Ravioli cu ciuperci si sos Alfredo

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Ravioli cu ciuperci si sos Alfredo

Mesajde roxanavmv » 23/05/2006 08:54

6-7 ciuperci champinion
1 ceapa mica tocata marunt
1 catel de usturoi
1 ou
2 linguri pesmet
1 cescuta parmezan ras pt. ciuperci
1 cescuta parmezan ras pt. sos
2 linguri mozzarella
200 ml lapte
1 lingura unt
1 lingurita de faina
marar si patrunjel tocat
4 foi de paste proaspete sau foi pentru rulouri chinezesti (EGG ROLL)

Se pune ceapa la prajit cu usturoiul si apoi se adauga ciupercile tocate marunt. Se lasa sa se prajeasca pana scade apa lasata de ciuperci. Intr-un castron se amesteca oul, pesmetul, 1 cescuta de parmezan si mozzarella cu ciupercile cand s-au mai racit un pic. Se adauga piper si marar si patrunjel.
Se pune cate o lingurita de ciuperci pe foaia de pasta lasandu-se loc pentru a forma niste pachetele micute. Se acopera cu o alta foaie de pasta care o fost unsa cu apa si se lipesc impreuna. Se taie ravioli cu o forma de prajituri sau cu mana libera.
Se pune o oala cu apa putin sarata la fiert si cand clocoteste se adauga ravioli. Se fierb cca 5 minute, apoi se strecoara.
Intr-o craticioara se face sosul de branza Alfredo. Se topeste o lingura de unt pe foc mic, apoi se aduaga o lingurita de faina sa se prajeasca foarte putin. Se pune apoi laptele si se lasa un minut sa se ingroase. Se adaUga parmezanul si mozzarella si se amesteca pana se topesc.
Se servesc ravioli calzi cu sosul de branza Alfredo. POfta Buna!
Fişiere ataşate
11.jpg
11.jpg (18.62 KiB) Vizualizat de 4917 ori
10.jpg
10.jpg (17.16 KiB) Vizualizat de 4917 ori
9.jpg
9.jpg (14.76 KiB) Vizualizat de 4917 ori
8.jpg
8.jpg (24.58 KiB) Vizualizat de 4917 ori
7.jpg
7.jpg (20.66 KiB) Vizualizat de 4917 ori

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 23/05/2006 08:58

si produsul final. Pe cuvantul meu ca desi este prima data cand fac reteta asta si pe cea de ciuperci umplute pe care o sa o scriu separat, nu-mi vine sa cred cat sunt de bune. Sunt extraordinar de gustoase, desi stiu ca nu e frumos sa-ti lauzi singur marfa, credeti-ma ca merita efortul.
Fişiere ataşate
14.jpg
14.jpg (10.34 KiB) Vizualizat de 4912 ori
13.jpg
13.jpg (13.24 KiB) Vizualizat de 4912 ori

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 23/05/2006 09:45

Te cred in legatura cu placutul produsului final! :hug: SI pe mine ma incanta de multe ori cum imi ies retete facute pentru prima data... :)

Felicitari! Arata foarte bine! =D>
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe

www.retete-apetisante.ro

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 23/05/2006 09:53

mersi, nally. Nu stiam sigur daca o sa-mi placa asa de mult pentru ca eu nu sunt innebunita dupa paste chiar asa de tare, dar le gatesc din cand in cand ca sa mai variez, ca raman saptamanal in pana de idei. Dar astea au fost asa de cremoase si usoare. Poate si datorita aluatului pt. ca am folosit din cel de rulouri chinezesti pt. ca am uitat sa mai uit la market dupa pasta proaspata. Sunt sigura ca o sa o gatesc de acum inainte si la musafiri mai nobili si nu ma fac de ras ... :D

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 23/05/2006 01:09

Roxana arata super reteta ta ... si ideea cu pasta asta chinezeasca super subtirica .. marfa!!

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 23/05/2006 06:19

astia da ravioli!plini cu umplutura adevarata!
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 10 vizitatori