Retete de post - Ce gatim? (2)

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 22/03/2007 08:44

:o ce de bunatati ati facut aici!! vrea cineva sa infieze un adult prost-hranit? :rugaciune:

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 22/03/2007 08:47

Oricand :hug: . Daca tu ma inveti si pe mine sa scriu, sau macar am bucuria sa te vad cum iti vin ideile.... sau macar sa bem o :cafea: impreuna dimineata :vis: , ce zici? Cara, Clara, e foarte aproape, nici nu fac diferente :P

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 22/03/2007 08:54

:shock: deja am o oferta de mamica cu ochii colorati (istoria se repeta :P si mami a mea are ochii verzi albastrui si nu ratez niciodata ocazia de a-i aminti ca putea sa imi faca macar un ochi verde =)) )
pai daca-i vorba sa am o surioara care sa ma invete si echtiatie normal ca-s de acord!!!! :pup: daca n-am o oferta mai tentanta, la voi ma infiintzez, pachet!!
daca primiti un colet lung si slab :wink: , ei bine eu sunt :sfant: :?

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 22/03/2007 08:59

Cum sa ardeti mai risotto ?? Nu se face la cuptor ca atunci nu mai e risotto ci pilaf ... A scris si Nico tehnica ... e usor ... daca il fac italiencele ( aici e tara puturosilor , retetele lor sunt toate cit mai usoare posibil)...
Se caleste orezul in unt sau ulei la foc mic pina devine sticlos, pui ceapa taiata cu el sau intreaga ( eu cind o pun o pun intreaga .. curatata numai de foile alea uscate ... si la restaurant il face la fel ca nu toata lumea maninca ceapa si deci nu ajunge in farfurie ). Se toarna supa fierbinte cu polonicul .. oe rind..deci ai pe alta flacara oala cu supa ( sau apa cu cub ) care fierbe si ea la foc mic .... pui un polonic de supa si amesteci , focul tb sa nu fie puternic ci mediu... NU se pune capac ... cind supa a scazut se adauga alt polonic de supa fierbinte si se amesteca ... si tot asa... in general un orez bun ( cantitate pt 2 portii = 160 grame) fierbe intr15- 17 minute ... in timpul asta de cite ori scade supa pui alt polonic, mereu fierbinte si amesteci dupa ce ai turnat ... nu se amesteca prea des ... ... Exista si alta metoda cea in care nu se amesteca deloc dar eu nu stiu exact cum se face ... oricum ala seamana mult cu pilaful la gust , boabele se lipesc intre ele .. mie nu imi place .. nu imi placea pilaful acasa ... A... si orezul tb sa fie de un anumit fel nu orice orez e bun pt risotto de ex Carnaroli , Arborio ( in general pe punga /cutia cu orez scrie exact pt ce se foloseste ... )
La inceput flacara tb sa fie mai putrenica si apoi mai mica ... este obligatoriu s aamesteci ca sa se uniformizeze amidonul care iese din boabe, daca nu il amesteci mai ales la inceput ( de la jumatatea coacerii spre sfirsit se amesteca mai putin sau deloc ) amidonul se aseaza pe oala chiar dc e ea antiaderenta si tot se lipeste sau dc nu se lipeste nu se coace uniform.. iar gustul nu e bun...
Cind e gata ( sa nu fie fiert prea tare, deci bobul nu tb sa se faca crema dc il stringi intre degete ci sa ramina la mijloc usor tare ca si pastele al dente ) se da la o parte de pe foc si se adauga untul si brinza ( sau fara brinza daca e cu peste .. ) si se amesteca .. Amestecarea la sfirsit departe de flacara aragazului e esentiala ca sa il "afineze" ...

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 22/03/2007 09:01

Ce e aia o oferta mai tentanta?!?!? Ai vazut alte retete pt. intoleranti la lactoza pe undeva mai aproapre in europa? Sau iti plac pozele simonei? :x :x
Ce bine ar fi sa te expediezi tu aici, numai as am tine-o :party: de bucurie. Tu zici ce vrei s mananci, si eu incerc sa le fac. Si din cand in cand o calcam si pe Simona :P

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 22/03/2007 09:03

crista scrie:Cum sa ardeti mai risotto ?? Nu se face la cuptor ca atunci nu mai e risotto ci pilaf ... A scris si Nico tehnica ... e usor ... daca il fac italiencele ( aici e tara puturosilor , retetele lor sunt toate cit mai usoare posibil)...
Se caleste orezul in unt sau ulei la foc mic pina devine sticlos, pui ceapa taiata cu el sau intreaga ( eu cind o pun o pun intreaga .. curatata numai de foile alea uscate ... si la restaurant il face la fel ca nu toata lumea maninca ceapa si deci nu ajunge in farfurie ). Se toarna supa fierbinte cu polonicul .. oe rind..deci ai pe alta flacara oala cu supa ( sau apa cu cub ) care fierbe si ea la foc mic .... pui un polonic de supa si amesteci , focul tb sa nu fie puternic ci mediu... NU se pune capac ... cind supa a scazut se adauga alt polonic de supa fierbinte si se amesteca ... si tot asa... in general un orez bun ( cantitate pt 2 portii = 160 grame) fierbe intr15- 17 minute ... in timpul asta de cite ori scade supa pui alt polonic, mereu fierbinte si amesteci dupa ce ai turnat ... nu se amesteca prea des ... ... Exista si alta metoda cea in care nu se amesteca deloc dar eu nu stiu exact cum se face ... oricum ala seamana mult cu pilaful la gust , boabele se lipesc intre ele .. mie nu imi place .. nu imi placea pilaful acasa ... A... si orezul tb sa fie de un anumit fel nu orice orez e bun pt risotto de ex Carnaroli , Arborio ( in general pe punga /cutia cu orez scrie exact pt ce se foloseste ... )
La inceput flacara tb sa fie mai putrenica si apoi mai mica ... este obligatoriu s aamesteci ca sa se uniformizeze amidonul care iese din boabe, daca nu il amesteci mai ales la inceput ( de la jumatatea coacerii spre sfirsit se amesteca mai putin sau deloc ) amidonul se aseaza pe oala chiar dc e ea antiaderenta si tot se lipeste sau dc nu se lipeste nu se coace uniform.. iar gustul nu e bun...
Cind e gata ( sa nu fie fiert prea tare, deci bobul nu tb sa se faca crema dc il stringi intre degete ci sa ramina la mijloc usor tare ca si pastele al dente ) se da la o parte de pe foc si se adauga untul si brinza ( sau fara brinza daca e cu peste .. ) si se amesteca .. Amestecarea la sfirsit departe de flacara aragazului e esentiala ca sa il "afineze" ...

Crista, ca de obicei, super explicatiile tale!
Multumim frumos! :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 22/03/2007 09:06

Eu pe cuvant ca asa l-am facut Crista, si nu mi s-a ars, am si poze sa-ti arat :flower: , numai sa nu ma bati. e tare buuun. Si am folosit arborio, ca deh... Nu e la fel la gust cu pilaful, dar nici ala bulgaresc cu ceva acrnita de pui prin el, nu-i de lepadat. si cu niste castraveciori murati langa... Scuze, suntem la subiectul de post :bum:

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 22/03/2007 09:07

roxanavmv scrie:Ce e aia o oferta mai tentanta?!?!? Ai vazut alte retete pt. intoleranti la lactoza pe undeva mai aproapre in europa? Sau iti plac pozele simonei? :x :x
Ce bine ar fi sa te expediezi tu aici, numai as am tine-o :party: de bucurie. Tu zici ce vrei s mananci, si eu incerc sa le fac. Si din cand in cand o calcam si pe Simona :P

Ah nu, invers, Cara sta la mine, ca eu acasa si pot sa ma ocup omeneste de musafiri :party: :party: :party: , si in plus noi facem front comun impotriva lactozei :) , asa ca frigiderul meu este plin de lucruri bune de mincat pentru Cara si te calcam noi pe tine Roxana citeodata!!! :P

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 22/03/2007 09:28

Nu ma faceti acum sa devin intoleranta la lactoza si sa ma las de slujba, ca nu am multa minte :roll: . Si dupa aia ma trezesc ca nu vrea Cara sa stea la mine, sau nu vine deloc si am incurcat-o.... Nu pot sa fac competitie pozelor tale, asa ca ma multumesc cu mama de weekend daca vine aici.

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 22/03/2007 09:34

roxanavmv scrie:Nu ma faceti acum sa devin intoleranta la lactoza si sa ma las de slujba, ca nu am multa minte :roll: . Si dupa aia ma trezesc ca nu vrea Cara sa stea la mine, sau nu vine deloc si am incurcat-o.... Nu pot sa fac competitie pozelor tale, asa ca ma multumesc cu mama de weekend daca vine aici.

Hai ca am glumit =)) ! OK, facem jumi-juma? Cara, nu mai pierde vremea si ia-ti bilete! O saptamina la mine si una la Roxana! Am zis! :hug:
Roxana, Clara vorbeste si romaneste si engleza nu-i asa? ale mele mai mult pe engleza :x :blushing:


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator