Ravioli home made cu dovleac si bureti

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
monya
Incepator
Mesaje: 192
Membru din: 31/01/2013 03:42
Localitate: Iasi
Contact:

Ravioli home made cu dovleac si bureti

Mesajde monya » 22/10/2014 10:18

Trebuie sa recunosc ca e prima data cand fac paste in casa (exceptie fac taiteii care sunt considerati o necesitate de-acum si nu o munca...). Si desi nu e frumos sa ma laud, de data ast astrig in gura mare ca tare mi-s mandra de ce-a iesit. Iar procesul in sine nu e deloc complicat chiar de mi s-a parut de speriat la inceput. Ba ca n-am masina de paste, ba ca n-am forma de taiat, ba ca... ba ca... Dar uite ca si cu ustensilele bunicii , un pahar si-o furculita, poti obtine delicii . Ce....doar n-au existat mereu masinarii care sa ne usureze munca.

Ingrediente:

paste:
250 gr faina de secara,
1 lingurita sare,
apa.
(initial pregatisem si 2 oua, dar le-am uitat langa castron. Am dat de ele cand am facut curat....muuuult dupa ce pusesem aluatul la frigider)

umplutura:
100 gr dovleac ,
2 catei usturoi,
100 gr bureti de padure (opintici le zice-n zona mea; prin alte parti li se mai spun ghebe..),
1/2 ardei iute,
1 ceapa mica,
1/4 lingurita nucsoara,
5 fire patrunjel verde,
sare, piper,
2 linguri ulei.

Preparare:

Punem faina intr-un vas, adaugam o lingurita de sare si putina apa. Amestecam. Dupa omogenizare incepem framantarea aluatului, turnand din cand in cand apa, pana obtinem un aluat nelipicios (operatiunea dureaza cam 10 minute). Mai framantam putin, dupa care invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la frigider pentru aproximativ jumatate de ora.

Cat timp sta aluatul la frigider , pregatim umplutura.

Curatam buretii , ii spalam si le dam un clocot in apa cu sare.

Dovlecelul il taiem cubulete mici de tot si le calim cateva minute in ulei incins.

Adaugam si buretii, scursi de apa si tocati tot marunt, si usturoiul si ardeiul iute (puteti pune si mai putin sau deloc, daca nu va place mancarea picanta).

Condimentam dupa gust, adaugam patrunjelul tocat marunt si oprim focul.

Lasam la racit.

Pudram masa de lucru cu faina din plin. Scoatem aluatul de la frigider, dam folia la o parte si rupem o bucata de aluat. O turtim putin cu mana pe masa de lucru apoi cu succitorul pana obtinem o foaie subtire.

Taiem formele cu gura unui pahar. In mijlocul fiecarui cerc punem cat o lingurita de umplutura apoi pliem fiecare cerc in jumatate (invelim umplutura). Marginile le apasam fie cu degetul fie cu o furculita, daca va doriti un modelas. Eu am ales furculita, pe care intai o treceam prin faina , apoi apasam marginile aluatului (astfel nu se lipea de furculita).

Am asezat raviolii pe randuri, ca pe soldatei si i-am lasat "pe loc repaus" cat am pus un vas cu apa la clocotit. Cand apa bolboroseste cu succes, dam focul la mic si scaldam raviolii pentru 1 minut. In scoatem si-i servim cum ne plac: simpli, cu branza, cu sosuri...etc..

Noi i-am servit cu sos picant din dovleac.

Am fiert 2 felii de dovleac impreuna cu 1 ardei iute. Am scurs apa si -am pasat la blender. Am condimentat dupa gust, am mai lasat 2 minute la foc mic si gata.
Fişiere ataşate
028_1024x683.jpg
028_1024x683.jpg (49.07 KiB) Vizualizat de 3416 ori
029_1024x683.jpg
029_1024x683.jpg (53.36 KiB) Vizualizat de 3416 ori
031_1024x683.jpg
031_1024x683.jpg (77.88 KiB) Vizualizat de 3416 ori
033_1024x683.jpg
033_1024x683.jpg (75.58 KiB) Vizualizat de 3416 ori
036_1024x683.jpg
036_1024x683.jpg (102.71 KiB) Vizualizat de 3416 ori
039_1024x683.jpg
039_1024x683.jpg (56.54 KiB) Vizualizat de 3416 ori
041_1024x683.jpg
041_1024x683.jpg (58.45 KiB) Vizualizat de 3416 ori
044_1024x683.jpg
044_1024x683.jpg (60.18 KiB) Vizualizat de 3416 ori
047_512x768.jpg
047_512x768.jpg (76.5 KiB) Vizualizat de 3416 ori
064_1024x683.jpg
064_1024x683.jpg (67.2 KiB) Vizualizat de 3416 ori
072_1024x683.jpg
072_1024x683.jpg (86.82 KiB) Vizualizat de 3416 ori
093_1024x683.jpg
093_1024x683.jpg (59.55 KiB) Vizualizat de 3416 ori
094_1024x683.jpg
094_1024x683.jpg (52.97 KiB) Vizualizat de 3416 ori
097_512x768.jpg
097_512x768.jpg (64.18 KiB) Vizualizat de 3416 ori
101_1024x683.jpg
101_1024x683.jpg (60.85 KiB) Vizualizat de 3416 ori
105_1024x683.jpg
105_1024x683.jpg (51.09 KiB) Vizualizat de 3416 ori
http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 23/10/2014 06:48

Bravoo Monya sunt foarte frumosi raviolii tai!

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 23/10/2014 08:58

Monyaaaa :!: chiar sunt grozavi raviolii acestia :roll: :buuun: Tare mult imi place cum ti-au iesit =D> =D> =D> ...unde mai pui ca ai folosit faina de secara la pregatirea lor =D> =D> =D> , iar umplutura este , fara nici un dubiu, pe gustul meu...yamy, yammmmy :buuun: :buuun: :buuun:
Cu acesta reteta m-ai cucerit definitiv :master: :master: :master: :flower: :flower: :flower: ...pozele sunt grozav de frumoase =D> =D> =D>

Felicitari, draga mea =D> =D> =D> si multa bafta la concurs :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
monya
Incepator
Mesaje: 192
Membru din: 31/01/2013 03:42
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde monya » 23/10/2014 09:10

crista scrie:Bravoo Monya sunt foarte frumosi raviolii tai!


Multumesc ! :hug:
http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/

Avatar utilizator
monya
Incepator
Mesaje: 192
Membru din: 31/01/2013 03:42
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde monya » 23/10/2014 09:11

lucia_bp scrie:Monyaaaa :!: chiar sunt grozavi raviolii acestia :roll: :buuun: Tare mult imi place cum ti-au iesit =D> =D> =D> ...unde mai pui ca ai folosit faina de secara la pregatirea lor =D> =D> =D> , iar umplutura este , fara nici un dubiu, pe gustul meu...yamy, yammmmy :buuun: :buuun: :buuun:
Cu acesta reteta m-ai cucerit definitiv :master: :master: :master: :flower: :flower: :flower: ...pozele sunt grozav de frumoase =D> =D> =D>

Felicitari, draga mea =D> =D> =D> si multa bafta la concurs :peace:

:hug: :hug: :hug:


:blushing: :blushing: din suflet multumesc !!!! :hug:
sa stii ca au iesit deliciosiiiiii (nu ca ma laud, dar asa e)
http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 23/10/2014 10:59

Cred ca au fost tare buni...imi place tot ce ai folosit aici si la aluat si la umplutura...retinut...succes la concurs :hug:

Avatar utilizator
monya
Incepator
Mesaje: 192
Membru din: 31/01/2013 03:42
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde monya » 23/10/2014 11:24

pupi scrie:Cred ca au fost tare buni...imi place tot ce ai folosit aici si la aluat si la umplutura...retinut...succes la concurs :hug:


au fost, au fost.
Multu` :hug:
http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 23/10/2014 11:49

Foarte buni, deliciosi si sanatosi!...Ingrediente de sezon, gust pe masura, o idee excelenta pentru orice masa!
Felicitari si mult succes la concurs!
:flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
MIKI

Avatar utilizator
monya
Incepator
Mesaje: 192
Membru din: 31/01/2013 03:42
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde monya » 23/10/2014 01:21

mikirafaela scrie:Foarte buni, deliciosi si sanatosi!...Ingrediente de sezon, gust pe masura, o idee excelenta pentru orice masa!
Felicitari si mult succes la concurs!
:flower: :flower: :flower: :flower: :flower:


Multumesc. :flower:
http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 24/10/2014 06:54

Felicitari si succes la concurs =D> =D> foarte buni raviolli sunt pastele mele preferate :wink:
claudia


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 31 vizitatori