Real Food

Discutii libere pe orice tema

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 18/03/2013 07:09

antoniah scrie:=D> =D> =D> fetelor pentru harnicie!

Noi spatiu in curte am avea suficient dar am pus gazon... :blushing: din comoditate. Totusi am planuri pentru ”o schimbare” in acest sens desi primavara aceasta am pierdut cred din nou startul... :blushing:

Spor mult va doresc tuturor! :hug:

Antoniah ,si noi la fel faceam in urma cu cativa ani.Ba mai mult decit atat ,sotul meu nu suporta sa vada in gradina vreun fir de ceapa,patrunjel ,etc. Numai gazon si flori.
Si acum sa vezi ce modificari am facut,am redus din ce in ce mai mult spatiul pt gazon (prietenii nostri care stiau ce maniaci eram cu gazonul in trecut ,acum zic ca am innebunit de tot !)
=))

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 18/03/2013 07:22

Sincer? Te invidiez pt gradina :P Eu mi-am pus seminte pentru rasaduri de ceapa verde, rosii chery si ridichi si am semanat si patrunjel, marar si chives, sa vad ce imi iese. Mi-am pus si niste seminte de gura-leului in ghivece, sa vad daca ies, imi plac nespus de mult si sper sa am balconul plin de ele si sa nu mi le manance catelul :P

Felicitari pt sera si spor la munca!
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 18/03/2013 08:29

xanora scrie:Sincer? Te invidiez pt gradina :P Eu mi-am pus seminte pentru rasaduri de ceapa verde, rosii chery si ridichi si am semanat si patrunjel, marar si chives, sa vad ce imi iese. Mi-am pus si niste seminte de gura-leului in ghivece, sa vad daca ies, imi plac nespus de mult si sper sa am balconul plin de ele si sa nu mi le manance catelul :P

Felicitari pt sera si spor la munca!


Multumesc Roxana ,si tie spor la munca.Si eu te invidiez pt zona frumoasa in care locuiesti.
:love: :love: :love:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 20/03/2013 03:54

Imi place ce ai tu acolo....imi place pregatirea pentru rasaduri, pregatirea gradinii in vederea plantatului, semanatului...etc..etc.
Abia astept vreme mai buna sa plantez si sa incep sa ma ocup de gradina....o iubesc si eu la fel de mult cum ma iubeste ea pe mine....ii dau toata dragostea mea , imi raspunde la fel.....acuma doar cateva poze...incepe sa rasara leusteanul si rubarba, tufa de rosmarin e mare cu toate ca am tuns pomuletul acuma cateva zile....macrisul e mare deja, patrunjelul la fel....doamna cat sant de fericita cand le vad cum revin la viata in fiecare an primavara devreme.....in prima poza se vede putin din macris, apoi vine leusteanul ( unul din el , al doilea este langa tufa de rosmarin) , apoi vine rosmarinul si la urma rubarba......zilele viitoare vreau sa pun pomul de laur ( dafinul ) in pamant si sa separ si piersicii sa ii pun si pe aia la locul lor( acuma sant tot in ghiveci de doi ani de zile

Bia , sper ca nu te superi ca abuzez de subiectul deschis de tine :) ....glumesc :wink: :hug:
Fişiere ataşate
114.jpg ribarba.jpg
114.jpg ribarba.jpg (131.69 KiB) Vizualizat de 2599 ori
113.jpg gradina.jpg
113.jpg gradina.jpg (125.26 KiB) Vizualizat de 2599 ori
112.jpg gradina.jpg
112.jpg gradina.jpg (139.87 KiB) Vizualizat de 2599 ori
109.jpg gradina.jpg
109.jpg gradina.jpg (127.78 KiB) Vizualizat de 2599 ori

