Snitele de pui

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 31/01/2006 05:45

In loc de fulgi de porumb se poate folosi cascaval ras.Este f. bun.

Avatar utilizator
kia
Moderator
Mesaje: 314
Membru din: 12/01/2006 11:39
Localitate: hunedoara

Chiftele de legume si snitel de porc cu cascaval

Mesajde kia » 04/02/2006 01:46

pentru chiftele: pesmet 1 lingura
2 lingurite de unt
amestec legume congelate 450gr[mazare porumb morcovi ]+ 1 leg ceapa verde
2 oua
1 lingurita de mustar seminte
piper negru macinat
praf de nucsoara[daca este]
citeva picaturi sos de soia
1 leg.frunze de patrunjel taiate marunt
fulgi de ovaz ptr.legat sau pesmet
150.gr faina integrala

+2 oua batute
150 gr faina integrala ptr pane
ulei ptr prajit
se oparesc legumele congelate
se taie ceapa marunt si se caleste cu untul
se amesteca intr-un castron ceapa calita cu legumele fierte ouale si mustarul
se adauga condimentele si frunzele de patrunjel
se leaga compozitia cu fulgii de ovaz sau pesmetul
si se formeaza cu mainile umede chiftele plate[nu foarte mici]

acestea se dau prin ou si apoi prin faina
se pune la incins uleiul nu foarte mult daca nu va plac gasimile[in cele de teflon se fac super si cu ulei fffoarte putin]
se prajesc chiftelele si apoi se scot si se las sa se scurga pe un prosop de hartie
ptr . snitel
[2 persoane]
2 snitele de porc aprox 150 gr bucata]
sare piper,zeama de la o lamaie
30 gr unt topit
2 lingurite ketchup
aprox.100 gr .smantina
praz verde taiat rondele[aprox 10 cm.de praz]
maghiran si busuioc
2 felii de cascaval Emmental
se bat snitelele putin,se condimentaeaza cu sarea si piperul, se stropesc cu zeama de lamaie
se lasa sa stea 10 min.
apoi se prajesc in unt aprox.5 min .fiecare
[pe fiecare parte]
ketchupul si mirodeniile se amesteca cu smantina si se aesaza in tigaie linga snitel[+prazul]
deasupra se aseaza feliile de cascaval [pe snitel] si se lasa sa se topeasca
se aseaza pe farfurie si se preasara boia ,daca vreti si citeva fire de patrunjel taiat marunt
:buuun: :pup:

Avatar utilizator
kia
Moderator
Mesaje: 314
Membru din: 12/01/2006 11:39
Localitate: hunedoara

Mesajde kia » 04/02/2006 01:48

:o :o iar am facut o reteta kilometrica ,dar sper sa nu va sperie ''lungimea'' e multa vorbarie ! eu zic ca e super rapida!
am sa pun si poze cred chiar maine!

Avatar utilizator
Mitzina
Incepator
Mesaje: 71
Membru din: 10/02/2006 02:21
Localitate: Woodbridge

Raspuns vis a vis de chiftelutele lui Kia

Mesajde Mitzina » 11/02/2006 04:18

Kia, imi place ideea de a pune seminte de mustar direct in chiftelute. O sa incerc neaparat. Suna foarte bine.
Elena

mamageta
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 20/10/2006 04:23

Mesajde mamageta » 20/10/2006 04:37

tai pieptul de pui feliute subtiri dupa care le dau cu sare si piper apoi le trec prin faina ou si pezmet
pofta buna

Avatar utilizator
doareu23
Incepator
Mesaje: 57
Membru din: 13/01/2007 02:14
Localitate: Rm. Valcea

Mesajde doareu23 » 14/01/2007 05:22

Tai felii subtiri pieptul de pui,dupa care le bat cu ciocanul de snitel.Fac un amestec din oua,mustar,sare si piper .Dau feliile de pui prin acest amestec si apoi prin pezmet dupa care le pun la prajit pana devin aurii.
P.S De la mama am invatat ca trebuie sa pun mustar pt ca raman pufoase.
Mananci ca sa traiesti,nu traiesti ca sa mananci....

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 14/01/2007 08:51

nu stiam de mustar, dar o sa probez!
adaosul de mustar nu schimba gustul snitelelor? :?:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 14/01/2007 09:15

ba da.. schimba ... depinde ce mustar ai, cit e de puternic ... o sa simti un usor gust sau aroma de mustar ...

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 15/01/2007 03:01

doareu23 scrie:Tai felii subtiri pieptul de pui,dupa care le bat cu ciocanul de snitel.Fac un amestec din oua,mustar,sare si piper .Dau feliile de pui prin acest amestec si apoi prin pezmet dupa care le pun la prajit pana devin aurii.
P.S De la mama am invatat ca trebuie sa pun mustar pt ca raman pufoase.


O idee buna, imi place f. mult mustarul.Drept sa spun, este prima oara cand aud reteta asta. :peace:


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori