Smoked Paprika

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Smoked Paprika

Mesajde Ioana » 29/02/2008 01:02

pentru fetele din Bucuresti, sau Brasov(ca trec si pe acolo).... am o intebare: daca atzi vazut undeva Smoked Paprika, sau daca stiti un magazin cu condimente mai speciale prin Bucuresti unde as avea sansa sa gasesc....

eu plec duminica la Bucuresti, stau pana luni si as vrea sa-mi iau da sa nu umblu ca nebuna prin oras, ca nu am prea mult timp la dispozitie. la noi in supermarketuri nu am gasit

daca nu, leila, imi potzi zice cum e denumirea in maghiara la Boia Afumata ca sa stiu ce sa caut cand merg in Budapesta, cred ca acolo sigur gasesc

sper sa ma puteti ajuta :master:

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 29/02/2008 02:18

Különleges, csemege, csípős csemege, édesnemes, rózsa, acestea sunt tipurile pe care le gasesti in Ungaria dar nici una din ele nu sunt afumate .
Se face o referire la o boia "afumata", "fustollt " la cele obrtinute prin macinare pe lemn si facute in casa nu la scara industriala . Se mai refera la boiaua obtinuta in zona Kalocsai si Szeged din Ungaria , care sunt 2 zone renumite in fabricarea de boia.

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 29/02/2008 02:48

leila, :hug: imi scriu denumirile si o sa caut. cred ca ai dreptate, am citit si eu pe un forum ca aceasta boia se gaseste in Piata Centrala din budapesta, si mi-am inchipuit ca e o piata ca la noi, cu produse obtinute acasa, deci cred ca e homemade. o sa ma duc in piata cu foaia cu "fustollt paprika". si de cate ori am fost la Szeged..... :( dar pe atunci nu stiam de boiaua asta. mi-am luat boia de la ei doar dulce sau iute

in spania stiu ca se gaseste in magazine, si se poate comanda pe net, dar cele mai multe siteuri nu livreaza in RO.

daca totusi cineva din Bucuresti stie de asa ceva, please, spuneti-mi ca in Ungaria nu ajung decat peste cateva saptamani.

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 29/02/2008 05:18

am comandat aici https://www.penzeys.com/ si se pare ca trimit si in RO :D acum astept sa vad daca chiar vine sau mi-au luat doar banii =)) pe mail am primit confirmarea comenzii ...

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 04/03/2008 01:22

deci in bucuresti am intrat in cateva supermarketuri si nici urma de paprika asta. :(

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 04/03/2008 01:43

Ioana eu intre timp am vazut ca e pomenita pe bloguri italiene deci ar tb sa se gaseasca si pe aici ...

cica in Spania se gaseste mai usor, la fel la Paris si cel mai usor e de gasit in Portugalia ca ei sunt chiar producatori ...

In lipsa de boia afumata se poate folosi boia normala si sare afumata ( asta e originala din Danemarca )

in italiana se numeste : paprika affumicata
in spaniola : pimentòn de La Vera


mi.-am facut si eu temele si o sa caut magazine de condimente in oras

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 04/03/2008 03:37

mie mi-au raspuns cei de la care am comandat si am "deturnat" comanda catre USA, la o prietena care o sa-mi faca pachetel si cu altele si o sa mi le trimita o data, ca altfel transportul e prea scump numai pentru paprika, 35$.

stiam si eu ca in spania se gaseste usor, dar nu am gasit niciun site sa comand, unul care sa fie tradus si in engleza, poate de acolo era mai ieftin transportul.

eu sper sa gasesti la voi, imi inchipui ca e asa buna si aromata si o sa ne iasa fripturile ca la nimeni altele 8)

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 04/03/2008 03:52

Ioana astia pe unde am citit eu o foloseau la fructe de mare, creveti ...ma mai uit eu si dupa altele ...

Eu site pe aici de comandat nu am gasit era unul cu sarea afumata dar parca nu merita efortul pt citeva grame .. mai bine dc o gasesti in magazin ...

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 04/03/2008 04:19

e ok, acum oricum tipa din america imi trimite pachet(ca nu pot fara vopselele lor de par :D ) asa ca nu va fi o problema sa-mi puna si boiaua inauntru. si 1/2 kg sper sa ma tina o vreme

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 04/03/2008 04:28

As fi si eu curioasa cum o fi paprika asta afumata ?


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori