Snitele de pui

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

adriana stoica
Incepator
Mesaje: 65
Membru din: 24/02/2007 10:07
Localitate: ROMANIA

va spun si eu reteta mea de snitel

Mesajde adriana stoica » 26/02/2007 01:47

este asemanatoare cu a doamnelor de pe forum dar:
eu bat albusurile separat de galbenusuri
iar in aceasta compozitie(albusuri+galbenusuri) pun putin piper si sare(dupa gust)
pieptul de pui sau carnea de porc le bat cu un "ciocan"din lemn
apoi trec bucata de pui,porc prin faina; apoi prin compozitia(albus+galbenus);iar la sfirsit prin pesmet
uleiul din tigaie trebuie sa fie bine incins
pofta buna :flower: :flower: :flower:
ADRIANA

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 01/03/2007 10:00

eu ung feliile de carne batute cu mustar si se la s la rece cca.1 ora le
codimentez cu sare si piper, apoi le dau prin faina ,ou si pesmet sau in loc de pesmet mai folosesc semintele de susan.

adriana stoica
Incepator
Mesaje: 65
Membru din: 24/02/2007 10:07
Localitate: ROMANIA

Mesajde adriana stoica » 02/03/2007 12:56

Leila scrie:eu ung feliile de carne batute cu mustar si se la s la rece cca.1 ora le
codimentez cu sare si piper, apoi le dau prin faina ,ou si pesmet sau in loc de pesmet mai folosesc semintele de susan.

leila,nu am facut niciodata asa cum spui tu dar mai facut curioasa cu mustarul si susanul (mie imi place forte mult susanul)o sa incerc si eu;
:flower: :flower: :flower:
ADRIANA

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 02/03/2007 02:59

Azi ma apuc de pizza sa-mi tii pumnii :wink: al meu sotior e tare mofturos :roll:

adriana stoica
Incepator
Mesaje: 65
Membru din: 24/02/2007 10:07
Localitate: ROMANIA

Mesajde adriana stoica » 02/03/2007 03:07

=D> :rugaciune: :party: :flower: :flower: :flower:
cu ce faci pizza? daca e o reteta buna dami-o si mie te rog
:hug: :flower: :flower: :flower:
ADRIANA

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 16/03/2007 02:20

Sunt super faine :roll: retetele voastre. Incerc si eu sa va fac pofta. Eu tin la marinat peste noapte feliutele de pui batute ca pentru snitele intr-un amestec de zeama de lamaie/ vin alb, busuioc, oregano si putin usturoi. A doua zi, in functie de cum am timp le sarez, le trec prin faina si ou si le prajesc in ulei incins.

Mic secret: inainte de a praji ceva in ulei (gogosi sau paneuri) se pune un cub de paine. Daca se rumeneste instant si sunt mici bule de ulei in jur este temperatura optima. Snitelele se vor rumeni frumos, fara sa absoarba mult ulei.

Daca nu am timp le coc pur si simplu intr-o tigaie antiaderenta.

O alta varianta care place copiilor mult este sa tai foarte fin carnita si sa o amesteci cu o compozitie ca pentru clatite din : sare, ou batut, faina. Se ia cu lingura din compozitie si se prajesc in ulei incins sau unt.
:pup:

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 16/03/2007 10:14

Ai incercat sa faci varianta cu bere ? Pui faina un vf cutit bicarbonat,sare,delikat si un pic de piper si le amesteci cu bere pana obtii o pasta prin care dai feliile de snitel si apoi le prajesti .

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 17/03/2007 08:32

Nu le-am gatit niciodata asa. Am auzit de varianta asta dar am fost rezervata (ma gandeam ca ies amare). :D Dar voi incerca si asa. Multumesc pentru pont. :)

adriana stoica
Incepator
Mesaje: 65
Membru din: 24/02/2007 10:07
Localitate: ROMANIA

Mesajde adriana stoica » 17/03/2007 08:54

Onna scrie:Nu le-am gatit niciodata asa. Am auzit de varianta asta dar am fost rezervata (ma gandeam ca ies amare). :D Dar voi incerca si asa. Multumesc pentru pont. :)

interesanta reteta ta onna,o so incerc si eu :flower: :flower: :flower:
ADRIANA

diana_mitrut
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 11/11/2010 02:24

Am incercat si eu

Mesajde diana_mitrut » 11/11/2010 02:32

miha1950 scrie:Si eu le fac tot cu faina, dar bat albusurile spuma, pun sare, un varf de cutit de praf de copt,galbenusurile si faina.Voi pune cu prima ocazie si mustar.Si daca tot a venit vorba de o intrebuintare mai putin obisnuita a mustarului: eu pun o lingurita si in mujdei: frec usturoiul presat cu sare, boia, mustar si picur ulei.Dupa ce a capatat consistenta unei maioneze pun apa minerala.



Buna! Am dat peste reteta azi cautant o varianta mai gustoasa pentru snitele. Am combinat reteta initiala cu varianta ta Miha, cu praf de copt si albusurile spuma. Am facut din piept de curcan si au iesit un deliciu.

Eu dupa ce le scot de la prajit le pun intr-o tigaie si le acopar...si devin fragede-fragede.

Ma scuzati de deranj dar vroiam sa va multumesc pentru idei.


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori