Salata de vara cu patrunjel si ardei capia

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
flaviadaiana
Incepator
Mesaje: 139
Membru din: 14/08/2013 03:05
Localitate: Bucuresti
Contact:

Salata de vara cu patrunjel si ardei capia

Mesajde flaviadaiana » 07/09/2013 07:30

Ingrediente: -1 avocado
-2 ardei capia
-3 cartofi
-1/2 lamaie
-patrunjel
-sos de stridii
-condimente (sare, piper alb, oregano)

Sincer sa spun, totul a plecat de la cartofi natur pe care intentionam sa-i servim cu patrunjel si sos de stridii. Dar iata ca am derivat putin si am ajuns la aceasta salata minunata de vara – cat inca mai e vara – pe care pe parcurs am imbogatit-o si cu avocado.
Am curatat intai cartofii dupa care i-am taiat cubulete si i-am pus la fiert. Cat timp cartofii au stat la fiert, am taiat ardeiul capia cubulete, la fel si avocado tot cubulete, iar patrunjelul l-am taiat fin. Pe toate le-am amestecat intr-un castron. Ca sa nu oxideze avocado si pentru un plus de aroma in acelasi timp, am stors zeama de la o jumatate de lamaie peste ce aveam in castron.
Cand s-au fiert cartofii, i-am scurs si i-am spalat putin intr-un jet de apa rece, apoi i-am asezat si pe ei in castron alaturi de celelate ingrediente. Ca mirodenii am folosit doar sare, piper alb si putin oregano.
Este o salata usoara, nutritiva si delicioasa. Poate fi servita in chip de garnitura pe langa preparate din carne sau simpla.
Noi am servit cu sos de stridii.
Fişiere ataşate
177.jpg
177.jpg (106.87 KiB) Vizualizat de 676 ori

Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator