Salata de Spanac cu Urzici, Feta si Polen

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Salata de Spanac cu Urzici, Feta si Polen

Mesajde beccas » 05/03/2013 03:47

Daca sunteti pregatite pentru o salata de primavara de detoxifiere nutritiva, satioasa si maiales sanatoasa atunci va prezint aceasta reteta care imi place foarte mult. Ajustati cantitatiile dupa plac iar daca nu folositi polen in dieta dumneavoastra sau sunteti alergici puteti sa lasati deoparte.

Pentru 2 portii:
100 g urzici tinere spalate bine si uscate
sucul proaspat stors de la o lamaie
200 g spanac verde spalat si uscat
1/2 lingurita mustar Dijon
30 ml ulei de alune de padure
60 ml ulei de masline extra virgin
1 catel de usturoi ras fin
sare de mare si piper proaspat macinat
1 lingura sirop de artar (preferabil grad A)
30 g arpagic taiat marunt
4 linguri de seminte de floarea soarelui
60 g feta
polen dupa plac

Taiati urzicile marunt apoi puneti-le intr-un bol. Recomand sa folositi o manusa de unica folosinta in timp ce le taiati. Turnati sucul de lamaie, amestecati bine si lasati deoparte 15-20 de minute. Intre timp pregatiti restul de ingrediente.
Taiati spanacul dupa plac apoi lasati deoparte. Intr-un bol amestecati mustarul Dijon, uleiurile, siropul de artar, usturoi si asezonati dupa gust. Prajiti semintele de floarea soarelui dupa plac si sfarmati feta. Cand cele 15-20 de minute au trecut puneti spanacul peste urzici, dressing-ul si feta. Amestecati bine apoi portionati. Imprastiati deasupra arpagic, seminte de floarea soarelui si polen.
Fişiere ataşate
image.jpg
image.jpg (90.45 KiB) Vizualizat de 1494 ori
image.jpg
image.jpg (151.91 KiB) Vizualizat de 1494 ori
image.jpg
image.jpg (113.97 KiB) Vizualizat de 1498 ori
image.jpg
image.jpg (132.72 KiB) Vizualizat de 1498 ori

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 05/03/2013 04:36

Eu am ocolit mereu urzicile (fara un motiv anume) si acum vazand postarea ta... imi pare rau. Sunt sigura ca este o salata excelenta. Salvez reteta. Am sa incerc si eu (salata ta va fi ”primul pas pentru urzici” :) anul acesta in bucataria mea)...

Imi place ideea de a adauga polen. =D>

:hug: :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 05/03/2013 05:03

o salatica de primavara numai buna si sanatoasa,imi plac ideile tare :pup: :master:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 05/03/2013 08:17

O reteta sanatoasa :peace: de primavara :clipocit: :clipocit: :clipocit:
=D> =D> =D>
Imi place sa gatesc...
Imagine

cla
Bucatar
Mesaje: 859
Membru din: 28/06/2005 01:23

Mesajde cla » 06/03/2013 03:52

Ok, eu am o intrebare: :D

Daca atunci cand le rupi, ai nevoie de manusi, deduc ca inteapa.

Nu inteapa si cand le mananci?

N-am incercat niciodata sa le mananc nefierte. Salata ta arata foarte bine. =D> =D> =D>

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 06/03/2013 07:15

Nici eu nu am mancat urzici niciodata....nu stiu de ce am retinerea asta.Dar cu siguranta am sa o fac doar cu spanac si am sa pun fulgi de drojdie in locul polenului. Nici din asta nu am mancat niciodata. Cred ca nu ar trebui sa ocolesc nici una nici alta .....ma tot indemn in fiecare primavara sa culeg si mereu renunt iar polenul....nu stiu pe unde sa il gasesc :? :? ......ai facut aici o reteta super faina, sanatoasa totalmente :D ( sirop de artar gradul A folosesc si eu) :hug:

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Mesajde beccas » 06/03/2013 10:06

cla scrie:Ok, eu am o intrebare: :D

Daca atunci cand le rupi, ai nevoie de manusi, deduc ca inteapa.