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 20/03/2013 09:51

pupi scrie:Imi place ce ai tu acolo....imi place pregatirea pentru rasaduri, pregatirea gradinii in vederea plantatului, semanatului...etc..etc.
Abia astept vreme mai buna sa plantez si sa incep sa ma ocup de gradina....o iubesc si eu la fel de mult cum ma iubeste ea pe mine....ii dau toata dragostea mea , imi raspunde la fel.....acuma doar cateva poze...incepe sa rasara leusteanul si rubarba, tufa de rosmarin e mare cu toate ca am tuns pomuletul acuma cateva zile....macrisul e mare deja, patrunjelul la fel....doamna cat sant de fericita cand le vad cum revin la viata in fiecare an primavara devreme.....in prima poza se vede putin din macris, apoi vine leusteanul ( unul din el , al doilea este langa tufa de rosmarin) , apoi vine rosmarinul si la urma rubarba......zilele viitoare vreau sa pun pomul de laur ( dafinul ) in pamant si sa separ si piersicii sa ii pun si pe aia la locul lor( acuma sant tot in ghiveci de doi ani de zile

Bia , sper ca nu te superi ca abuzez de subiectul deschis de tine :) ....glumesc :wink: :hug:


Pupi , foarte frumoase fotografiile .Ai mare noroc cu vremea,aici nu putem sa plantam inca afara in gradina ,acum vreo 2 nopti am avut- 3 grade.
:flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 20/03/2013 06:05

Vremea la noi cam lasa de dorit....nu e chia asa de frig dar ploaia ne da in cap mereu :( . Inca nu am plantat nimic in gradina, tot ce iese acuma ( rubarba, macris, rosmarin, leustean, menta , patrunjel, dafin si sparanghel ) sant de ani de zile in pamant...rasar mereuprobabil daca prin luna mai am sa pot planta si eu ceva in gradina...vorbesc de rasaduri...daca le pun mai repede risc sa e pierd din cauza temperaturilor mici de peste noapte.....eu nu am solarii in gradina, e prea micuta. Am doar sera in care imi fac rasadurile si cu asta gata....poate am sa ma gandesc la o metoda de a-mi face ceva solarii rudimentare doar pentru cazuri deosebite....sa vad ce zice dl din dotare , cu ce idei vine si el

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Re: Real Food

Mesajde biaskitchen » 20/03/2013 09:04

Roxana , ai dreptate cu timpul de gatire al pestelui.
Carnea de peste ajunge sa fie tare si uscata daca durata de gatire este prea mare , deoarece fibrele musculare se contracta ,determinand intreaga carne sa se stranga .Regula generala in privinta timpului de gatire spune ca sunt necesare 3-4 minute de gatire per centimetru de grosime de carne.
Draga Carla ,varianta sanatoasa (si persoanele care nu au timp pt gatit pot manca sanatos) ar fi fost sa folosesti metoda clasica en papillote ,mai exact infasurarea pestelui in hartie de copt si coacerea pachetului in cuptor.Aproape orice fel de peste poate fi gatit in acest mod .Daca pui in acelasi pachetel si legumele (faci portii separate ,in care pui pestele si legumele) pestele se gateste perfect iar sucurile pestelui gatit in abur se amesteca cu aromele legumelor si ale condimentelor )-coacerea nu dureaza mai mult de 10-12 minute.
Sper sa nu consideri ca am "viciat" reteta cu sfaturile mele iar daca vei considera asa imi cer scuze inca de pe acum .Dupa cum stii eu sunt mai ecologista si nu prea agreez plasticul ,fie el special pentru gatit.

mikirafaela a scris:
Carla vrea sa aiba sentimentul lucrului bine facut. Nu toate cuptoarele sunt la fel de aceea nu trebuie sa fim atat de aspre...totul depinde in primul rand de cei care voteaza. Bafta Carla!




Si ca sa nu amestec capra cu varza cum se zice, eu cred ca sunt destui cei care au in bucatarie cate ceva din plastic ( ligheane, castroane, pahare etc.) sau aluminiu (din care sunt facute acele tigai si tavi pe care le iubeste toata lumea si zic ca sunt din teflon). Bia, tu nu ai cumparat niciodata ulei in sticla de plastic? sau apa (ca peste tot e ambalata asa)? Oare cata guma mestecam stiind ca e campioana la e-uri? Fiecare din noi vrea sa fie sanatos cat de mult se poate, fiecare vrem macar pentru copiii nostri un pamant mai curat...dar astazi totul e incarcat de tehnologie si inovatii. Incercam sa "culegem" alimente pe a caror eticheta totul pare sa fie in regula si facem multiple sacrificii financiare dar ce facem cu ambalajele ca aproape toate sunt din plastic ( oare produsele tale de igiena in ce sunt ambalate? banalele pastile ca sa nu zic medicamente?
Nu vreau sa ma intelegi gresit draga Bia, si eu militez pentru ecologie dar poate nu atat de mult. Nu ma pot lipsi de masina, de calculator, de televizor, de telefon, de frigider....si stim cu totii cate radiatii emit si cat de rau ne fac...asadar sa nu criticam pe cineva ca a folosit in reteta o banala punga de plastic.

Sa inteleg din comentariul lui Miki Rafaela ca daca pana acum noi toti am trait in totala ignoranta cu privire la alimentatia cea de toate zilele trebuie sa ramanem tot asa. Nimeni nu are voie sa scoata capul? Ei bine eu am aruncat din bucataria mea toate vasele din plastic si aluminiu pe care le aveam. Adica daca nu am aruncat si computerul care contine plastic inseamna ca trebuie sa gatesc in continuare in vase de plastic si de aluminiu ? Nu Miki eu de cand am aflat despre nocivitatea contactului dintre plastic si alimente nu am mai cumparat ulei in sticla de plastic chiar daca pana atunci cumparam si eu ca toata lumea uleiul ambalat in sticla de platic. Sigur ca atunci cand merg la restaurant sunt convinsa ca mananc si alimente contaminate dar asta se intampla mai rar si cel putin nu imi fac rau cu mana mea atunci cand gatesc pentru mine. Dar pana la urma unul din scopurile acestui forum este si acela de a face cunoscuta experienta fiecareia si de a ne imbogatii astfel cunostintele cu privire la alimentatie, intr-un cuvant de a progresa. Si oare cum poti progresa daca la orice reteta scrisa de cineva, noi toate incepem sa aplaudam iar daca una din noi critica unele aspecte ale retetei rspective, apar imediat „aparatorii” cu reactii negative la adresa celei care critica. Adica pentru ca am criticat faptul ca in reteta se folosea o punga de plastic in contact direct cu alimentul in conditiile in care alimentul respectiv era supus la un tratment termic (mai rau chiar nu se putea ) , trebuie ca Miki sa faca apologia mediului inconjurator care oricum este nociv asa ca este foarte bine daca gatim in pungi de plastic. Pentru mine draga Miki cele mai importante comentarii la retetele ce le fac publice sunt cele consructive pentru ca numai asa pot sa-mi dau seama ce am gresit, dar repet „comentarii la retete”. Asa ca daca intradevar vrei sa ma critci poti intra pe blogul meu si sa-mi critici oricare din retetele mele, iti voi fi recunoscatoare.

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

20 martie-ZIUA MONDIALA A FERICIRII

Mesajde mikirafaela » 21/03/2013 09:18

Ieri am sarbatorit pentru prima data acesta zi...si mi-am dorit din tot sufletul sa trimit si sa primesc picaturi de fericire. Unii sunt fericiti ca traiesc, altii ca iubesc, dar eu sunt fericita si multumita sufleteste ca inca nu am devenit sclavul "limbii', ci a constiintei. Am optat sa traiesc cat de cat sanatos, fug si eu de diverse lucruri si alimente. Cat despre critici asupra retetelor postate, eu cred ca voi,cele cu vechime pe aici ne puteti da sfaturi si sugestii, dar pe un ton de sora mai mare cu experienta...ca de frica criticilor nimeni nu mai posteza nimic.

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Mesajde beccas » 24/03/2013 03:56

Un articol pe atat de socat cat si adevarat. Pacat ca astfel de informatii nu sunt raspandite si nu sunt facute publice indeajuns.

http://www.buzzfeed.com/kevintang/11-ho ... map=%5B%5D

Consider ca si acest articol este la subiect cu real food si lifestyle.
http://www.libertatea.ro/detalii/artico ... 12625.html



Înapoi la “Zona libera”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori