Retete de post - Ce gatim? (2)

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 07/04/2006 12:38

am uitat sa va spun de ciupercile la cuptor, cu praz. mama mea taie champinioane in 2 (sau 4 daca sunt prea mari) si prazul rondele, le sareaza si pipereaza si stropeste cu ulei (f. putin ca ciupercile retin cat de mult le dai), le pune intr-o tava si le baga la cuptor la 200 C vreo 30 minute pana s-au prajit. le mai amesteci din cand in cand sa nu se arda si sa se faca pe toate partile. Trebuie mai multe ciuperci ca altfel ramai cu mai nimic cand sunt gata. Si prazul iese asa de dulce..
eu am transformat temperaturile din Farenheit, sper ca e corect. la mine este intre 350-400F.

Avatar utilizator
adinush
Bucatar in devenire
Mesaje: 539
Membru din: 26/01/2006 05:53
Localitate: romania

Mesajde adinush » 07/04/2006 06:46

Lili poti sa faci niste cornulete de post sau niste fursecuri, o negresa sau un chec de post.Dk nu ti se pare tentant si nu stii reteta..stii unde ma gasesti :lol: :hug:

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

dovlecei si rosii prajite cu vinegreta de usturoi

Mesajde roxanavmv » 12/04/2006 08:34

Ingrediente: 4 dovlecei curatati si taiati rondele, 2-3 rosii taiate felii, sare, piper, verdeata, ulei, otet, 2 catei de usturoi.
se sareaza si pipeareaza dovleceii si rosiile, apoi se sau feliile prin faina si se prajesc pana sunt aurii. se scot pe un servet de hartie ca sa absoarba grasimea. Can s-au terminat de prajit toate feliile, se pregateste vinegreta: 1 lingura ulei, 3 linguri otet de mere, 3 linguri apa, piper, 2 catei de usturoi pisati, 1 lingura de sos de soia (sau sare). se amesteca cu blenderul pana e ca un sos.
Se toarna sosul peste dovlecei si rosii intr-un castron si se presara cu verdeata tocata. Nu se amesteca prea tare ca sa nu se zdrobeasca legumele.

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 12/04/2006 08:35

rosiile si dovleceii taiati felii si dati prin faina
Fişiere ataşate
ingrediente.jpg
ingrediente.jpg (35.61 KiB) Vizualizat de 6909 ori

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 12/04/2006 08:37

dovleceii si rosiile prajite, verdeata tocata si vinegreta
Fişiere ataşate
dovlecei prajiti.jpg
dovlecei prajiti.jpg (35.53 KiB) Vizualizat de 6908 ori

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 12/04/2006 08:39

si produsul final.
Fişiere ataşate
dovlecei si rosii prajite cu usturoi.jpg
dovlecei si rosii prajite cu usturoi.jpg (34.83 KiB) Vizualizat de 6907 ori

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 12/04/2006 11:20

arata bine, eu o sa fac pe grill legumele si nu le mai dau prin faina. nu prea sunt cu prajelile in ulei, ori grill ori la cuptor.

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 12/04/2006 05:09

Si eu fac reteta asta.Mama o facea vara f. des.Sunt grozavi.De post sau garnitura la carne.

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 12/04/2006 07:53

n-am incercat niciodata sa prajesc rosiile. le coc numai pentru salata de vinete. in alta combinatie nu am mancat..
iar dovleceii, ii prajesc si apoi ii prepar cu un pic ulei, otet, usturoi feliat..iese salata clasica, nu?

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 12/04/2006 08:11

stiu ce zici Ioana despre prajeli, dar sotului meu ii plac asa. am facut si eu pe grill (si imi place gustul de la gratar) sau i-am facut la cuptor numai unsi cu f. putin ulei.
Cara, stiu ca citisem ca si tu incerci retete mai putin grele sau suparatoare pt. stomac, dar rosiile taiate felii si prajite in numai 2 linguri de ulei, o data la 2 luni, imi plac tare mult, desi eu am probleme cu fierea si am avut cu ficatul mai demult, asa ca.. ar trebui sa nu le fac, dar nu ma pot abtine, sunt foaret dulci, chiar daca nu sunt in sezon.
Si intr-adevar salata este ca cea clasica. Poti sa o faci si cu fasole verde oparita in loc de toate legumele astea prajite, cu ulei, otet, usturoi si verdeata.
Asa cum a zis si Miha, sunt bune toto anul si ca garnitura.


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori