Rulou cu piept de pui

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Rulou cu piept de pui

Mesajde Onna » 27/04/2007 10:38

Acest preparat este satios si foarte prezentabil pentru o masa intre prieteni sau chiar mai pretentioasa.

Rulou cu piept de pui

INGREDIENTE: 1 piept de pui, 250ml lapte, 3 oua, 200gr faina + 1 lingura, 150ml apa minerala, 2 linguri ulei, 1 praf de sare; condimente: 1 lingura rasa patrunjel, cate un varf de lingurita cu oregano, busuioc, cimbru, piper alb, vegeta; 250-300gr cascaval, pesmet alb, ulei pentru prajit.

PREPARARE:
1. Pieptul de pui se curata de piele si oase, se spala si se despica fiecare jumatate in doua parti, apoi cele 4 bucati se bat pana se obtin 4 foi de carne. Se sareaza si se pipereaza dupa gust.
2. Din faina, lapte , sare, apa minerala, oua si cele 2 linguri de ulei se face un aluat pentru clatite, se lasa jumatate de ora sa ase odihneasca si se coc 4 clatite. Se acopera si se lasa putin sa se abureasca, pentru a se rula usor.
3. Aluatul care a ramas se amesteca cu 1 lingura cu varf de faina si condimentele.
4. Fiecare clatita se acopera cu foia de car ne, apoi cu cascavalul ras pe razatoare. Se ruleaza cat se poate de strans.
5. Se dau clatitele prin aluatul cu condimente (cu grija, sa nu se desfaca), apoi prin pesmet din belsug (inclusive la capete).
6. Se prajesc rulourile in ulei incins la foc mic, pe toate partile, inclusiv pe partile laterale.
7. Se scot pe srevetele absorbante.
Se servesc calde, cu legume proaspete sau reci, ca aperitiv, taiate rondele.

Pofta buna!



:pup:
Fişiere ataşate
ca aperitiv.jpg
ca aperitiv.jpg (64.45 KiB) Vizualizat de 13253 ori
finala.jpg
finala.jpg (86.18 KiB) Vizualizat de 13253 ori
sectiune.jpg
sectiune.jpg (67.45 KiB) Vizualizat de 13253 ori
prajirea.JPG
prajirea.JPG (92.23 KiB) Vizualizat de 13253 ori
prin pesmet.JPG
prin pesmet.JPG (80.34 KiB) Vizualizat de 13253 ori
prin aluat.JPG
prin aluat.JPG (60.33 KiB) Vizualizat de 13253 ori
impachetarea.JPG
impachetarea.JPG (80.73 KiB) Vizualizat de 13253 ori
umplerea.JPG
umplerea.JPG (93.95 KiB) Vizualizat de 13253 ori
umplere cu carne.JPG
umplere cu carne.JPG (78.48 KiB) Vizualizat de 13253 ori
coacerea clatitelor.JPG
coacerea clatitelor.JPG (65.22 KiB) Vizualizat de 13253 ori
condimente.JPG
condimente.JPG (80.84 KiB) Vizualizat de 13253 ori
pieptul de pui.JPG
pieptul de pui.JPG (68.54 KiB) Vizualizat de 13253 ori
pregatirea carnii.JPG
pregatirea carnii.JPG (70.18 KiB) Vizualizat de 13253 ori
Ultima oară modificat 11/06/2007 01:14 de către Onna, modificat de 3 ori în total.

Avatar utilizator
beba
Incepator
Mesaje: 231
Membru din: 14/02/2007 09:17
Localitate: iasi.rom

Mesajde beba » 27/04/2007 10:51

:o =D> Foarte bunnnnnnn. Ce foame am....
Am sa le fac si eu pentru Duminica
Bravo au iesit beton. =D> =D> =D>
:flower:

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 27/04/2007 11:02

Multumesc, Beba. :hug: Pofta buna! Ies garantat, sa stii. :wink: Am facut de multe ori aceasta reteta. Acum, ultima data, am cantarit toate ingredientele, sa vina mai usor celor care vor sa experimenteze rulourile.

StellaAlpina
Incepator
Mesaje: 181
Membru din: 19/03/2007 06:18
Localitate: Plecata.

Mesajde StellaAlpina » 27/04/2007 11:20

Foarte frumoase!!!!
Numai din poze... :buuun: :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 27/04/2007 05:50

bravo Onna; ce faine sunt; si pozele sunt foarte reusite! :flower: :flower:

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 27/04/2007 07:03

Stella, Thea multumesc. :hug: Ies bine fotografiile cand folosesc lumina naturala :) dar mai ales cand nu este nimeni prin prejma care sa zica : 'mi-e foame...'. :D

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 27/04/2007 07:15

foarte interesanta reteta...merita incercata...shi e foarte buna pentru musafiri...tre so notez...Bravo Onna!!!
liliana

Avatar utilizator
Talida
Incepator
Mesaje: 188
Membru din: 19/10/2006 07:03
Localitate: Cluj

Mesajde Talida » 27/04/2007 08:21

wow ce idee super mai ales daca ai invitati. ce impresie lasi....de te pomenesc o vreme.

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 30/04/2007 08:41

Lili si Talida, rulourile merg de minune cand ai invitati; eu le-am folosit mai ales in varianta rece, in completarea aperitivelor. :hug: Multumesc pentru aprecieri. Cand folosesc lumina naturala, fotografiile ies bine. :pup:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 02/05/2007 06:22

Ce bine arata! :buuun: Am facut clatite sarate umplute dar cu piept de pui nu am facut niciodata.Imi place mult reteta! Mersi pentru idee! :flower:
As putea sa le fac si la cuptor?
Ultima oară modificat 02/05/2007 07:10 de către nicoleta64, modificat 1 dată în total.


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori