Sarmale de post cu orez integral (varza acra)

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Sarmale de post cu orez integral (varza acra)

Mesajde crista » 30/04/2013 08:59

ingrediente :

1 varza de dimensiune medie murata *

400 gr orez integral
1 ceapa rosie mare
1 morcov mare
400 gr (1 cutie) de pulpa de rosii
1 lingura de suc de rosii
1 cescuta cu ulei

sare, piper boabe, marar tocat, cimbru

cit tinem in causul pumnului felii de hribi dezhidratati pe care le-am tinut in apa rece ca sa hidrateze si apoi le-am taiat bucati foarte mici - optional


* eu am folosit frunze de varza in saramura cumparate la borcan

- daca folositi varza intreaga murata taiati cu grija frunzele, decupati partea mai tare centrala si taiati bucati frunzele de masura viitoarelor sarmale; eu am avut frunze in saramura deci le-am scos din borcan, decupat si ales cele rupte de cele intregi, apoi le-am pus in doua castroane separat cu apa rece sa se mai desareze .
- tocam ceapa si radem morcovul pe razatoarea mica le punem in tigaia de teflon (antiaderenta ) fara grasime si adaugam un virf de cutit de sare - de fapt asta e toata sarea pe care am folosit-o in reteta , varza este murata deci in saramura si desi am tinut-o cca 30 min la desarat a iesit dor excesul de sare in rest pastreaza destula sare ca sa nu mai fie nevoie sa mai adaugam... daca insa voi preferati mincarea mai sarata puteti sa mai adaugati dupa gust - lasam sa se inmoaie la foc foarte mic, efectiv sa transpire si adaugam orezul pe care eu l-am spalat mai intii cu apa rece
- daca aveti sau ati hotarit sa adaugati hribii acum este momentul, daca folositi din cei dezhidratati ii tineti cel putin 30 min in apa rece sa se hidrateze apoi ii scoateti din apa si ii stoarceti bine in pumn, APA SE ARUNCA .
- adaugati sucul de rosii si marar tocat (eu am avut uscat) si amestecati bine totul, puneti capacul peste tigaia in acre ati innabusit ceapa, morcov, orez si ciuperci si stingeti focul, lasati sa se raceasca
- scoateti varza din apa si frunzele rupte o parte le lasati asa pentru a fi folosite pe fundul oalei si deasupra sarmalelor si o parte le tocati marunt
- frunzele alese pentru sarmale le umpleti pe rind cu cite 1 lingura sau o lingurita de umplutura de orez, invirtiti sarmalele
- pe fundul oalei puneti un start de frunze dintre cele rupte si un strat de varza murata tocata, o parte din pulpa de rosii si putin cimbru si marar
- asezati un strat de sarmale apoi din nou varza murata tocata , pulpa de rosii si continuati cu straturile de sarmale ( eu am avut doar 2 straturi)
- deasupra ultimului strat de sarmale puneti restul de varza tocata, frunze cit de cit intregi dintre cele care nu erau bune de sarmale si restul de pulpa de rosii, cimbru si marar ...
- varsati peste toata suprafata uleiul
- adaugati apa cit este nevoie pina ajungeti cu lichidul la acelasi nivel cu sarmalele si puneti la fiert pe foc foarte mic ( eu am pus si o tabla peste flacara ca focul, caldura sa fie uniforma pe toata suprafata oalei)
- lasati la fiert, eu am lasat 1 ora si 10 minute cu capac (cine vrea poate sa le fiarba in cuptor sau amestecat prima parte pe flacara aragazului si sa termine in cuptor)

timpul depinde de cantitatea voastra si dupa cum va place sa fie orezul

Daca nu aveti ciuperci nu sunt oricum obligatorii, orezul integral fiind mult mai gustos chiar si doar fiert in apa simplu fata de orezul obisnuit da gust bun sarmalelor.
Fişiere ataşate
Immagine 637.jpg
Immagine 637.jpg (69.86 KiB) Vizualizat de 3514 ori
Immagine 636.jpg
Immagine 636.jpg (81.17 KiB) Vizualizat de 3514 ori
Immagine 635.jpg
Immagine 635.jpg (103.05 KiB) Vizualizat de 3514 ori
Immagine 634.jpg
Immagine 634.jpg (74.4 KiB) Vizualizat de 3514 ori
Immagine 633.jpg
Immagine 633.jpg (80.82 KiB) Vizualizat de 3514 ori
Immagine 632.jpg
Immagine 632.jpg (90.88 KiB) Vizualizat de 3514 ori
Immagine 638.jpg
Immagine 638.jpg (70.2 KiB) Vizualizat de 3514 ori

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 30/04/2013 12:10

Of..cred ca imi iau si eu nistew varza...sa fac putine sarmale ...dar cu carne...in care as pune si ardei gras ..ultima oara asa am facut ...ii da un gust tare bun... :buuun: :roll:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 30/04/2013 12:11

si eu o sa fac cu carne (mi-au ramas citeva frunze din borcanul asta si mai am si frunze din varza de la tata plimbata cu atlassibul =)) ) .. acum pina nu vin caldurile de foc .

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 30/04/2013 01:18

Ce frumoase sarmalute ai pregatit. Imi place atat varianta de post cat si cea ”clasica”. Trebuie sa pregatesc si eu cateva sarmalute ca... :buuun: :buuun: :buuun:

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 30/04/2013 01:29

Mersi Antonia :hug: imi place sa fac (invirt) sarmale. Nu prea ma omoram cu cele de post insa cu orezul asta integral o sa mai fac, pina si lui F i-au placut :lol:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 30/04/2013 04:46

Ce frumoase ti-au iesit! =D> Mi-ai facut o pofta... :buuun:

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 30/04/2013 05:04

poate asa te momesc pentru la vara =)) =)) =)) =)) =)) =))

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 30/04/2013 05:11

crista scrie:poate asa te momesc pentru la vara =)) =)) =)) =)) =)) =))


...stii tu ce stii :wink: O sa vina si ziua aia!!! :hug: :pup: :hug:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 30/04/2013 05:45

uraaaa :party:

cla
Bucatar
Mesaje: 859
Membru din: 28/06/2005 01:23

Mesajde cla » 30/04/2013 08:06

Vai cum arata sarmalele astea. In prima poza arata exact ca la mine acasa!!! Mi-e asa de pofta, de n-am cuvinte. :buuun: :buuun: :buuun:

Abia astept sa vina pastele sa ma infrupt si eu din ele. O minunatie de reteta!

:flower: :flower: :flower:


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator