Sandwich cald cu bagheta pregatita in casa

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Sandwich cald cu bagheta pregatita in casa

Mesajde lucia_bp » 09/12/2016 09:01

Aparitia sandwich-ului este atribuit unui aristrocrat englez John Montagne Sandwich. Se pare ca primele sandwich-uri au fost create pentru John Montagne care isi petrecea noptile jucand carti si nu se putea opri din joc pentru a-si potoli foamea.

Baghete… baghete… sandwich bagheta…neaparat cu bagheta traditionala…

Ce este de fapt bagheta traditionala ? Ca sa se poata numi “Baguette de tradition”, aluatul trebuie sa fie mixat, framantat, dospit, format si copt la fata locului. Nu se poate folosi aluat inghetat si nu se pot folosi aditivi in aluat (decat anumiti aditivi acceptati, in anumite procente maxime). Aluatul trebuie sa contina doar faina de grau, apa potabila, sare, drojdie si doar uneori, foarte putin ulei de masline.

Astazi va propun un sandwich cu bagheta pregatita in casa, extraordinar !
Un sandwich cald, aromat, cu gust de busuioc, foarte bun ! O combinatie intre bagheta pregatita in casa cu umplutura pusa in interiorul ei si coapta in cuptor. Busuiocul proaspat ii da o aroma tare placuta, iar rosiile zemoase, mozzarella topita, o nebunie !
Feliati bagheta cat este calda si aburinda si astfel aveti sandwich-uri pentru intreaga familie.
Sunt convinsa ca o sa va placa daca il incercati ! Si nu omiteti- neaparat cu bagheta pregatita in casa !

Ingrediente

Aluat pentru 6 baghete
-500 g faina
-1 lingurita sare de mare
-1 lingurita zahar
-1 lingurita drojdie uscata
-280 ml apa, calduta
-4 linguri ulei masline, caldut

Umplutura
-2 bile mozzarella ( 200 g), scurse bine si taiate bastonase
-2-4 rosii, feliate
-9-7 felii sunca presata, taiate fasii
-1 mana frunze busuioc

Altele
-1 galbenus, usor batut
-negrilica sau susan negru, pentru presarat/alte seminte, dupa preferinta

Preparare

Aluatul poate fi pregatit la masina de paine.

Daca nu aveti o masina de paine procedati astfel: intr-un vas mai mare amestecati intai ingredientele solide ( faina cernuta, sarea, zaharul si drojdia uscata), apoi adaugati treptat apa si uleiul, caldute.
Framantati cca 10 min sau pana obtineti un aluat nelipicios si elastic.
• Daca aveti robot, mixati-l 5 min.
Dati forma de minge, acoperiti aluatul din vas cu un servet curat de bucatarie si lasati la crescut aprox 1 ora, in loc cald, fara curenti de aer.
• Aluatul poate fi pastrat in frigider 2 zile si folosi tot sau parte din el, atunci cand aveti nevoie, pana il terminati.
Scoateti aluatul pe masa de lucru usor infainata si impartiti-l in 6 bucati egale.
Intindeti fiecare bucata intr-o fasie subtire de forma lunga-ovala.
Asezati pe mijlocul fasiei, alternativ, bucati de mozzarella, felii de rosii, sunca si frunze de busuioc.
Aduceti marginile aluatului peste umplutura, uniti-le bine si sigilati capetele.
Procedati identic cu restul de aluat si umplutura.
Transferati baghetele cu partea unita in jos, intr-o tava tapetata cu hartie de copt si optional, presarata cu putina faina.
Ungeti cu galbenus si decorati cu seminte.
Dati la cuptorul preancalzit pentru aprox 10-12 min, la 200 grade sau pana ce aluatul este facut si frumos rumenit.
Scoateti pe un gratar, lasati cateva minute la racorit si apoi feliati.

Serviti cat sunt calde.

• Pot fi reancalzite in cuptorul cu microunde.
Fişiere ataşate
CIMG4906.JPG
CIMG4906.JPG (598.24 KiB) Vizualizat de 8726 ori
CIMG4907.JPG
CIMG4907.JPG (515.51 KiB) Vizualizat de 8726 ori
CIMG4908.JPG
CIMG4908.JPG (513.01 KiB) Vizualizat de 8726 ori
CIMG4909.JPG
CIMG4909.JPG (549.84 KiB) Vizualizat de 8726 ori
CIMG4910.JPG
CIMG4910.JPG (512.09 KiB) Vizualizat de 8726 ori
CIMG4911.JPG
CIMG4911.JPG (499.63 KiB) Vizualizat de 8726 ori
CIMG4912.JPG
CIMG4912.JPG (477.36 KiB) Vizualizat de 8726 ori
CIMG4913.JPG
CIMG4913.JPG (551.99 KiB) Vizualizat de 8726 ori
CIMG4914.JPG
CIMG4914.JPG (531.62 KiB) Vizualizat de 8726 ori
CIMG4915.JPG
CIMG4915.JPG (450.69 KiB) Vizualizat de 8726 ori
CIMG4916.JPG
CIMG4916.JPG (544.03 KiB) Vizualizat de 8726 ori
CIMG4917.JPG
CIMG4917.JPG (549.72 KiB) Vizualizat de 8726 ori
CIMG4918.JPG
CIMG4918.JPG (496.01 KiB) Vizualizat de 8726 ori
CIMG4919.JPG
CIMG4919.JPG (504.79 KiB) Vizualizat de 8726 ori
CIMG4920.JPG
CIMG4920.JPG (641.47 KiB) Vizualizat de 8726 ori
CIMG4921.JPG
CIMG4921.JPG (560.57 KiB) Vizualizat de 8726 ori
CIMG4922.JPG
CIMG4922.JPG (584.24 KiB) Vizualizat de 8726 ori
CIMG4923.JPG
CIMG4923.JPG (598.99 KiB) Vizualizat de 8726 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori