Rulada cu ganache de ciocolata

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
miha278
Incepator
Mesaje: 107
Membru din: 18/08/2009 12:26
Contact:

Rulada cu ganache de ciocolata

Mesajde miha278 » 22/05/2015 05:17

Avem in plan sa fac o prajitura cu ciocolata (preferata mea) si crema de caramel (preferata copiilor). Numai ca, in timp ce eram in focul pregatirilor, s-a anuntat o prietena in vizita. Nu aveam cum sa ma incadrez in timp si sa termin prajitura ce-o aveam in plan, asa ca am incercat, asa intr-o doara, unul dintre blaturi sa vad daca se ruleaza bine chiar daca se racise. Atat de frumos s-a rulat, fara sa se rupa, incat am zis „asta e! Fac rulada cu ganache de ciocolata” :wink:

Ingrediente

Pentru blat de rulada:
4 oua
4 linguri zahar
2 linguri ulei
4 linguri faina
1 lingura cacao
un varf de lingurita praf de copt
esenta de rom
Pentru crema ganache de ciocolata:
150 g ciocolata
200 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare Rulada cu ganache de ciocolata:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Blatul il puteti rula si cat e cald, asa cum se procedeaza in mod normal la un blat de rulada, ca sa fiti siguri de reusita

Crema ganache de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc impreuna cu smantana pentru frisca. Se omogenizeaza si se lasa sa se racoreasca. Dupa ce s-a racorit se da vasul la congelator pentru cca 1 ora, pana crema se raceste foarte bine si se intareste. Se mixeaza apoi pana devine pufoasa.

Crema ganache de ciocolata se intinde uniform peste blat, apoi se ruleaza. Se inveleste in folie alimentara si se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! :wink:
Fişiere ataşate
rulada_cu_crema_ganache_de_ciocolata_2.jpg
rulada_cu_crema_ganache_de_ciocolata_2.jpg (78.57 KiB) Vizualizat de 3717 ori
rulada_cu_crema_ganache_de_ciocolata_3.jpg
rulada_cu_crema_ganache_de_ciocolata_3.jpg (92.95 KiB) Vizualizat de 3717 ori
rulada_cu_crema_ganache_de_ciocolata_4.jpg
rulada_cu_crema_ganache_de_ciocolata_4.jpg (74.26 KiB) Vizualizat de 3717 ori
Daca va este teama sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml coniac. Coniacul, precum se stie din batrani atenueaza teama...

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 22/05/2015 05:22

Ce bine arata si ce delicioasa trebuie sa fie! =D> :buuun: :roll: De pus pe lista, se face rapid , este ciocolatoasa cum ne place si se ruleaza fara probleme... :peace:

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 22/05/2015 11:05

Ai de mine, ce bine arata! :master: :master: :master:
http://cartederetete.ro

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 23/05/2015 09:12

Arata impecabil! =D> =D> =D> :master: :master: :master:

Multumim pentru reteta Miha! :hug: :flower: :flower: :flower:
MIKI

Avatar utilizator
miha278
Incepator
Mesaje: 107
Membru din: 18/08/2009 12:26
Contact:

Mesajde miha278 » 23/05/2015 11:05

Multumesc frumos, fete dragute ce sunteti voi! :love: :flower:
Daca va este teama sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml coniac. Coniacul, precum se stie din batrani atenueaza teama...

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 23/05/2015 12:54

Super arata ca in revista felicitari Miha =D> =D>
Am sa o trec pe lista :wink: :wink:
claudia


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 21 vizitatori