Salata fundite marmorate cu creveti si capsuni in sos curry

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
naskwik
Incepator
Mesaje: 122
Membru din: 23/02/2010 04:50
Localitate: Chisinau, Moldova
Contact:

Salata fundite marmorate cu creveti si capsuni in sos curry

Mesajde naskwik » 22/10/2014 11:49

Salata care-ti mangaie papilele gustative, este absolut delicioasa pentru toata familia :) o recomand cu toata increderea :)
Ingrediente:

Pentru aluat verde:
1 ou
~ 6 linguri cu varf de faina, se poate sa intre putin mai mult
1 legatura de spanac
1 lingura ulei de masline
0,5 lingurita sare
Pentru aluat galben:
1 ou
~ 4 linguri cu varf de faina
1 lingurita rasa praf de turmeric
1 lingurita rasa praf de boia de ardei dulce
1 lingura ulei de masline
0,5 lingurita sare


Ingrediente pentru salata:

60 gr. paste fundite
15 frunze de spanac proaspat
4 fire de ceapa verde
30 creveti fierti
10 rosii cherry
1 pahar mare capsune proaspete
5 linguri porumb fiert
pentru sos:
1 lamaie ( sucul )
2 lingurite miere de albini
1 lingurita mustar
1 lingurita sos soia dark
1 lingurita otet balsamic
2 lingurite pasta curry galbena
~ 8 linguri ulei de masline
un varf de sare[/list]


Mod de preparare:
Pentru paste:
Facem doua tipuri de aluat, unul cu spanc si al doilea cu turmeric si boia.

Pentru aluatul verde.
Facem un piure de spanac cu ajutorul unui blender.

Spargem in cana blenderului oul, adaugam spanacul spalat, sarea, uleiul si le mixam impreuna pana obtinem o compozitie omogena.

Turnam compozitia de spanac intr-un vas, adaugam faina si amestecam cu o furculita, apoi framantam aluatul cu mana pana vom obtine o bila compacta de aluat.

Infasuram aluatul in folie alimentara si il lasam sa se odihneasca 10 minute.

Preparam aluatul galben.
Intr-un vas, spargem oul, adaugam turmericul, boiaua, sarea si uleiul, amestecam putin cu o furculita pana se va desface oul.

Adaugam in ou faina, amestecam putin cu o furculita apoi, framantam aluatul cu mana pana vom obtine o bila compacta de aluat.

Infasuram aluatul in folie alimentara si il lasam sa se odihneasca 10 minute.

Preparam funditele:
Impartim fiecare tip de aluat in trei bilute egale ca sa ne usuram lucrul, le tinem acoperite cu folie ca sa nu se zvante.

Luam cate o biluta de aluat de fiecare culoare si facem cate un sul lung, in timp ce intindem aluatul in sul, ne umezim mainile ca sa se intinda mai usor.

Rasucim intre ele cele doua suluri obtinute de aluat, aplatizam sfoara obtinuta cu palma pe planul de lucru ca sa se lege mai bine intre ele, si repetam operatia inca de 2 ori.

Pe masa infainata, intindem cu facaletul aluatul marmorat intr-o foaie subtire.

Taiem pe lungime aluatul in fasii cu latimea de 4 cm cu un cutit rola cu model ondulat.

Dupa ce am taiat aluatul pe lungime, il taiem pe latime cu un cutit rola simplu in dreptunghiuri cu latimea de 2,5 cm.

Confectionam fundite din dreptunghiurile obtinute.

Luam cate un dreptunghi de aluat si il umezim cu putina apa cu ajutorul unei pensule mici, pe linia plierii viitoarei fundite pe ambele parti a aluatului.

Indoim dreptunghiul pe linia plierii in jumatate apoi ridicam laturile opuse in sus pana la indoitura formata, le apasam putin pe mijloc cu degetele ca sa se lipeasca intre ele.

Funditele obtinute le aranjam pe o tava infainata si le lasam la uscat pana a doua zi.

Dupa ce s-au uscat bine, le putem pastra intr-o cutie cu capac timp indelungat.

Preparare salata:
Pastele se fierb al dente in apa cu putina sare.

Rosiile si capsunele se spala si se taie in 4 sau in 2, in functie de marime.

Frunzele spalate de spanac, se rup bucati potrivite.

Decorticam crevetii fierti.

Pe un platou mare aranjam frunzele de spanac, peste ele aranjam restul ingredientelor.

Separat preparati sosul curry:
Amestecati sucul de lamaie cu mierea de albini, sarea, mustarul , sosul de soia, otetul balsamic si pasta curry, le mixati cu o furculita, turnand cate putin ulei pana se ingroasa compozitia ca un sos.

Stropiti cu sosul curry salata si o lasati pentru 10 minute sa se condimenteze inainte sa o serviti.

Pofta buna !
Fişiere ataşate
8_7196.jpg
8_7196.jpg (121.24 KiB) Vizualizat de 2719 ori
7_9542.jpg
7_9542.jpg (111.79 KiB) Vizualizat de 2721 ori
5_3088.jpg
5_3088.jpg (133.03 KiB) Vizualizat de 2722 ori
1_7173.jpg
1_7173.jpg (26.88 KiB) Vizualizat de 2724 ori
2_2664.jpg
2_2664.jpg (27.54 KiB) Vizualizat de 2725 ori
3_6203.jpg
3_6203.jpg (41.95 KiB) Vizualizat de 2727 ori
4_1559.jpg
4_1559.jpg (44.46 KiB) Vizualizat de 2727 ori
Ultima oară modificat 24/10/2014 12:52 de către naskwik, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 22/10/2014 02:25

Frumoase fundite si interesanta reteta =D> =D> =D>

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 22/10/2014 05:41

Felicitari Anastasia pentru reteta inedita de paste =D> =D> =D> Tare frumoasa si buna salata ta cu paste si creveti =D> =D> =D> Mi-asi dori sa pot servi o portie :buuun:

Bafta la concurs :!:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
monya
Incepator
Mesaje: 192
Membru din: 31/01/2013 03:42
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde monya » 22/10/2014 10:25

delicioasa , colorata si apetisanta.
Felicitari si bafta la concurs.
http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 23/10/2014 11:04

Imi place reteta...bafta la concurs :)

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 23/10/2014 11:53

Ma inscriu si eu pe lista, O portie mare (cea mai mare daca se poate)! :master:
Bravo Anastasia, mult succes in concurs!
Imi sunt foarte dragi retetele tale, poate si pentru ca stii sa combini excelent ingredientele!
:hug:
MIKI

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 24/10/2014 06:57

Frumoase culori , o reteta simpla si interesanta , felicitari si succes la concurs =D> =D>
claudia

Avatar utilizator
naskwik
Incepator
Mesaje: 122
Membru din: 23/02/2010 04:50
Localitate: Chisinau, Moldova
Contact:

Mesajde naskwik » 24/10/2014 09:22

Dragelor, va multumesc mult pentru aprecieri, mikirafaela pentru tine o portie dubla desigur :D

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 26/10/2014 08:15

Inedite ingredientele, nu m-am gandit pana acum sa combin crevetii cu capsuni!
Bafta la concurs!
=D> :master: :love:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 35 vizitatori