reteta de zampone si cotechino

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

roxana anca
Incepator
Mesaje: 15
Membru din: 02/02/2006 11:56
Localitate: bucuresti

reteta de zampone si cotechino

Mesajde roxana anca » 26/11/2009 01:25

Buna fetelor,

Dupa raspunsul promt pe care l-am primit (la termenul kaffee shane) indraznesc sa intreb din nou daca cineva stie cum se face carnatul cotechino si zampone.

Cu stima

Roxana Anca
roxana

Avatar utilizator
roxy14
Bucatar
Mesaje: 868
Membru din: 22/07/2008 09:22

Mesajde roxy14 » 26/11/2009 03:41

Din cate stiu eu zampone y cotechino sunt produse diferite derivate de la carnea de porc.
Sunt mancaruri traditonale de Italia,ce se consuma de Craciun.Cam atat si ep aici se aude de ele dar eu nu am consumat.
Va las o pozica ca sa ve orientati :D
Fişiere ataşate
zampone-y-cotechino-1.jpg
zampone-y-cotechino-1.jpg (6.35 KiB) Vizualizat de 5669 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 27/11/2009 04:00

vrei sa faci cotechino acasa ? sau vrei sa sti cum se fierbe si cum se pot pregati alte feluri de mincare din cotechino sau zampone ??

dc vrei sa il faci tu iti pot spune ingredientele dar nu am mai auzit oe nimeni sa il pregateasca in casa, aici se cumpara gata facut mai ales pentru ca trebuie sa il lasi sa se "odihneasca" 1 luna inainte de a-l fierbe si servi la masa

cotechino e mai usor de facut in caz ca vrei sa te distrezi putin in bucatarie dar zampone dupa parerea mea este greu caci tb mai intii sa reusesti sa scoti soriciul de pe adidasul purcelului ) obligatoriu piciorul din fata ) iar acest sorici care probabil ar tb tratat intr-un fel anume ca sa fie moale se umple si apoi se coase

ingrediente cotechino ( reteta gasita de mine dar ca asta pot fi o multime de retete asa cum si in Ro sunt zeci de retete de caltabos )

carne slaba de porc ( o parte din ea poate sa fie muschi de pe spatele porcului si o parte carne de la gusa .. )
sorici tocat marunt ( nu tb sa depesesti 30 % din canyttitatea totala de carnuri )
sare
scortisoara
nucsoara
boabe de coriandru
boabe de enibahar
vin alb

se amesteca toate ingredientele si se umple intestinul de porc sau de vitel , se coase la capete si se lasa la " odihnit ". (stagionat in lb. italiana) 1 luna la loc racoros si aerisit acolo unde se tin si suncile probabil

camtitatile nu le-am gasit ele insa fac diferenta intre un cotechino de calitate si unul plin de sorici sau prea condimentat , cantitatile in general sunt secrete

am mai scris despre cele 2 preparate aici pe forum .. alaturi de ele mai sunt si altele in care insa sunt alte ingrediente si evident forma lor este diversa


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori