Reteta de Kibbeling

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Reteta de Kibbeling

Mesajde maria MIHULESCU » 30/08/2009 05:04

Reteta de kibbeling este simpla de tot.
Este foarte popular in Olanda,este si delicios si simplu de facut acasa.

In primul rand trebuie sa fie neaparat crap(asta folosesc ei)dar poate fi si macrou.
Taiat in bucatele marisoare,fara oase.
Iti trebuie faina,bere si condimente pentru peste(nu stiu exact ce au in ele,pentru ca aici gasesti in pliculete la supermarket).
Pui faina intr-un castron si amesteci bine cu condimentele pentru peste.Apoi adaugi berea si cu mixerul amesteci pana faci o pasta lipicioasa si nu chiar groasa.
Treci bucatile de peste prin acea pasta,le prajesti neaparat in friteuza,in ulei de floarea-soarelui pana prind culoare bruna,apoi cand sunt inca fierbinti,adaugi peste el putin condiment de peste.
Se serveste fierbinte,simplu sau cu sos de usturoi(traditionalul sos de usturoi al Olandei).
Ca sa fie meniu complet,o sa scriu si reteta de sos de usturoi.

Ingredietnte:
Maioneza,usturoi pisat,iaurt sau smantana,patrunjel.

Amesteci toate astea(eu pun mereu o lingura de maioneza,un iaurt mic,6-7 catei usturoi,sare si patrunjel proaspat).Dupa ce le amesteci,le lasi 2-3 ore in frigider.Cand scoti din frigider,mai amesteci o data si e gata de mancat.

Pofta buna!

PS. Sa nu crezi ca sunt eu specialista :rusine: Am o prietena in Olanda si am rugat-o sa imi spuna reteta special pentru tine :hug:
Sper sa iti fie de folos :pup:

Imagine
Ultima oară modificat 30/08/2009 06:15 de către maria MIHULESCU, modificat 1 dată în total.

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 30/08/2009 06:02

:hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :pup: :love: maria, iti multumesc foarte mult pentru reteta!!!!!!!! chiar vroiam sa o am in versiune originala :) o sa fac si sosul (ca va avea si el succes)- data trecuta am facut fara. condimente nu am luat, poate am sa iau data viitoare cand ajung in olanda. :hug:
:cafea: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:

ps. nici macar nu era lapte in structura de baza :P =)) offfffff, numai eu puteam sa gandesc ca e lapte in ecuatie; aaaa, si nu am sa mai pun bere neagra- ca ii schimba culoarea..

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 30/08/2009 06:18

Eu cred ca poti gasi aceste condimente si pe la tine. De ex: aici marile magazine comerciale - chiar si Carefour - au zone cu prodse si condimente din diferite tari. Produsele romanesti au si ele un coltisor :wink:

Spor la treaba si sa ne spui cum sunt :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 30/08/2009 06:30

Fetelor, sa stiti ca am tras si eu cu ochiul la reteta asta si ......am "furat" .... ca tare m-a interest si pe mine. :P :P E pusa reteta la loc de cinste in retetar.
Ma duc sa imi cumpar crap zilele viitoare si ma apuc de treaba .
Maria mersi mult
Cara ma bucur ca ai avut pofta sa mananci pestele facut asa....uite asa mai am o noua metoda de a pregati pestele, trebuie sa fie tare bun mai ales in combinatie cu sosul. :master: :master: :hug: :pup:

Avatar utilizator
Flyingroo
Incepator
Mesaje: 65
Membru din: 22/03/2007 11:26
Localitate: California

Mesajde Flyingroo » 31/08/2009 12:12

Cara, marea majoritate a amestecurilor de condimente pentru peste au la baza doar 5-6 ingrediente: sare, piper, boia, praf de ceapa, praf de usturoi, acid citric (sare de lamaie). Apoi in functie de zona de pe glob unde te afli mai pot contine: coriandru, "fulgi" de ardei iute uscat, cimbru, patrunjel, tarhon, busuioc, cateodata sofran, etc. Mie personal imi place sa aibe coaja de lamaie, ii confera o aroma aparte.

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 31/08/2009 09:39

Maria, am notat si eu reteta :wink: , cred ca se bucura Cara foarte mult; chiar este foarte simplu de preparat :wink:

marti85
Incepator
Mesaje: 16
Membru din: 19/01/2009 02:40
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde marti85 » 15/09/2009 12:37

Doamne, ce bine suna!!!!! :) O sa incerc si eu!
Martina :)

carla27carla
Incepator
Mesaje: 148
Membru din: 26/03/2009 08:31
Localitate: cluj napoca,romania

sal

Mesajde carla27carla » 30/10/2009 09:20

am facut reteta dar cu pangasius file .a iesit extraordinara multumesc Maria
marcy

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 30/10/2009 09:50

Am condimente pt. peste ca mi-am adus din Italia anul trecut,imi trebuie doar pestele si berea... :P :P :P
Am notat si eu reteta,multumesc Maria... :hug: :pup: :flower:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 11 vizitatori