Sbriciolata ( cu crema de portocale)

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 29/01/2007 03:51

aici ai dreptate...publicul romanesc ii invatat cu torturi uriase pline de creme ,minim 2-3 ,frisca,fructe,ciocolata,nuca, sirop sincera sa fiu eu la inceput cand vedeam la patiserii tortuletele astea de pe aici (inalte maxim 3 cm) tare ma mai minunam...si dupa aia ne plangem de colesterol....
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 29/01/2007 04:28

Crista , super delicioasa prajiturica ta ! :buuun: Se face usor , arata bine , este buna :roll: si ........uite asa ai si un dulce pregatit cand vine "sefu"la masa :wink: ! Notat reteta si se va face cat de curand ! Am sa pun si o poza daca vrei :wink: ! Nu vorbesc in numele celorlalti , dar mie sincer imi plac dulciurile postate de voi "italiencele ", asa ca nu va "sfiiti" si puneti cat mai multe retete , eu le primesc cu toata dragostea :hug: !

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 29/01/2007 04:49

In ceace priveste dulciurile in Ro aveti dreptate,Crista si Angelique. Crista,deoarece noi traim in afara tarii cred ca este normal sa punem si retete de pe aici.Sunt persoane care vor sa fie informati sau au gustat personal bucataria italiana,au apreciat si vor din cand in cand sa-si faca ceva diferit. Personal, eu il vad ca un schimb de experienta.Mai ales acum ca suntem cu totii in Europa Unita :P
La urma urmei sunt liberi de a proba sau nu reteta.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 29/01/2007 05:35

Eu zic din experienta ... in primul an cind si mie imi plingea sufletul dupa praji din Bucuresti, mai ales dupa amandina am facut cunostinta cu sbrisulona .... si am, povestit despre ea mai multor persoane... reactia lor a fost :"ok asta e blatul si restul prajiturii unde e ? :roll: " ... =))

A nu se intelege gresit ... fiecare gateste ce ii place ... insa dulciurile italiene nu sunt chiar sa rupa gura tirgului tocmai pt ca sunt extrem de simple ...

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 29/01/2007 06:41

Am inteles , si este un lucru extraordinar sa facem" schimb de experienta"in privinta retetelor....mai ales ca tu esti buna cu noi si ne mai si traduci /explici , ca sa intelegem cat mai bine !

PS.-Crista, urmaroarea reteta este............ :hug: :hug:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori