Rulada cu crema de capsuni

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
admin
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 332
Membru din: 23/06/2005 02:13

Rulada cu crema de capsuni

Mesajde admin » 08/06/2015 04:05

Ingrediente:
• Blat:
• oua- 4 buc
• zahar- 4 linguri
• ulei- 2 linguri
• seminte de chia sau mac- 2 linguri
• praf de copt- o lingurita
• vanilie- o lingurita
• Crema de capsuni:
• galbenusuri- 2 buc
• zahar- 3 linguri
• amidon- 2 linguri
• lapte- 150 ml
• unt- 100 gr
• capsuni- 200 gr
• gelatina- 1 plic
• fistic- 100 gr

Mod de preparare:
• pregatiti mai intai crema, amestecati galbenusurile cu zaharul si amidonul, apoi turnati laptele fierbinte si omogenizati cu un tel, sa nu se formeze cocoloase
• puneti craticioara pe foc mic si amestecati in continuu pana se ingroasa, apoi opriti focul si puneti untul, amestecand usor pana se topeste.
• Hidratati gelatina cu apa rece si apoi dizolvati-o in crema fierbinte
• pasati capsunile si strecurati piureul prin sita, apoi amestecati-l in crema
• lasati crema sa se raceasca la temperatura camerei pana preparati rulada, apoi lasati-o la frigider 15 minute pana se raceste blatul
• pentru blatul de rulada, mixati albusurile cu zaharul si un praf de sare pana obtineti o bezea tare
• mixati separat galbenusurile cu uleiul si vanilia, apoi turnati-le peste albusuri, incorporand usor cu o spatula, de jos in sus
• amestecati faina cu praful de copt si semintele de mac (sau de chia) si puneti putin cate putin peste compozitia de mai sus
• tapetati tava de la aragaz cu hartie de copt si turnati compozitia, niveland usor
• coaceti blatul la 180 de grade pentru 20-30 de minute, pana se rumeneste usor deasupra si faceti testul cu scobitoarea
• pregatiti un prosop umed si rasturnati blatul pe el, dezlipiti hartia de copt si rulati blatul in prosopul umed
• lasati sa se odihneasca 15 minute, derulati si umpleti cu crema de capsuni racita, presarati fisticul tocat si rulati cu grija
• inveliti rulada in folie alimentara, apoi in folie de aluminiu si lasati la rece cateva ore
• feliati rulada inainte de servire si pudrati-o cu zahar
Pofta buna!
Fişiere ataşate
capsuni_009.jpg
capsuni_009.jpg (235.24 KiB) Vizualizat de 1256 ori
capsuni_010.jpg
capsuni_010.jpg (281.75 KiB) Vizualizat de 1256 ori

Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 14 vizitatori