Salam din biscuiti

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Roxana Avramescu
Incepator
Mesaje: 5
Membru din: 30/06/2005 01:57

Salam din biscuiti

Mesajde Roxana Avramescu » 30/06/2005 02:13

Pentru aceasta prajitura va trebuie jumatate kg biscuiti, 1/2 kg rahat, 50 g stafide, 150 ml rom, 150 ml apa, 50 g cacao si vanilie.

Biscuiti se zdrobesc in asa fel incat sa fie mai mici decat un bob de porumb. Rahatul se taie marunt in nucile macinate ca sa nu se lipeasca intre ele.

Intr-un castron de 3 l punem zaharul cu apa amestecand pana se topeste zaharul apoi se adauga romul si stafidele. Dupa aceea se adauga biscuiti amestecati in prealabil, cu nucile macinate si rahatul, cacaua: se amesteca numai prin rasturnare.

Pe o foaie de nailon de cca 50 cm lungime, se aseaza cu mana cca 1/5 din compozitie. Foaia de nailon se intoarc peste compozitie, acesta se prinde cu ambele miini si se preseaza bine sa nu ramana goluri in rulou.

Dupa ce sa aranjat ruloul trebuie sa aiba aceiasi grosime de la un capat la altul sa aiba capetele rotunde. Salamul deja intarit se scoate nailonul si se aseaza pe o tava cu dimensiunile lui, se fac la fel inca 4 bucati.

Dupa 3-4 ore salamul se poate taia in feli de 1 cm.

Si cu asta gata. Pofta buna.

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 01/07/2005 04:00

Mancam prajitura de asta cand eram mic de nu mai puteam. Nu de alta dar pe vremea lui Ceasca doar astea gaseai in magazine: biscuiti si rahat.

mimoza
Incepator
Mesaje: 6
Membru din: 24/07/2005 09:08
Localitate: Oradea

Rulada de biscuti cu indulcitor

Mesajde mimoza » 24/07/2005 10:07

400 gr. biscuiti se rup cu mana marunt, bucatele mici
Intr-o cratita se pune:
1 cana mare lapte
1 cana zahar sau indulcitori( solutie sau tablete ) dupa gust
4 lingurite cacao
2 lingurite ness sau cafea
125 gr. unt sau margarina
Toate cele din cratita se fierb putin pana se topesc toate ce sunt in ea.
Se ia de pe foc si se adauga pe rand biscuitii rupti marunt se mesteca tot. timpul ca sa se incorporeze biscuitii .Se mai poate adauga : stafide, nuci taiate marunt, visine din visinata.
Se pune o foaie de celofan se pune compozitia se ruleaza. se pune la rece. Se taie felii .
R. Cinca

Avatar utilizator
octavian
Moderator
Mesaje: 213
Membru din: 25/06/2005 10:07
Localitate: iasi
Contact:

Mesajde octavian » 27/07/2005 02:52

biscuitii trebuie sa fie un pic mai tari - din cate stiu. nu?

mimoza
Incepator
Mesaje: 6
Membru din: 24/07/2005 09:08
Localitate: Oradea

mimoza

Mesajde mimoza » 06/08/2005 02:00

da trebuie sa fie biscuiti mai tari pentru reteta de salam de biscuiti .
R. Cinca


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori