaz 6).
Intr-un vas cu telul amestecati faina, sarea, piperul. Puneti usturoiul in apa, 2 linguri de ulei de masline extra virgin, amestecati si acesta apoi turnati peste faina. Formati apoi intr-un aluat subtire (asemanator celui de clatite).
Scoateti vasul termorezistent fierbinte din cuptorul preincalzit. Puneti 2 linguri de ulei de masline in vas (miscati putin astfel incat sa fie uniform) apoi turnati aluatul fara sa amestecati. Aranjati ceapa caramelizata, feliile de dovlecel, chorizo deasupra si piper dupa gust. Tineti la cuptor intre 15-18 minute. Scoateti, presarati parmezan ras deasupra si lasati deoparte 7-8 minute. Puneti frunze de patrunjel apoi portionati. Optional stoarceti deasupra putin suc de lamaie proaspat.

*Chiar daca inlocuiti parmezanul cu alta branza la alegere lasati aceasta la sfarsit.
Fişiere ataşate
image.jpg
image.jpg (105.67 KiB) Vizualizat de 2078 ori
image.jpg
image.jpg (116.19 KiB) Vizualizat de 2078 ori
image.jpg
image.jpg (143.97 KiB) Vizualizat de 2078 ori
image.jpg
image.jpg (104.28 KiB) Vizualizat de 2078 ori
image.jpg
image.jpg (88.65 KiB) Vizualizat de 2078 ori
image.jpg
image.jpg (51.37 KiB) Vizualizat de 2078 ori
Ultima oară modificat 14/05/2013 02:24 de către beccas, modificat de 2 ori în total.

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 26/04/2013 09:19

REBECCA numai retete faine si gustoase :master: :master: :master: :master:
claudia

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 26/04/2013 11:33

Trebuie sa fie buna! O specie de farinata cu toping :buuun:
Imi place farinata ...am facut-o ...o sa fac si socca . :roll:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 27/04/2013 12:20

Sunt o incantare retetele tale! =D> =D> =D> Felicitari! :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 27/04/2013 10:37

Ce bun trebuie sa fie :buuun: :buuun: :buuun:

La noi sa gaseste destul de rar faina de naut, dar cand am sa gasesc sa stii ca le voi face...

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Mesajde beccas » 28/05/2013 03:02

Multumesc mult doamnelor :hug: Ma bucur ca va place.

lucia_bp scrie:Ce bun trebuie sa fie :buuun: :buuun: :buuun:

La noi sa gaseste destul de rar faina de naut, dar cand am sa gasesc sa stii ca le voi face...

:hug: :hug: :hug:


Lucia cred ca la mazginele naturiste se gaseste mai sigur. Pacat ca nu este asa cunoscuta si folosita pe la noi. Mie imi place mult gustul acesteia. :hug:

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Mesajde beccas » 28/05/2013 03:05

nicoleta64 scrie:Trebuie sa fie buna! O specie de farinata cu toping :buuun:
Imi place farinata ...am facut-o ...o sa fac si socca . :roll:


Nico, cred ca este acelasi lucru din cate stiu, doar difera denumirea. Cat despre ingrediente este dupa gustul meu, si un pic mai groasa decat cea traditionala. Sper sa iti placa si varianta asta. Mersi :hug:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 14 vizitatori