Nu inteapa si cand le mananci?

N-am incercat niciodata sa le mananc nefierte. Salata ta arata foarte bine. =D> =D> =D>


Asa am crezut si eu pana am citit pe net ca le poti manca si crude (ceea ce este mai bine ca profiti de toate beneficile pe care le poate oferii) daca le lasi cateva minute cu suc de lamaie. Acesta este deasemnea folosit si ca tratament pentru a indeparta mancarimea. Sper sa iti placa combinatia. Daca sunt uscate adesea se pot folosi in mancaruri in loc de asezonare. Datorita cantitatii de minerale si saruri minerale adesea este un ingredient de mare importanta pentru diabetici sau pentru omeni care au o dieta fara sare.
Sper sa revii cu opinii numai bune despre metoda de a le manca crude. Mersi :vis: :flower:

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Mesajde beccas » 06/03/2013 10:24

antoniah scrie:Eu am ocolit mereu urzicile (fara un motiv anume) si acum vazand postarea ta... imi pare rau. Sunt sigura ca este o salata excelenta. Salvez reteta. Am sa incerc si eu (salata ta va fi ”primul pas pentru urzici” :) anul acesta in bucataria mea)...

Imi place ideea de a adauga polen. =D>

:hug: :flower: :flower: :flower:


Antonia iti multumesc :hug: . Pana nu am incercat salata aceasta am mancat urzici doar in copilarie in supe cu salata. Mi-au placut mult dar mi-am propus ca trebuie sa incerc si alte cai de a le consuma. Nu astept ca aceasta salata sa fie pe placul tuturor deoarece contine polen si urzica cruda, nu gatita. Totusi este o salata cu o multitudine de beneficii, minerale si vitamine.
Ma bucur tare mult ca ti-am starnit interesul si sper sa nu fi dezamagita. :hug: :pup:

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Mesajde beccas » 06/03/2013 10:46

Yaya, multumesc mult :hug: Intradevar o salata de primavara si una cu adevarat de detoxifiere.

Dana mersi :flower:

pupi scrie:Nici eu nu am mancat urzici niciodata....nu stiu de ce am retinerea asta.Dar cu siguranta am sa o fac doar cu spanac si am sa pun  fulgi de drojdie in locul polenului. Nici din asta nu am mancat niciodata. Cred ca nu ar trebui sa ocolesc nici una nici alta .....ma tot indemn in fiecare primavara sa culeg si mereu renunt iar polenul....nu stiu pe unde sa il gasesc :?  :? ......ai facut aici o reteta super faina, sanatoasa totalmente :D ( sirop de artar gradul A folosesc si eu) :hug:
   

Pupi urzicile sunt nemaipomenite cand vine vorba de valorile nutritionale in randul salatelor. Cat despre polen, nu sunt cuvinte potrivite sa explice ce valoare are pentru organismul nostru (un superfood, singurul).

Iti trimit un articol exceptional care acopera subiectul foarte bine despre cat de bun este polenul. http://www.mercola.com/article/diet/bee_pollen.htm
Eu il cumpar din Romania, de la un apicultor local care are produse cu provenienta ecologica. De asemenea ocazional consum propolis.
In America gasesti cel mai probabil in targuri de producatori sau poti sa comanzi online, de la o sursa foarte buna http://www.bee-pollen-buzz.com/product.html#
Daca vrei sa cumperi din alte locuri sa nu alegi polen cu provenienta din China. Cele mai bune sunt din Noua Zeelanda.
Siropul de Artar grad A nu numai ca este mai gustos dar si cel mai sanatos. Ma bucur ca iti place salata. Sper sa revii cu vestii bune. Multumesc :hug: :pup:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 07/03/2013 08:25

Acesta salata este o bomba de sanatate :!: :!: :!:

Multumesc pentru reteta :master:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori